fredag 13 december 2013

Luciafrukost: Lussebulle-muggkaka med kanel

Glad Lucia på er! Hoppas ni får en riktigt mysig dag, själv fnissade jag lite för mig själv när jag svängde in mot jobbet tidigt i morse och får syn på den lilla korvkiosken i hörnet som verkligen inte hållit tillbaka på julpyntet!
Normalt sett brukar jag baka någon form av lussekatter till Lucia, förra året bakade jag DESSA, men i år valde jag att stilla mitt lussebulle-sug på annat sätt, närmare bestämt genom en fantastiskt god frukost: Lussebulle muggkaka med kanelfrosting och hackade mandlar.
Saftig och fluffig, precis som muggkakor ska vara och den smakar verkligen precis som lussebullar. Inte för att det skulle vara någon fara om man äter en riktig lussebulle idag, det handlar ju trots allt om helheten och mängden av det man äter, inte enstaka saker eller måltider. Äter man ett ständigt överskott av kalorier (över det du förbrukar på en dag) går man upp i vikt, oavsett om det är äpplen eller lussebullar man äter, så det viktigaste är att se över mängden på det man äter. Självklart är det bästa att få i sig näringsrik mat men en lussebulle någon gång ibland won't kill you :). Men i och med att jag ska träna nu på förmiddagen kände jag att det inte skulle vara så smart att trycka i mig en lussebulle innan passet, det skulle inte bli bra så en lussebulle-muggkaka fick det bli.
Lussebulle-muggkaka med kanelfrosting och hackade mandlar
1 portion

1,25 dl (40g) havregryn
1 msk kokosmjöl
2 tsk stevia strö
1/2 paket (0,25g) saffran
1 tsk bakpulver
2,5 msk osötat äppelmos
3 msk mandelmjölk (eller valfri mjölk)
2 äggvitor (eller 0,8 dl flytande äggvita)
Valfritt: 10 g russin

Kanelfrosting:
100 g lättkvarg
1 tsk vaniljarom
1 msk sockerfri pannkakssirap (alt honung eller stevia efter smak)
1 tsk kanel

10 g hackade mandlar

1. Lägg alla ingredienser till muggkakan, utom russinen, i en skål. Mixa ihop allt med en stavmixer. Tillsätt russinen och rör om. Häll smeten i en smord stor mugg eller skål och ställ in i micron. Kör på full effekt i ca 1,5 minut. Kolla hela tiden så den inte svämmar över.
2. Mixa ihop ingredienserna till frostingen med en stavmixer (eller en sked). Lägg över muggkakan på en tallrik, häll på frostingen och toppa med de hackade mandlarna.
Näringsvärde per portion:
390 kcal
32 g protein
42 g kolhydrater
12 g fett

Igår var jag hos bästa Eva på Best of Nails och julpyntade naglarna lite...behöver jag säga att jag älskar glitter?!
Om ni vill få fina naglar till jul och nyår, erbjuder Eva 20% rabatt på alla behandlingar om ni nämner Tasty Health. Ring och boka!

Nu ska jag köra en kund till, sedan är det dags för ett eget pass. Idag står det axlar och armar på schemat, längtar redan! Sedan har jag det faktiskt så lyxigt att jag slutar för dagen och jag ska hem och organisera och skriva ner alla "att göra"-saker som snurrar runt i mitt huvud. Jag har en massa roliga planer på g inför nästa år och för att allt ska funka behövs det en plan, jag är annars extremt oeffektiv då jag gärna vill göra allt på en gång! Där måste jag verkligen lära mig att prioritera och fokusera. Får nog bli nyårslöftet till nästa år.

