lördag 28 december 2013

Ett år med Team Proteinbutikens utvecklingsteam - före/efter

Det dyker upp årskrönikor runt om i bloggvärlden och jag har faktiskt aldrig gjort en årskrönika. Förra året hade jag inte bloggat särskilt länge och det kändes lite onödigt. I år tänkte jag däremot lista upp några av höjdpunkterna och favoritrecepten jag lagt upp under 2013, och en av de största höjdpunkterna är att jag, tillsammans med David, coachat team Proteinbutikens utvecklingsteam!! Så detta inlägg är dedikerat till de härliga medlemmarna som vi haft äran att lära känna under 2013.

Vi träffades för första gången på teamträff nr 1 i februari och det märktes att alla var lite nervösa. Det var en supertrevlig dag med poseringsträning, fettmätning, träning och middag.
Vi har sedan träffats 3 gånger till under året och gemenskapen och teamkänslan har blivit djupare för varje månad som gått.
Både jag och David värdesätter nära kontakt och individuella upplägg starkt så alla har varje vecka mailat uppdateringar till oss och därefter har vi justerat kost och träning beroende på mål. Alla har även när som helst kunnat komma hem till oss för poseringsträning och fettmätning eller ringa bara för att prata.

Nedan kommer före och efter-bilder från deras dieter och de flesta har dietat mellan 20-30 veckor beroende på utgångsläge. Övrig tid under året (som inte varit diet), har vi fokuserat på att förbättra förutsättningarna inför diet genom att försöka optimera ämnesomsättning och öka muskelmassa.
Jag vill påpeka att de flesta tränat i flera år och redan hade en ansenlig muskelmassa, så även om de dietat hårt och kämpat järnet så har de haft en bra grund och redan tränat regelbundet innan de gick med i teamet. Så det räcker alltså inte bara att dieta i 20 veckor för att kunna se ut som dem, de flesta har år av tung styrketräning bakom sig.

Jag skulle egentligen kunna skriva en novell om alla, men det skulle nog bli lite för långt att läsa så jag får nöja mig med några rader om alla :)

Uffe har gjort en av de mest grymma förvandlingarna jag sett! -20 kg på vågen och i sitt livs form!

Det här var Elaines andra tävling och vilken förbättring från förra gången hon stod på scen. Enormt envis och det har definitivt lönat sig!
Rickard har också gjort en enorm förvandling från sin förra tävling, ca-20 kg ner på vågen under dieten och han blev riktigt riktigt hård. Vi fick till och med mata honom sista veckorna eftersom det släppte så bra.
Linda är en av mina stora idoler! :) Otroligt ödmjuk, alltid positiv och mamma till 3 barn. Grym fysik för bodybuilding!
Pernilla tävlade både på Tammerpokalen och Luciapokalen och jag kan inte komma ihåg att hon klagat eller sagt något negativt under någon av dieterna. Otroligt målinriktad!
Petra tävlade på Tammerpokalen i juli och vi är riktigt stolta över den form hon kämpade sig till, trots att kroppen var lite envis och inte ville släppa så snabbt.
Hanna fick kanske inte de bästa förutsättningarna för diet då hon var på en lång studieresa i Asien då dieten skulle börja. Det gick inte att kontrollera maten så bra vilket ledde till att hon gjorde en kort men intensiv diet då hon kom tillbaka till Sverige. Riktig bra jobbat och Hanna fick kämpa rejält!
 Marcus tävlade både på Alströmertrofén och Tammerpokalen i somras gjorde grymt bra ifrån sig!
Marie är enormt envis och jag är mäkta imponerad över att hon klarat av att ta om 3 barn, heltidsjobb och gjort en tävlingssatsning samtidigt!
Sandra är en riktig kämpe och trots att hennes kropp motarbetade henne en aning gav hon aldrig upp och gav allt vad hon kunde för att nå sitt mål. Fantastisk prestation!! Även Sandra sydde sin egen bikini, så snygg!
 Kitty valde av personliga skäl att inte tävla, men det betyder inte att hon legat på latsidan under året!!

 Frida valde också att inte tävla utan ville satsa på att bli starkare. Det har hon definitivt blivit och hon har utvecklat sin fysik enormt!
Madeleine valde även hon att inte tävla, men har hela tiden varit med och stöttat sin syster Pernilla och de andra i teamet!!

Summa summarum har det varit ett fantastiskt år och jag är så glad över att ha fått lära känna dessa härliga människor och fått vara del av deras resa under 2013. Nu är det dags att lära känna ett nytt gäng som alla ska debutera i olika tävlingar under nästa år. Redan i början av februari har vi den första teamträffen och jag hoppas att alla 30 medlemmar (28 tjejer och två killar) kan komma.

torsdag 26 december 2013

Nyttiga vörtfrallor

God fortsättning!!
Här är det sjukstuga igen. Helt otroligt vad jag har varit risig den här hösten och vintern! Började få ont i halsen dagen före julafton och nu har det övergått till hosta, ont i bihålorna och ont i kroppen. Jag som hade tänkt träna så mycket som möjligt nu under ledigheten får tänka om. Riktigt tråkigt men det är inte så mycket att göra annat än att vila så att det går över snabbt, så jag får passa på att jobba lite extra istället. Sitter i skrivande stund i bilen utanför gymmet här i Gävle och jobbar på datorn medan David är inne och tränar!

