onsdag 29 oktober 2014

Frukostwrap och planering

Nu börjar jobbet med juicebaren dra ihop sig och det är mer jobb än vad jag någonsin kunnat tänka mig att starta ett nytt företag. Men jag lär mig så otroligt mycket och det är verkligen superkul! Jag vet inte hur många juicer jag provsmakat och blandat ihop den senaste tiden men nu börjar recepten sitta.
Det jag märker är att jag verkligen får kämpa för att få tid till allt jag vill hinna med: träna, göra matlådor, baka nya recept, jobba mina online-kunder, bloggen, Instagram, vara med hundarna, vänner.....Jag har haft det ganska lätt tidigare när jag jobbade på gymet, jag kunde träna mellan kunder och jag kunde lägga upp mina dagar och mitt schema ungefär som jag ville. Jag har alltid betonat vikten av att planera sin träning och sina måltider i förväg för att man ska kunna hålla sig till sin plan, men nu förstår jag vad många pratar om!!! Det är svårt att få tiden att räcka till ibland. Allt går så klart om man vill, men det gäller verkligen att planera sina dagar i förväg.

För att underlätta den kommande veckans matlådor gjorde jag igår till exempel egna tortillas som jag förvarar i kylen och som jag kan använda till lunch eller som i morse: en frukostwrap! Den blev så god, den här måste ni bara testa!

Till 1 tortilla använde jag:

1 dl äggvita (ca 3 st äggvitor)
2-3 msk vatten
1,5 msk kokosmjöl
1,5 tsk fiberhusk (gör så att tortillan håller ihop)
1 krm bakpulver
Valfria kryddor: jag använde torkad fänkål och örtsalt, det ger en "brödig" smak

1. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Hetta upp en stekpanna med lite valfri olja och häll smeten i pannan. Bred ut smeten med en sked så att den blir hyfsat tunn. Stek i ca 45 sek per sida.

Jag fyllde tortillan med isbergssallad, bladspenat, tomat, kalkon och Västan 10% ost, så gott!!

Den andra delen av frukosten drack jag i bilen, en superfood shake gjord på mandelmjölk, Greens + amazon chocolate superfood pulver, kakao och isbitar.
Nu måste jag fortsätta planera och förbereda lite matlådor inför veckan. I morgon blir det bakning och jag tänkte göra mina kladdiga choklad och bananproteinmuffins, kanelbullar och kesella & havrefrallor.

Vad har ni för tips för att få tiden att räcka till och för att hinna träna och äta bra?

8 kommentarer:

 1. Hej! Har just hittat din blogg -kul! Det är inte lätt att få tiden att räcka till. Jag försöker träna på morgonen och på kvällarna när mina barn har sina träningar. Funkar ibland och ibland inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit! :)
   Det är smart, jag har insett att jag måste träna på lunchen om jag ska hinna få in träningen under dagen :)

   Radera
 2. Tycker du att det är okej att äta nyttiga bakverk varje dag som mellanmål? Några av dessa kakorna till mellanmål tillexempel: http://www.tasty-health.se/2012/08/paranot-chocolatechip-kakor-glutenfria.html

  På sista tiden äter jag oftast sånt en gång om dagen och till andra mellanmålet smoothie :) Anser du att det är okej eller inte? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja absolut! Sedan är frågan vad du har för mål?
   Om du tänker på hälsan så är det absolut ok att äta nyttiga bakverk till mellanmål. Äter du bra måltider till lunch och middag med protein, grönsaker, fett och kolhydrater så kan du abslout komplettera med lite nyttiga bakverk :)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Tid ÄR ett gissel. Lägg sedan på barn till vad du räknade upp, ja då är det ännu mer planering och såklart prioritering! Nu ska jag göra en Tasty-health pannkaka till frulle. Lördag morgon och Ibgen är vaken förutom jag. Kaffet rinner genom bryggaren. Ljusen är tända. Kvalitets egentid :)

  SvaraRadera
 5. You can trust us for hassle-free service
  and award-winning customer care.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...