Närmast i planeringen ligger min och Annas workshop nästa lördag, det ska bli så kul och den här veckan har alla produkter från sponsorerna kommit, vill öppna allt på en gång men jag måste tygla mig! Sedan är det stort fokus på mitt och Davids Iformonline.se, där vi fått väldigt mycket förfrågningar senaste tiden, antar att många vill "komma igång" efter nyår. Vi kan inte ta emot så många fler kunder (kvalitet över kvantitet, vi vill känna att vi kan fokusera på de kunder vi har) men i och med att vi gillar att jobba med våra kunder under en längre tid så man slipper stressa fram resultaten (det blir hållbarare ju längre tid man har på sig, snabba quick-fixes eller dieter är inget vi jobbar med) tänkte vi göra en liten kampanj där vi erbjuder 1 månad extra till de som köper vårt 3 månaders Kom-iform-program under december och januari. För frågor, kontakta oss på info@iformonline.se.

19 kommentarer:

 1. Mmm...så gott det ser ut. Har missat allt vad lussefirande heter idag, men saffran som är så gott kan man med fördel äta många, många fler dagar under året också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, saffran funkar ju kanon i fisksoppa och till efterrätter året om :)

   Radera
 2. Det ser mumma ut!! Jag räknade genast om matplanen för att kunna äta detta till filmen ikväll:) Jag är så toksugen på saffran just nu. Lika bra att köra på och äta det i massor för om en vecka blir det Thailand och där blir det inga julkryddor:)
  Superkram till dig! Tack för alla goa recept och inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalas! Hoppas du gillar den :)
   Tack själv Lotta, så roligt att få vara del av din "resa"!

   Kram på dig!

   Radera
 3. haha gjorde en nästan exakt likadan imorse (innan jag sett din) fast jag hade mandelmjöl istället för kokosmjöl i och hjortron/kvargfrosting istället för kanel och mandel. Mums!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, hjortron låter gott!! Saknar hemgjord hjortonsylt, min pappa gjorde alltid det när han bodde i Jämtland :)

   Radera
  2. Ja det är fantastiskt gott!! jag bor i Dalarna o här fanns det massor av bär i somras, så jag passade på att plocka några liter som nu ligger i min frys. Både naturella bär och lättsötad sylt.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. ÅÅh, så god muggkakan blev!! En fråga: var har du köpt din lilla ugnsform 10*10 cm och denpyttelilla sockerkaksformen (till mjuk pepparkaka) Tack å förhand för svar! Kram / Mika

  SvaraRadera
 6. Godaste mugg-kakan jag någonsin ätit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! Det är definitivt en av mina favoriter också :)

   Radera
 7. Mums vad gott!! Och snygga naglar! Jag brukar också göra nyttiga saffranskakor såhär vid jul, fast äter dom till kvällis istället ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag har också gjort några stycken och ätit på kvällen, perfekt vardagslyx :)

   Radera
 8. Tack för en kanon blogg! Har provat lussemuggkakan. Men....det är något m kokosmjöl som inte tilltalar mig. Gillar kokos i alla dess former i övrigt. Så igår provade jag at göra samma kaka men med mandelmjöl iställt och bytte ut saffran t pepparkakskrydda. Blev kanon det med :-). Man blir verkligen inspirerad av din blogg!! Du är superduktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja, kokosmjöl har en speciell smak. Det gör muggkakorna lite "fluffigare" men det går absolut att byta ut det :)

   Radera
 9. Hej! Jag undrade om du har något bra recept/tips på en nyttigare variant av rödbetssallad såhär lagomt till julbordet? Hoppas du haft en bra helg och tredje advent! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag brukar tärna rödbetor och blanda med persilja, dijonsenap och lätt turkisk yoghurt samt salt och peppar :)

   Radera
 10. Hej! Vilka havregyn använder du? Jag använder alltid fiberberikade havregryn (Icas Gott Liv), för jag har fått för mig att de är nyttigare. Stämmer det eller kan jag lika gärna äta vanliga havregryn? Tack på förhand för svar. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag använder alltid vanliga. I fiberhavregryn har man tillsatt vetekli, en typ av fiber som vi egentligen inte behöver äta mer av utan kan till och med leda till mage/tarm-problem om man äter för mycket. Du kan absolut äta vanliga!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...