måndag 30 december 2013

Årskrönika 2013 del 1

Jag tänkte först göra ett långt inlägg om året som gått men när jag började gå igenom arkiven insåg jag att jag gjort en jäkla massa recept (över 100 stycken tror jag bestämt) och det har hänt en hel del så jag delar upp det i två inlägg så att det inte blir så långt.

2013 har varit ett riktigt händelserikt år och jag är så otroligt glad att jag fått dela mycket av det som hänt med er! När jag startade bloggen för drygt ett och ett halvt år sedan var min tanke att bara ha ett ställe där jag kunde dela mina recept med kunder som behövde inspiration till hälsosam matlagning. Att bloggen sedan växt så pass  mycket och snabbt var inget jag i min vildaste fantasi kunde ana. Genom bloggen har jag träffat så många otroliga människor, fått jobba med enorm många motiverade kunder, kunnat utveckla mitt och Davids företag www.iformonline.se och kunnat hålla en dialog mer er läsare genom kommentarer och inlägg vilket motiverat mig att hela tiden utveckla mig både som tränare, kostrådgivare, recept-skrivare och person.
Jag kan inte mer än säga att bloggen betyder enormt mycket för mig och jag ser fram emot 2014 mer nya recept, nya kunder, podd och video-podd och ett nytt Team Proteinbutikens utvecklingsteam.

JANUARI
Jag började året med att försöka glömma all julmat och istället bjuda på Magra nötfärsfrikadeller och 1-minuts mandelmuggkaka med cream cheese frosting.
Jag föll handlöst för mina nuvarande favoritproteinbars: Questbars, och recenserade de smakerna jag då testat. Nu har jag testat ALLA smaker och favoriterna är:
Double chocolate chunk
Chocolate chip cookie dough
Vanilla almond
Coconut cashew
Cinnamon roll

Jag berättade om vilka kosttillskott jag använder, jag förklarade vad superset är och varför det är bra och jag berättade även hur man lär sig att göra chins.
Jag hade jobbar med min kund (numera vänKitty i några månader och berättade om hennes historia och resultat. Och i slutet av januari lade jag upp receptet på mina nyttiga semlor som jag åt ofta...kanske för ofta ;)

FEBRUARI
I början av februari var ett av mina muffinsrecept gästrecept på Proteinpow.
Jag fyllde år den 6:e februari och bjöd då mina kollegor på Nutellafyllda vaniljproteinmuffins och jag gjorde några dagar innan dess mitt favoritpannkaksrecept Blåbär & kokosprotienpannkakor.

I februari övade jag på Pistolsquats och skrev jag två av mina mest kommenterade inlägg Att gå ner i vikt vs gå ner i fett% och Kan man äta skräp och ändå komma i form?
Jag började experimentera mer och mer med olika muffinsrecept och gjorde saftiga choklad & jordnötsmörs-proteinmuffins.

MARS
I mars delade jag med mig ett av de populäraste recepten på bloggen: Kladdiga caseinfudge rutor med havssalt.
Jag höll en tävling där ni fick dela med er av era bästa mellanmålstips och i början av mars hade vi vår första teamträff med Team Proteinbutikens utvecklingsteam. Jag kommer fortfarande ihåg hur nervöst och tyst det var när all klev in i salen på Balance och vilken skillnad det var när vi alla sågs på Fitnessfestivalen, det kändes som vi var en liten familj.

Jag träffade Fanny för första gången vi klickade direkt. Jag ser så mycket fram emot vår podd som vi ska spela in efter nyår!! Vi bakade Creamy 4 layer butterscotch pie och päron/vanilmuffins med grönt te.
Jag beställde som vanligt en massa paket från Iherb och jag berättade vilka några av mina favoritprodukter är och jag lade, efter förfrågan, upp ett recept på Äppelpaj proteinbars.

Jag hade sedan jag startade bloggen berättat om min vardag och min träning men jag hade kanske inte alltid varit så personlig så jag satte mig ner och skrev MIN historia och jag var också med i Expressens bilaga Träning & Hälsa.
Påsken firade vi i Gävle med en massa god mat och härliga vinterpromenader.
APRIL
April var en riktigt händelserik månad! Jag gjorde ett inlägg där jag svarade på era frågor och jag mumsade på Paleo inspirerade kycklingsliders.
Jag skrev inlägget Det finns inga genvägar eller perfekta dieter och jag tränade ett mördarpass för magen med Kitty.
Som ni vet så älskar jag muggkakor och jag fick äran att pryda förstasidan i tidningen metro samt bidra med recept på två muggkakor.
I april höll jag en pannkakstävling där ni fick skicka in era favoritrecept, jag testlagade och provsmakade för fullt och kom fram till en värdig vinnare som skickade in sitt recept på Tunna saffranspannkakor.
Efter att ha pratat ihop oss och planerat ett bra tag, annonserade jag och Anna att vi skulle hålla en workshop i Stockholm i att baka med proteinpulver.

