onsdag 18 december 2013

Dags för podd

Efter att jag gästade Marias podd för några månader sedan började en lite idé gnola i huvudet. Funderade fram och tillbaka men tillslut kände jag, varför inte? Det är klart att jag ska göra en podd! Det blir ytterligare ett sätt att kommunicera med er och ibland är det ju faktiskt lättare att kommunicera med ord än i skrift.
Men, jag kommer inte göra den själv utan jag har min fina vän och blogg-kollega Fanny med mig. Vi vill ta upp ämnen från kost och träning ur ett rent fakta-mässigt håll men även ha samtal och spekulationer om de lite luddigare begreppen kring hälsa som myter, psykologi och förhållningssätt. Tillsammans vill vi prata med er och till er och vi vill veta vad ni vill veta. Vi vill helt enkelt göra en podd där vi delar vår tränings- och matglädje!

Förutom vår passion för träning och hälsa, så älskar vi båda att skapa nytänkande recept och efter att ha bollat idéer så kände vi att vi måste bjuda in er i köket! Vi kommer därför inte bara göra en podd utan även en video-podd där vi visar hur vi gör våra recept och berättar hur vi tänker och varför. Nog för att de flesta av recepten jag och Fanny gör är relativt enkla, men ibland kan man bli osäker på hur man ska göra, varför man ska använda olika ingredienser och hur de ingredienserna vi använder ser ut (det är nog de vanligaste frågorna jag får: vad jag använder för märke/typ av ingrediens och var jag köper dem). Därför blir det ju så mycket lättare om ni får se hur vi gör :)

Vad säger ni? Är ni med?! Vi vill börja så snart som möjligt men skulle vilja be om en lite tjänst: berätta vad ni vill se och höra! Önska teman och ämnen att beröra, säg vad ni vill hänga med i köket och göra och ställ frågor om kost och träning. Vi kommer att ha avsnitt som är rena frågestunds-avsnitt och det första kommer ganska snart.
Så kommentera detta inlägg med frågor och tips på vad ni vill höra så ska vi göra vårt bästa att uppfylla era önskemål. Det är som sagt en podd för er!
Bild från 92citifm.ca

21 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja höra en serie om hur man förändrar sina vanor, sitt tänkande och hela sin livsstil från soffpotatis som vräker i sig vad som helst till en helsosam och frisk individ. Det handlar ju om en förändring både psykiskt och fysiskt och det vore jätteintressant att få följa. Toppenbra ide med podd! =)

  SvaraRadera
 2. Gud vad kul! Hör gärna era tips kring både vardag och gymövningar för oss som vill ha bättre hållning! Mycket kommer ju "på köpet" när man tränar men känner ändå att gamla vanor kring att kuta med ryggen sitter i...

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilka veta mer om att ha dålig ämnesomsättning och vad man kan göra för att förbättra den. Har själv jojobantat och hållit nere på mina kalorier i tio år vilket gjort att min ämnesomsättning är helt körd i botten. Så fort jag fuskar lite med kosten visar vågen tre kilo upp. Väldigt frustrerande m, jobbigt och motivationsdödande.

  SvaraRadera
 4. Olyckligt ovetande skulle jag vilja veta vad en podd är för något? :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. En podd/podcast är som ett radioprogram som man kan streama och lyssna på genom mobilen eller datorn :)

   Radera
 5. Wow! Gud vad roligt! Jag har bara lyssnat på podd-intervjuerna med dig och Fanny, och det var kul! Kul med video-podd! Jag hade ortorexi för några år sen och har nu ett betydligt mer avslappnat förhållande till både mat och träning idag, och både din och Fannys blogg har hjälpt mig med det lite extra. Samtidigt känns det som att halva Sverige nu befinner sig där jag var för sju år sen och på så sätt har hälsotrenden slagit över. Jag tycker att ni båda skrivit så bra och befriande om det, så det skulle jag uppskatta om ni tog upp! :)

  SvaraRadera
 6. Hallelujah, ytterligare en vettig träningspodd man kan följa!
  Skulle gärna höra ett par ord om hur ni, som kvinnor, upplever att inställningen/miljön på gymmet har förändrats mellan att ni påbörjade er resa tills idag. Om den nu har det vill säga.
  Sen vore det intressant att höra lite om hur man bör periodisera sin kost. Bör man fortfarande ugå från det klassiska bulka-deffa-konceptet eller är iifym mer optimalt?

  SvaraRadera
 7. Men ni är väl för goa !
  Shit vad kul det ska bli att höra/se :)
  Klarar mig inte utan dina och Fannys recept- ni gör livet lättare att leva :D

  SvaraRadera
 8. Vore intressant om sötningsmedel är de så mycket bättre än socker?

  SvaraRadera
 9. Vad kul! Tyckte du hade en behaglig pod-röst hehe. Det är jobbigt med många andra som har skrikiga röster. Mitt förslag är tankar kring balans i kost och träning. Något jag tänker mycket på själv, och det är alltid intressant med input.

