lördag 28 december 2013

Ett år med Team Proteinbutikens utvecklingsteam - före/efter

Det dyker upp årskrönikor runt om i bloggvärlden och jag har faktiskt aldrig gjort en årskrönika. Förra året hade jag inte bloggat särskilt länge och det kändes lite onödigt. I år tänkte jag däremot lista upp några av höjdpunkterna och favoritrecepten jag lagt upp under 2013, och en av de största höjdpunkterna är att jag, tillsammans med David, coachat team Proteinbutikens utvecklingsteam!! Så detta inlägg är dedikerat till de härliga medlemmarna som vi haft äran att lära känna under 2013.

Vi träffades för första gången på teamträff nr 1 i februari och det märktes att alla var lite nervösa. Det var en supertrevlig dag med poseringsträning, fettmätning, träning och middag.
Vi har sedan träffats 3 gånger till under året och gemenskapen och teamkänslan har blivit djupare för varje månad som gått.
Både jag och David värdesätter nära kontakt och individuella upplägg starkt så alla har varje vecka mailat uppdateringar till oss och därefter har vi justerat kost och träning beroende på mål. Alla har även när som helst kunnat komma hem till oss för poseringsträning och fettmätning eller ringa bara för att prata.

Nedan kommer före och efter-bilder från deras dieter och de flesta har dietat mellan 20-30 veckor beroende på utgångsläge. Övrig tid under året (som inte varit diet), har vi fokuserat på att förbättra förutsättningarna inför diet genom att försöka optimera ämnesomsättning och öka muskelmassa.
Jag vill påpeka att de flesta tränat i flera år och redan hade en ansenlig muskelmassa, så även om de dietat hårt och kämpat järnet så har de haft en bra grund och redan tränat regelbundet innan de gick med i teamet. Så det räcker alltså inte bara att dieta i 20 veckor för att kunna se ut som dem, de flesta har år av tung styrketräning bakom sig.

Jag skulle egentligen kunna skriva en novell om alla, men det skulle nog bli lite för långt att läsa så jag får nöja mig med några rader om alla :)

Uffe har gjort en av de mest grymma förvandlingarna jag sett! -20 kg på vågen och i sitt livs form!

Det här var Elaines andra tävling och vilken förbättring från förra gången hon stod på scen. Enormt envis och det har definitivt lönat sig!
Rickard har också gjort en enorm förvandling från sin förra tävling, ca-20 kg ner på vågen under dieten och han blev riktigt riktigt hård. Vi fick till och med mata honom sista veckorna eftersom det släppte så bra.
Linda är en av mina stora idoler! :) Otroligt ödmjuk, alltid positiv och mamma till 3 barn. Grym fysik för bodybuilding!
Pernilla tävlade både på Tammerpokalen och Luciapokalen och jag kan inte komma ihåg att hon klagat eller sagt något negativt under någon av dieterna. Otroligt målinriktad!
Petra tävlade på Tammerpokalen i juli och vi är riktigt stolta över den form hon kämpade sig till, trots att kroppen var lite envis och inte ville släppa så snabbt.
Hanna fick kanske inte de bästa förutsättningarna för diet då hon var på en lång studieresa i Asien då dieten skulle börja. Det gick inte att kontrollera maten så bra vilket ledde till att hon gjorde en kort men intensiv diet då hon kom tillbaka till Sverige. Riktig bra jobbat och Hanna fick kämpa rejält!
 Marcus tävlade både på Alströmertrofén och Tammerpokalen i somras gjorde grymt bra ifrån sig!
Marie är enormt envis och jag är mäkta imponerad över att hon klarat av att ta om 3 barn, heltidsjobb och gjort en tävlingssatsning samtidigt!
Sandra är en riktig kämpe och trots att hennes kropp motarbetade henne en aning gav hon aldrig upp och gav allt vad hon kunde för att nå sitt mål. Fantastisk prestation!! Även Sandra sydde sin egen bikini, så snygg!
 Kitty valde av personliga skäl att inte tävla, men det betyder inte att hon legat på latsidan under året!!

 Frida valde också att inte tävla utan ville satsa på att bli starkare. Det har hon definitivt blivit och hon har utvecklat sin fysik enormt!
Madeleine valde även hon att inte tävla, men har hela tiden varit med och stöttat sin syster Pernilla och de andra i teamet!!