Julafton hemma hos mamma blev riktigt lugn och det var alldeles lagom med mat. Medan pappa är mer svårflörtad när de gäller nyttigt fika, tycker mamma det är roligt att prova det jag hittar på så hon önskade att jag tog med mig lite nyttigt godis som vi kunde ha till fikat medan vi tittade på Kalle Anka (man blir aldrig för gammal för att titta på Kalle!). Jag tog med mig mina proteinbiscotti, pistage & vaniljbollar (dadlar, pistagenötter, mandlar och 1 skopa vaniljproteinpulver som mixas ihop i en matberedare och rullas till bollar) och lite sockefritt chokladgodis.
Min familj känner mig bra vid det här laget och det var ganska tydligt vad temat på mina julklappar var :)
Mini donut-formar och hjärtformade donut-formar!
På juldagen hade jag fortfarande julkänslor så jag passade på att göra vörtfrallor till frukost. Grundreceptet är mina havre & kesella-frallor men jag bytte ut proteinpulvret mot bovetemjöl och hade i vörtkryddor och russin. De blev riktigt goda och jag åt dem med mina favorit-pålägg: kokt ägg och rökt kalkon, Västan 10% ost och gurka.
Vörtfrallor

För 4 frallor:
2 dl (70g) havregryn
0,5 dl bovetemjöl (eller valfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk vörtkryddor (obs! vörtmix är inte glutenfritt)
1 msk russin
200 g lättkesella

Blanda ihop ingredienserna med en sked. Är smeten för torr kan du tillsätta några droppar mjölk tills den blir kletigare. Forma till 4 bullar. Strö över lite boveteflingor och grädda i ugnen på 175 C i ca 20-25 minuter.
Näringsvärde per fralla:
139 kcal
21 g kolhydrater
10 g protein
2 g fett

Igår åkte vi till Gävle där vi antagligen ska fira nyår. Jag hoppas att jag frisknar till snabbt så jag hinner träna några gånger de sista dagarna på 2013 som annars varit ett riktigt bra träningsår. I början av nästa år kommer jag antagligen göra en lite mini-diet (vi får se vad coachen säger) för att se hur min ämnesomsättning anpassat sig till de ändringar jag gjort i kosten senaste 9 månaderna. Mer om allt detta i ett senare inlägg!

måndag 23 december 2013

Superenkelt julgodis

Sista rycket med julbak och julklappar! Jag är som vanligt sent ute så alla julklappar inhandlades idag. Det var inte lika mycket folk på stan som jag trodde att det skulle vara så vi kunde ta det ganska lugnt. Efter allt klapp-handlande tog vi åt på K25, ett av mina favoritställen om man vill ha en snabb lunch. För mig blev det en Bentolåda med lättstekt lax, sötpotatisnudlar, algsallad och rödkål från Panini Internazionale. Riktigt gott!!
Nu är det julbakning och julgodis som gäller resten av kvällen. Vi firar julen hos min mamma och hon har önskat att jag tar med mig lite nyttigt fika och det ska jag väl kunna fixa ;) Jag har även bakat mitt Nyttiga vörtbröd och ska göra tomtegröt till imorgon bitti. Och så har vi det här med julgodis....Förra veckan fick jag hem ett paket från Bodystore med en massa roliga produkter att prova.
De har osötat äppelmos för de som inte orkar göra eget!!
Något som jag direkt fastnade för var de glutenfria cornflakes som de skickade med, och de både smakar bra och har grymma ingredienser...eller rättare sagt, ingrediens: majsmjöl (och havssalt). That's it!
Så fort jag smakade dem fick jag en idé om ett julgodis som jag ville testa. Håll i hatten, det innehåller 3 ingredienser:
Glutenfria cornflakes
Rivet apelsinskal
Riktigt gott och så enkelt! Smält chokladen, riv ner lite apelsinskal och blanda sedan ihop chokladen med cornflakes. Lägg en tesked av blandningen i knäckformar och ställ in i kylen tills chokladen stelnat.

Nu ska jag fortsätta julstöka lite och jag önskar er alla en härlig dan före dan!

söndag 22 december 2013

Bilder från Protein Pow & Tasty Health workshop

Det var helt otroligt rolig dag igår och jag hade äran att få träffa ett gäng riktigt härliga människor! Vi samlades i Bygdegården Anna Whitlocks skolkök och med fantastiska produkter från våra sponsorer och en massa kreativitet och matglädje gjorde vi protein cheesecakes, proteinbars/tryfflar och proteinpizza. Det blev en hel del provsmakande och jag var proppmätt när jag kom hem, ha ha!

Stort tack till Proteinbutiken, Risenta, Lindahls, Sweet Leaf och Nutri-Nicks för att vi fick baka med och prova era produkter!

Här kommer bilder från gårdagen, för att se fler kan ni kika på Annas album på Facebook. Jag ser redan fram emot nästa års workshop :)
Lite smått och gott till bakningen

Stevia droppar, jag älskar vanilla créme och english toffee
Kokosmjöl och mandelmjöl finns alltid i mitt skafferi
Den här keson är perfekt i cheesecakes
Jordnötssmör, mandelmjöl och honung blir en bra botten till cheesecake
Chokladcheesecake swirls in the making
Vilket konstverk!
Så många proteinbars!! :)
Allt blir bättre med choklad ;)
In i kylen en stund så chokladen stelnar
Bild från Inspired by Dave
Dags för pizza
Vi gjorde pizzabottnar på både whey, hampa och ärtprotein
På med pålägg
Och ost såklart....
Dags att provsmaka allt
Härligt gäng från DS Personal training school
Tack till alla som deltog, ni förgyllde min dag :)



































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...