fredag 20 december 2013

Peanut butter banana 2 minuters muffins, gäst i podcast och workshops-fix

Vilken dag!
Började med 6 kunder på gymmet och hann även klämma in ett cykel-intervallpass innan jag mötte upp Veronica som driver bloggen Skön puls. "Vevve" kontaktade mig för några veckor sedan och frågade om jag ville gästa hennes podcast för att prata om Metabolic damage (läs mer om detta i det här inlägget) och självklart ville jag det. Medabolic damage eller metabolic adaptation är ett begrepp som blivit väldigt uppmärksammat i USA senaste året och jag tror att det kommer dyka upp mer och mer även i Sverige då intresset för tävlingar i bikini/body fitness/bodybuilding blivit större samt antalet tävlande bara blivit fler och fler, och det är främst bland tävlande som detta är vanligast, men även hos de som jojo-bantat mycket och länge. Jag själv jobbar, som ni kanske vet, hårt för att återhämta mig från metabolic damage och jag kommer berätta mer om hur det går i början på nästa år.

Vi hade ett riktigt roligt samtal och 40 minuter bara flög iväg. Podden kommer läggas upp på Veronicas blogg i januari och jag kommer självklart att länka till den här på bloggen. Jag är ganska så säker att jag kommer ta upp det här ämnet då jag och Fanny startar vår Podcast inom några veckor. På måndag ska vi ses och gå igenom detaljerna, ska bli så kul!

Efter inspelningen mötte jag upp Anna för att prata igenom sista detaljerna inför vår workshop som vi har imorgon.
Det ska bli så himla kul och jag ser fram emot att provsmaka alla kakor, proteinbars och proteinpizzor vi ska göra. Jag ska om en stund börja packa ihop alla produkter från våra fantastiska sponsorer Proteinbutiken, Risenta, Lindahls, Nutri-Nick och Sweet Leaf.
Väl hemma efter mötet med Anna var jag vrålhungrig men hade inget hemma (måste verkligen åka och storhandla!!) så mellanmålet fick bli dessa grymt goda och snabba "Peanut butter banana 2 minuters muffins". Men en klick jordnötssmör på är det här ett perfekt mellanmål! De går att göra i ugnen om du inte har en micro, 175 C i ca 15-20 minuter borde vara lagom.
Peanut butter banana 2 minuters muffins
4 st
30 g havregryn, malt till ett mjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk PB2 (eller mandelmjöl)
1 tsk bakpulver
Eventuellt 2 tsk stevia strö (jag skippade detta då bananen var söt nog)
1 tsk vaniljarom
1 msk lättkvarg
40 g banan
1 äggvita
3 msk mandelmjölk (eller valfri mjölk)

1. Mixa ihop allt med en stavmixer. Häll smeten i 4 silikon-muffinsformar, fyll inte upp mer än 2/3 av formarna, och ställ in i micron. Laga på full effekt i ca 1,5-2 minuter.
Är gärna med lite jordnötssmör på.
Näringsvärde per muffins: 55 kcal, 7 g kolhydrater, 4 g protein, 1,25 g fett

Dags att börja laga middag och umgås med David och vovvarna. Önskar er alla en trevlig kväll!

2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...