onsdag 4 december 2013

Mjuka sweet & salty chocolate chip pumpkin cookies

Nu när alla tävlingsdieter är avklarade för årets Team Proteinbutiken har jag lite mer tid att bjuda på recept igen :) Även om några från team 2014 redan börjat sina dieter inför nästa års tävlingar är det inte riktigt lika mycket jobb för tillfället. Mindre jobb betyder mer bakning ;)

Kan ni fatta att det bara är några veckor till jul? Jag hade lite julkänslor innan vi åkte till Göteborg men med det milda vädret har julkänslorna försvunnit. Jag är fortfarande i "höst-mood" och använder fortfarande en massa höstiga smaker som pumpa och äpplen i min matlagning. Måste kanske byta ut dem mot apelsiner, nejlika, saffran och glögg snart.
Innan allt  julbakande börjar måste jag dela med mig av dessa underbara mjuka pumpakakor. Luftiga och saftiga med en perfekt balans mellan salt och sött....och choklad såklart :)
Jag gjorde de här i Gävle för några veckor sedan och jag tänkte ha dem som "matsäck" när vi skulle åka hem....trodde jag, de tog slut innan de hade svalnat! Jag har gjort dem flera gånger sedan dess och jag blir lika nöjd varje gång. Jag har även testat att göra dem med mosad banan istället för pumpapuré och det funkar kalas.
Mjuka sweet & salty chocolate chip pumpkin cookies
10 kakor

2,5 dl (85 g) havregryn, malt till ett mjöl i en matberedare
1 skopa (30 g) whey complete vanilj
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
0,5 dl (75 g) osötat äppelmos
1 dl (85 g) pumpapuré (eller mosad banan, blir något mer kolhydrater per kaka då)
1 äggvita
Valfritt: 4 rutor (30 g) sockerfri mörk choklad + en nypa havssalt

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser, utom chokladen och havssaltet, med en stavmixer. Klicka ut smeten till 10 lika stora kakor på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Hacka chokladen och strö den över kakorna och strö över en nypa havssalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Näringsvärde per kaka:
64 kcal
4 g protein
6 g kolhydrater
2 g fett

4 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...