Men igår började jag känna av halsont, matthet, ont i kroppen och bihålor. Inte så konstigt kanske, nästan alla mina kollegor (inklusive David) har varit hemma i omgångar och det sprids lätt när man jobbar i en miljö där man ständigt träffar människor och där man tar i hantlar, maskiner och utrustning som hundratals andra tagit i.
Det hjälper kanske inte att jag sovit på tok för lite senaste veckorna (eller månaderna kanske jag borde säga). Det är svårt att hinna med allt (heltidsjobb på gymmet, mina online-kunder, Team proteinbutiken, skriva recept åt Isodienten, planera workshop, skriva på en ebook, baka, träna, fixa matlådor, gå ut med hundarna, umgås med min kära sambo)....men det är så himla svårt att begränsa sig när allt är så roligt!!!
Men börjar man känna sig sjuk får man snällt lyssna på kroppen och stanna hemma.
Och så får man lyxa till det lite med en helt fantastiskt god frukost! Den här frukostkakan tar lite längre att göra än mina muggkakor, så den kanske lämpar sig att göra när man har lite mer tid, men det är så värt det! Den blev riktigt god! Helt perfekt konsistens...luftig och saftig, nästan som en sockerkaka, men inte lika sötsliskig som vanliga mjuka kakor oftast är.
Den var jättegod att äta till frukost men jag kan tänka mig att man kan göra en dubbel eller till och med tredubbel sats i en vanlig sockerkaksform och ha till fikat, med lite varma bär till.
Kanel & pumpa frukostkaka
1 port
1 dl (ca 30 g) havregryn malt till ett mjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 ägg
1 äggvita
2 msk mjölk (valfri, jag använde lättmjölk)
3 msk (45g) pumpapuré (mosad banan eller äppelmos funkar också bra)
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3. Vispa ägg + äggvita luftigt med en elvisp, ca 1 minut. Tillsätt mjölk och pumpapuré och vispa ytterligare 30 sekunder. Blanda till sist i de torra ingredienserna och häll smeten i en smord form (jag använde en liten hjärtformad form med löstagbara kanter, ca 10 cm diameter).
4. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.
5. Servera med en klick kesella, proteinfluff, kesokräm eller bara lite varma bär.
Näringsvärde per portion:256 kcal
17 g protein
24 g kolhydrater
8 g fett
Tack för tipset! Låter fantastiskt gott och även detta recept sparas för framtida bruk.
SvaraRaderaHoppas att du snart kryar på dig, får en fin fredag och helg!
Kram
Tack Ellinor!
RaderaÖnskar dig en trevlig helg!!
Kram
herregud hur ska jag hinna med alla dina fantastisk goda recept!! Tur att jag är ledig i några dagar nu så jag kan baka massa nu :)
SvaraRaderaTrevlig helg önskar jag dig!!
Perfekt, då hinner du baka en massa :)
RaderaSäger som Emelie ovan, hur ska man hinna med alla dina goda recept =) Men dom lagras vint i mobilen... Tack ;)
SvaraRaderaHoppas du mår bättre snart. kram
Tack snälla! Mår mycket bättre idag :)
RaderaKram
Blir alltid överraskad då jag kikar in hit över att jag hittar något nytt :D. Så fint att du håller igång ^^
SvaraRaderaHar sett att du använder havremjöl i flera av dina recept nu, vad använder du för redskap då du maler det? Vad skulle man kunna använda till ändamålet om man inte har något specialverktyg för det? :D
Vad roligt att höra :)
RaderaJag använder oftast antingen en matberedare eller en sån där lite bunke som följer med stavmixern (som man hackar kryddor och liknande med).
Testade detta recept igår och ut ur ugnen kom en PERFEKT tillagad liten kaka! :) Helt underbar och ljuvligt god! Extra kul när man annars inte brukar lyckas så bra när det gäller bakning...:) Som tillbehör mixade jag mjuk tofu med jordgubbar och vaniljpulver. Blev ett fantastiskt gott mål, tackar för inspirationen! Skönt att se att du mår bättre.
SvaraRaderaVad roligt att det blev bra!
RaderaVisst är det kul när det är så enkelt och resultatet blir perfekt :)
Mår mycket bättre, viktigt att lyssna på kroppen!
Hej!
SvaraRaderaHur mycket färdigt havremjöl ska man ha?
(hade uppskattat om det kunde skrivas ut som alternativ :))
Tack! :)
Det är samma mängd som havregryn...30 g havregryn som man maler blir ju 30 g havremjöl ;)
Radera