Summa summarum har det varit ett fantastiskt år och jag är så glad över att ha fått lära känna dessa härliga människor och fått vara del av deras resa under 2013. Nu är det dags att lära känna ett nytt gäng som alla ska debutera i olika tävlingar under nästa år. Redan i början av februari har vi den första teamträffen och jag hoppas att alla 30 medlemmar (28 tjejer och två killar) kan komma.

13 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag brukar titta in här någon gång i veckan, tycker att du har en fantastisk blogg!
  Idag kom jag över en artikel på expressen som handlar om en "72timmars-diet". Vid intresse kan artikeln läsas här: http://www.expressen.se/halsa/sa-far-du-nyarsblasan-att-passa-pa-72-timmar/

  Jag vet att det är olika skolor. Den hälsocoachen som kommenterat artikeln menade att det är mest vatten man går ner och att man sedan behöver fortsätta äta bra och hälsosam mat, vilket är svårt för många. Men att det ändå kan vara en bra push i rätt riktning. Vad tänker du om detta? (Om du inte läser artikeln så handlar den om att under 72 timmar endast äta 500 kcal i form av pulver)

  Om man nu ska ge sig på en sån här diet, hade du rekommenderat pulver eller proteinpulver? Kan man nå samma resultat genom att göra som det står i artikeln fast med kost?

  Många frågor men hade verkligen uppskattat svar :-) TACK!

  God fortsättning :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Precis som rubriken i artikeln är det här ett (dumt) påhitt för att du på 72 timmar ska komma i din nyårsklänning. Alltså ingen diet du ska hålla en längre tid eller en hållbar livsstil.

   Tanken är som sagt att du, genom att inte äta mat (kolhydrater), tappar vätska så att du kommer i din klänning. När du sedan äter mat igen så kommer du gå upp i vikt (vatten) igen, så att göra en sådan här diet för att tappa vätska tycker jag är väldigt onödigt. Det är ju som sagt inte fett du tappar utan bara vätska och eventuellt vikt av maten du haft i magen och tarmarna.

   Det handlar inte om olika skolor, näringslära är näringslära, det enda expressen har gjort är att knåpa ihop en nödlösning för de som vill tappa vätska snabbt till nyår, för att de ska kunna sälja lösnummer. Det känns fel att ge rekommendationer för något jag inte tycker är hälsosamt, något jag verkligen inte tror på eller står för....

   God fortsättning :)

   Radera
 2. Hur går det för dessa deltagare när de slutar dieten? Går de upp i vikt snabbt igen då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I och med att vi har coachat dem under ett helt år har vi haft gott om tid att förklara vad som händer med kroppen efter en diet, samt förklara hur de ska göra efter så att de kan hålla formen men samtidigt öka kaloriintaget.

   Lite går de självklart upp, det måste man göra eftersom det inte är hälsosamt att ligga på en så låg fett% för länge. Men man behöver inte gå upp så mycket i vikt om man trappar upp kaloriintaget successivt och långsamt.

   Radera
  2. Målet efter diet behöver ju inte nödvändigtvis vara att "hålla formen" eller bara gå upp lite i vikt heller. Poängen med att gå med i teamet och genomföra det här var att tävla i fitness, inte att komma i mitt livs form och se ut så resten av livet.
   Jag trivdes med den fett% jag hade innan diet, att ha en lägre % gör varken mig eller livet bättre. :)

   Radera
  3. Intressant, att delta i en fitnesstävling skulle vara den ultimata utmaningen för mig. Man kanske skulle försöka vara med nästa år. Har du några tips på vad jag kan göra i år för att få bra förutsättningar för att kunna tävla 2015? Det skulle vara rätt tufft om du kunde coacha, men det är långt kvar till dess.

   Radera
  4. Träna tungt och smart, se till att äta ordentligt så att du jobbar upp din ämnesomsättning och försök jobba på dina svagheter. Symmetri är viktigt! Axlar, rygg och rumpa är något man aldrig kan få för mycket av :)

   Radera
 3. Finns det någon plats kvar i teamet för 2014 eller är det fullt? :)

  SvaraRadera
 4. Ska bli så kul! Ser verkligen fram emot detta år med er :D /Nathalie

  SvaraRadera
 5. Kommer ni att ha ett utvecklingsteam för 2015 också?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...