söndag 15 december 2013

Månadens gästrecept: Pepparkaksproteinbars

Jag får en hel del mail av er läsare med tips på recept, och till och med recept med bilder och det har gjort att jag började fundera lite....varför inte göra ett inlägg en gång i månaden där ni läsare får dela med er av era egna favoritrecept? Alltså Månadens gästrecept.
Jag brinner verkligen för hälsa och träning och det är otroligt roligt att kunna dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter....och recept såklart! Jag hoppas självklart att jag kan inspirera er till att äta bättre och börja experimentera i köket och det gör mig otroligt glad när ni taggar mig på Instagram där ni gjort egna varianter av mina recept. Därför tänkte jag att det skulle kunna motivera er ännu mer att testa fram era egna recept om ni fick chansen att dela med er av recepten. Så därför kommer jag en gång i månaden välja ut ett av de recepten som kommer in (mer detaljer strax), provlaga och fota och sedan lägga upp det på bloggen.

Här kommer riktlinjerna:
1. Hitta på ett EGET recept (det måste vara ett eget) och vara åt det "nyttiga" hållet, det här är ju trots allt en blogg med nyttiga recept :) Det kan vara en dryck, smoothie, kaka, tårta, proteinbar, godsak, middag, mellanmål, lunch, efterrätt....you name it!
2. Skriv ner ingredienser, tillvägagångssätt, ta en bild (behöver inte vara proffsig) samt skriv en kort beskrivning eller en liten historia om receptet.
3. Maila receptet till mig på manadensrecept@tasty-health.se (mailadressen kommer funkar från mitten av nästa vecka) mellan den 1-25 varje månad. Sedan provlagar jag det receptet jag väljer ut, fotar samt räknar ut näringsvärde. Självklart länkar jag till din blogg eller hemsida om du har någon.
4. Om jag inte valt ditt recept under den aktuella månaden, skickar du in det igen nästa månad, varje månad är alltså en ny chans att få ditt recept publicerat på bloggen.

Den här månadens recept kommer från Robin Andersson som driver bloggen http://ra.blogg.se/, en härlig blogg full med träningsinspiration och roliga recept. Jag testade det förra veckan och blev stormförtjust! En härligt seg och mjuk proteinbar med stark pepparkakssmak, perfekt såhär kring jul!! Jag låter Robin berätta mer så over to you Robin:

Om receptet: Jag lika många andra är svag för pepparkakor och visst kan man unna sig några stycken, men de är svåra att anpassa till en strikt kost. Jag började därför experimentera, för att hitta ett nyttigare alternativ. Resultatet blev proteinbars vars smak och konsistens är som pepparkaksdeg. Själv gillar jag de pepparkakor som det är mer distinkt smak i, likt Annas pepparkakor, och blandade därför ihop min egen pepparkakskrydda. Det går dock lika bra med som finns i butik.
Pepparkaks-proteinbar (4st)
 
175 gr (kokta) kikärtor
100 gr Proteinpulver (3 toppade skopor) - Jag använde Self M.W.A. Vanilj
2 msk kokosmjöl
2 msk stevia strö
2 tsk kanel
2 tsk pepparkakskrydda
 
1. Mixa kikärtorna tills allt är finfördelat. Tillsätt sedan proteinpulver, stevia samt kryddor och rör. Avsluta med att tillsätta kokosmjölet. Det kan behövas lite mer eller mindre kokosmjöl, beroende på vilken sorts proteinpulver som används, tillsätt det därför pö om pö till önskad konsistens. Dela i 4 lika delar och slå in dem i folie/bakplåtspapper.
Näringsvärde för 1 st:
173 kcal
24,8 g protein
9,3 g kolhydrater
2,1 g fett

14 kommentarer:

 1. Jag har tänkt på det där med att göra proteinbars med kikärtor! Mycket bra idé, så de här receptet ska jag verkligen prova. :)

  Mycket roligt med gästrecept också. Nu ska här receptexperimenteras! ;)

  SvaraRadera
 2. Omg snacka om mumsigt! Godare än vanlig pepparkaksdeg och det bästa är att man kan äta mycket utan att få ont i magen som med "riktig" deg ;-) Super Sanna! Tack för tipset nya favoritreceptet!

  SvaraRadera
 3. Kan man använda kikärtsmjöl istället för malda kikärtor? :)

  SvaraRadera
 4. är icas sötströ samma som stevia strö? har hört att de bytte namn på de men är ändå osäker om det är samma

  SvaraRadera
 5. Går den att frysa?

  SvaraRadera
 6. Åh jag har ett recept på knäck som jag skulle vilja dela men det blir nog lite fel tajming innan jul...kan skriva här iaf; koka upp 2 dl mandelmjölk med 0.75 dl ekologisk honung och drygt 0.25 dl kokossocker men sänk sedan värmen snabbt och låt sjuda på svag värme under omrörning då och då i c.a 45 min. Blanda i 1.5 msk arrowrot och 100 g. hackad sötmandel. Lägg i knäckformar och ställ i kylen tills de stelnat. Måtten är ej exakta då jag inte mätte under tillagningen....

  SvaraRadera
 7. Nu har jag testat dessa bars och de smakar verkligen som pepparkaksdeg! Gott med en liten smakbit men efter ett par tuggor är det inte gott längre, det blir liksom för mycket. Jag funderar på att prova med att slänga in dom i ugnen en stund så kanske det blir mindre degigt och mer pepparkakslikt

  SvaraRadera
 8. det blir ingen deg för mig, fösökte med att tillsätta lite vatten. men tycker inte det smakar så mkt heller. har betydligt mer kryddor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Använder du vassleprotein och inte casein eller en blandning av casein och vassle? Om du använder casein kommer det definitivt inte bli en deg. Mitt proteinpulver smakar mycket vanilj så smaken hänger mycket på vilket proteinpulver du använder. Jag tycker pepparkakskrydda smakar jättemycket så jag hade i mindre än vad som står i receptet, men smaken är ju olika :)

   Radera
 9. is ica's sweet litter the same as stevia's litter? have heard that they changed their name but are still unsure if it is the same

  SvaraRadera
 10. Buy Cenforce 100, Fildena 100, Vidalista 20, Vidalista 60, Cenforce 200 and Aurogra 100 @ Low Price Shipping USA, UK, Canada & all over the world. All products that we supply have been pre-tested for high-end quality, safety, and also effectiveness.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...