  SvaraRadera
 10. Åhh det här längtar jag efter!! Jag skulle vilja höra om hela tänket kring hälsa. Hälsa är ett så brett begrepp som är svårt att definiera. Men lite "teman" som jag skulle gilla:
  - Var går gränsen mellan där att vara så hälsosam att det blir ohälsosamt?
  - Knep i köket när man bakar nyttigt
  - Eran historia (vet att man kan läsa, men roligt att höra er prata om det)
  kram

  SvaraRadera
 11. Har inte lyssnat på pod ännu men nu måste jag börja :) tips som jag tyckte var svårare i början än nu är att veta hur stora/små formar man ska använda för att det ska bli perfekt. Olika teman som frukost/mellis och kvällsfika, // träningstips etc... Är som du redan vet en stor beundrare av dig och även av Fanny så detta ser jag verkligen framemot julkramizar // l8

  SvaraRadera
 12. Åh vad roligt och spännande! :D Att jag ska lyssna! Vill typ veta ALLT ni har att bjuda på inom kost, träning, fitness och hälsa ^^ Underbart! kram

  SvaraRadera
 13. Hej Susanna! Till att börja med vill jag bara säga TACK och även GRATTIS till en helt fantastisk blogg/hemsida. Jag är helt beroende av dina recept, och min webläsare svämmar fullständigt över med flikar och bokmärken med allt gott jag ska baka/laga när jag får tid. :-) (Bör tillägga att min sambo uttryckte imorse när han bakade en sockerkaka att ta med till jobbet: "men, det här vill ju inte jag äta, det är ju bara smör och socker i ju" Han har också vant sig med dina goda och nyttiga bakverk som jag ofta skickar med honom som mellis om dagarna :-)).

  Nu till själva huvudmeddelandet: Så fantastiskt att ni ska göra en pod också! Jag har 2 förslag/önskemå på innehålll:
  1. Jag skulle gärna vilja veta mer om eventuella nackdelar med sötningsmedel, aromer etc., dvs t.ex. hur kroppen reagerar på sötningsmedel jämfört med socker.
  2. Jag skulle gärna höra ett avsnitt om bra efterträningsmål (och varför inte före-träningsmål också !?). Gärna med både förklaringar om vad, hur mycket och varför man bör få i sig (vid bygg/deff) och så givetvis tips på recept. Kanske ett blogginlägg i likhet med julsammanfattningen fast för efterträningsmål vore något att följa upp poddavsnittet med? :)

  Ser fram emot första avsnittet, heja på!!!

  God jul :)

  P.S. Du ska verkligen ha extra cred för att du anger makron och energiinnehåll i alla dina recept, det är guld värt! D.S.

  SvaraRadera
 14. Vad roligt, den kommer jag absolut att lyssna på! Vill höra om kost (fakta), din resa och om tips på mat/bakning etc!

  SvaraRadera
 15. Åh va kul!! :) Ni är så inspirerande båda två så detta ser jag verkligen fram emot! :) Vill höra om allt inom att baka nyttigt o tränining men framför allt hur olika ingredienser påverkar resultatet typ skillnaden att baka med olika typ av proteinpulver. Tips på mat efter ett sent gympass. Hur mkt som krävs av en och exempel på hur ett upplägg inför en bodyfitnesstävling kan se ut. Varför ni brinner så mkt för just träning och hälsa. Hur ni lärde känna varandra och era framtidsplaner. :)

  SvaraRadera
 16. Oj, vill veta allt man kan tänka sig om träning & kost, mycket "varför" man gör si & så, hur vi funkar.

  Nyttiga low-carb recept, kosttips i allmänhet. Kolhydrater och träning? Hur ligger det till, hur mycket behöver man för att bygga muskler men ändå inta så minimalt som möjligt och hålla sig relativt slim?

  Egentligen tror jag att Ni kommer bidra med sjukt intressanta pods utan tips, hehe. Längtar tills första!!

  SvaraRadera
 17. Hej,
  Jätte roligt för er :-) ser verkligen fram emot detta :D
  Jag har hamnat i en jobbig cirkel jag inte tar mig ur nu :/ allt grundar sig i maten, jag skulle vilja veta hur ett bra matschema ser ut för en dag, nu äter jag efter periodisk fasta så inget före 12 eller efter 20, men mellan där skulle jag vilja veta vad som är bra och näringsrikt.
  mitt problem är att jag förbjuder mig från vissa saker, så som mackor, godis, pasta m.m, men om det nån helg strular och man råkar ta en macka eller lite godis så går allt överstyr, kan fortsätta äta å mer än vad som är bra i flera veckor innan det vänder :/ nu har jag ätit dåligt i 4 veckors tid å vågen bara går upp å motivationen är i botten, vet inte hur jag ska vända detta, tänker hela tiden att ja ja efter jul kör jag igång igen.. men jag vill inte känna mig som en julgris på julen.
  Så jag vore väldigt tacksam för ett inslag där man får mer balans i sitt tänk kring mat.

  Ha en underbar jul :-)

  SvaraRadera
 18. Vilken rolig nyhet! Det ser jag verkligen fram emot.

  Jag skulle vilja veta mer om hur man vet hur mycket som man bör äta per dag. Nu tränar jag sex gånger i veckan och jag är ganska säker på att jag får i mig för lite mat, speciellt eftersom hälften av passen är styrketräning och mitt mål är att bygga muskler och tajta till kroppen. Jag vill varken gå upp eller ner i vikt, men gärna bli av med lite fett kring magen. Jag tycker det är så oerhört svårt med balansgången där, för samtidigt som jag vet att jag nog borde få i mig mer mat för att kunna bygga muskler, så vågar jag inte, eftersom jag samtidigt vill bli av med lite fett.

  SvaraRadera
 19. To raise awareness of communication tactics and advice for people with autism, cheap essay writing help Services speech pathologists have created a variety of brief videos for schools and families. informative blog

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...