torsdag 5 december 2013

Matiga morotsvåfflor med stekt ägg....och trött på att vara sjuk nu!!!

Jag är riktigt trött på att vara sjuk nu!!! Jag har känt mig hängig i över två veckor nu med halsont, ont i leder, ont i huvudet och svidande bihålor. Kände redan för tre veckor sedan att något var på G i kroppen och jag har inte tränat på över två veckor nu, det är så surt!!
bild från blixabloggar.se
Jag var supertaggad att gå till gymmet och slita och dra i vikterna och att bygga muskler, jag menar, man kan inte bli annat när man ser alla snygga fysiker på Fitnessfestivalen. Alla har vi olika ideal, men jag tycker verkligen att det är snyggt med muskler! Sen förstår jag självklart att alla inte har samma målsättning som jag och tycker det ser konstigt (och ohälsosamt) ut när man är så deffad, men i och med att en del av det jag jobbar med är att coacha fitnesstävlande så kommer det dyka upp en hel del såna bilder på bloggen under året.
Vi har alla olika ideal
Jag kände mig lite bättre igår och jobbade på förmiddagen men på kvällen blev det sämre och idag har jag varit hemma igen. Riktigt tråkigt men det är bara att försöka vila och ta det lugnt så att jag kan jobba och börja träna igen. När man är hemma känner man sig ju oftast bättre och jag har faktiskt bakat lite idag (jag lade ut en bild på Facebook på resultatet, receptet kommer imorgon) men så fort jag går ut med hundarna, de måste ju trots allt ut, så blir jag matt och andfådd. Har ett julbord inplanerat med min pappa imorgon och hoppas verkligen att jag är pigg nog att gå.
Apropå julbord är det många som mailat och undrar hur man ska tänka och vad man ska välja om man vill äta hälsosamt när man går på buffé, så jag ska göra ett inlägg om detta som kommer snart.
Sjuk eller inte måste man ju äta, och trots lite sämre aptit än vanligt gjorde jag en kanongod frukost i morse. Jag äter till 90% lite mer söta saker till frukost som gröt, muggkakor, kesella med bär, pannkakor osv men i morse kände jag för något salt. Resultatet blev matiga morotsvåfflor med stekt ägg och grönsaker....riktigt riktigt gott!
Matiga morotsvåfflor med stekt ägg och grönsaker
1 port

1,25 dl (40g) havregryn, malt till ett mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
40 g kokt blomkål (ca 3 msk mosadgör våfflorna saftiga)
1/2 tsk timjan
1 liten fint riven morot
2 msk minikeso
2 äggvitor
3 msk osötad mandelmjölk

Tillbehör:
1 stekt ägg
50 g zucchini och 50 g champinjoner

1. Mixa ihop alla ingredienser, utom moroten, med en stavmixer tills du får en slät smet. Tillsätt moroten och rör om ordentligt.
2. Grädda smeten i våffeljärn (det blev 4 våfflor) eller stek som pannkakor.
3. Stek grönsakerna och sedan ägget och servera på en gång.
Näringsvärde för bara våfflorna:
218 kcal
27 g kolhydrater
18 g protein
4 g fett

Med ägg och grönsaker:
314 kcal
30 g kolhydrater
26 g protein
9 g fett

6 kommentarer:

 1. Om du vill komma på fötter snabbt så köper du en hel klase färsk ingefära, skalar och finriver på ett rivjärn och river tillräckligt för 1dl riven ingefära. Ät med tesked och håll varje tugga länge i munnen, helst under tungan vilket gör att alla aktiva bakteriedödande ämnen och enzymer kommer ut i blodet snabbt. Detta kommer lösa upp slem och döda bakterier, du kommer vara på benen redan nästa dag. Det brinner i munnen av hetta men no mercy för bakterierna! Funkar varje gång. Välj så färsk ingefära du hittar, fylliga, glansiga bitar inga som ser uttorkade ut.

  Lycka till!
  /Mookie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ska definitivt testa, även om det inte låter så smaskigt, ha ha ;)

   Radera
 2. Hoppas du kryar på dig! Känner mig själv extra trött just nu. Dina våfflor såg gudomliga ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marja!
   Mörkret gör ju inte saken bättre....men idag har det ju kommit lite snö :)

   Radera
 3. Å, krya på dig! Det är ju hemskt att inte orka med... :(

  Det där måste jag bara göra! Älskar ägg och äter sällan sött till frukost!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   Ja ägg till frukost är riktigt gott, älskar kokt ägg :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...