Jag bakade och lade upp ett av de populäraste recepten på bloggen, mitt Nyttiga banana bread och efter min artikel om muggkakor i tidningen Metro blev jag uppringd av Sveriges Radio P4 som frågade om jag ville vara med i radio och prata om muggkakor. Lite nervöst men det kunde jag ju inte tacka nej till!

Jag tog personligt rekord i marklyft, 100 kg och jag hittade en ny favoritfrukost: Zoats. Jag tipsade om Bålövningar med TRX och gjorde en ljuvlig pumpa & kanel frukostkaka.
I april insåg jag också att något var fel på min ämnesomsättning och efter att ha forskat, läst artiklar och andras berättelser insåg att jag hade drabbats av metabolic damage/adaptation (mer om detta i nästkommande månad). Jag kontaktade Dr Layne Norton som numera är min coach, och tillsammans jobbar vi med att förbättra min ämnesomsättning. 

MAJ
Maj började med att jag och David hade 4-årig förlovningsdag och firade med att köpa ett traktordäck :)
Jag hade en stor receptartikel i tidningen Hälsa & Fitness.
I och med att sommaren närmade sig bakade jag Världens godaste nyttigaste sommartårta, som än idag är min favorittårta!
Jag och Anna höll vår baka-med-proteinpulver-workshop och vi hade en otroligt rolig dag med massa nya experiment och smakminnen.
Jag bakade krispiga jordnöts & kokoskakor och jag tipsade om bra butiker där man kan köpa roliga produkter i Stockholm.
Jag kalasade på Cinnabon pannkaksrullar och jag bestämde mig för att berätta mer om Metabolic damage, min histora och vad man ska göra om man blir drabbad. Jag förklarade och också om HIIT (högintensiv intervallträning) jämfört med lågintensiv cardio.
Det här med metabolic damage har blivit lite av en passion (trots att det är riktigt trist att vara drabbad) och jag vill försöka hjälpa så många som möjligt. Jag vet inte hur många mail jag fått från tjejer och killar som tävlat som berättar att de efter tävlingen svällt upp, fått ångest för viktuppgången, försökt dieta ner sig igen trots att ämnesomsättningen inte återhämtat sig och fått kämpa ännu hårdare för att komma ner i vikt. Det blir en ond cirkel och nästan alla har berättat att de inte vet hur de ska göra det är nästan ingen som fått någon hjälp med hur de på bästa sätt ska göra med kosten och träningen efter tävling för att undvika att lägga på sig vikt för snabbt samt återfå ett hälsosamt förhållande till mat. Jag och David har börjat jobba med några stycken och jag hoppas att fler skaffar sig kunskapen om hur man ska optimera ämnesomsättningen och hur man förhindrar metabolic damage. Ok nu svamlar jag, åter till årskrönikan :)

Jag blev helt såld på mina Vanilj & pistage proteinbollar och jag bakade Havre & Kesella frallor.
Jag förklarade att man inte behöver vara rädd för proteinpulver och jag förklarade att även jag har dippar i motivationen och kommer ur rutin.

En av mina favoritluncher var Grillad kycklingpanini favoritfrukosten var Morotskaka pannkaksrulle med cream cheese frosting.
JUNI
I juni körde jag mer och mer yoga med min vän Desiree, jag älskar det! Känslan av att kunna kontrollera sin kropp och vara smidig är obeskrivlig!
Vi hade den andra teamträffen med Team Proteinbutikens utvecklingsteam. Vi var i Gävle på Proteinbutiken, poseringstränade, grillade och hade en härlig dag. Jag bjöd på Nyttig rabarber och jordgubbssmulpaj. 
Nya favoritfrukosten är OIAJ - Oats in a jar och jag testar en massa olika smakkombinationer och Marcus från Teamet tävlar på Alströmertrofén.
Jag gör ett nytt försök till nyttig midsommartårta och den blir kalasgod!!!
Vi är i Gävle i några veckor under sommarledigheten och jag beskriver hur jag tränar och äter på en dag.
Jag fortsätter att göra olika pannkaks- och våffelecept, jag menar hur man tröttna på det? :) Favoriterna är Tunna plättar med jordgubskesella och pumpavåfflor. I slutet av juni är det mindre än en vecka tills Petra, Pernilla och Marcus i teamet ska tävla på Tammerpokalen.

Det får avsluta del 1 av årets årskrönika, imorgon kommer sista delen :)


3 kommentarer:

 1. Så mycket spännande och gott som bakats! Jag önskar dig ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Hey guys! I would love to recommend you a very nice service for essay and homework! You can use it and enjoy! Because https://topswriting.com/review/gonerdify-review this guys really know how to do it! Good luck and have fun!

  SvaraRadera
 3. I like your post. Thanks for share this information.

  Buy Now automatic light sensor in Vadodara.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...