söndag 28 april 2013

Pannkakssöndag: Tiramisu proteinpannkakor

Jag vet inte om ni märkte det, men det var lite problem med att komma in på bloggen igår. Mycket frustrerande men jag tror jag lyckades lösa det och nu ska allt funka som det ska.

Igår mådde jag mycket bättre (tänk vad lite sömn och vila kan göra!) och jag var på jobbet för en kort kurs i ett "screening-program" som heter Check Up Trainer som de har köpt in till gymmet. Riktigt bra program där man kan lägga in olika tester för bland annat, styrka, rörlighet, explosivitet, kondition, stress (finns hur många tester som helst) och där man sedan får sina resultat i en perfekt sammanfattning och där man jämförs med ett framtaget snittvärde.
Vi fick självklart göra en hel del tester och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med mina värden :) Det  jag måste jobba med (och det vet jag sedan tidigare) är rörligheten i mina höfter.

Vi hade också goda vänner med sina två barn över på middag och efter middagen gjorde vi mina "Frukt & nötproteinbollar", men vi skippade proteinpulvret denna gång och hade kakao och kokos i. Så mysigt att de hjälper till och man ser att de tycker det är kul. Man ska lära dem baka och äta bra mat tidigt, hi hi!
Idag är det dags för pannkakssöndag igen och idag fick jag fundera ett bra tag innan jag kom på vad jag skulle ha för "tema" på dagens pannkakor. Vad säger ni om saftiga, fluffiga, krämiga "Tiramisupannkakor"??
Jag gjorde dem på mitt Whey complete med cappuchinosmak vilket gav dem en extra dimension, men det går lika bra med vanilj om du har det hemma. För att få en kräm som liknar mascarponekrämen i riktig Tiramisu använde jag keso som jag mixade slät och som har en mildare smak än kesella (som kan vara lite syrlig ibland). Jag tillsatte arraksarom och det satte verkligen pricken över i:t. Testa, ni kommer inte bli besvikna!!
Tiramisu proteinpannkakor
1 portion, ca 4 små pannkakor

Pannkakor:
1,25 dl (ca 40g) havregryn
1 skopa (20g) whey complete capucchino (eller vanilj)
1 tsk bakpulver
1 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
10 droppar Sweet Leaf choklad stevia droppar (eller 1 msk stevia strö)
1 msk lättkesella
2 msk osötat äppelmos (jag hade Önos lågkalori äppelmos hemma)
2 äggvitor
2 msk kallt bryggkaffe

Kräm:
100 g minikeso
25 g lättkesella
1/2 kapsyl arraksarom (finns i bakhyllan i vanliga affärer, vid karamellfärgen)
2 tsk stevia strö
1. Ha i alla ingredienser till pannkakorna i en skål. Mixa till en tjock slät smet med en stavmixer.
2. Klicka ut till 4 små pannkakor i en stekpanna (jag hade lite kokosolja i pannan) och stek i ca 30 sekunder per sida. Stek inte för länge, då blir de lätt torra.
3. Mixa ihop krämen med en stavmixer.
4. Varva pannkakorna med krämen och pudra till sist med lite kakao.
Näringsvärde för bara pannkakorna:
338 kcal
31 g protein
30 g kolhydrater
9 g fett

med krämen:
427 kcal
45 g protein
34 g kolhydrater
11 g fett


5 kommentarer:

 1. Hej! Vill bara börja med att säga att jag ser verkligen upp till dig sååå mycket!! Det är något med dig som jag bara älskar, läser säkert 50 andra hälsobloggar som självklart är superbra men din är heltklart den bästa, heeelt underbar! Kollat igenom nästan varenda sida hehe :)
  Men i alla fall hade en fråga också, jag fyller år snart och undrar om du kanske vill hjälpa mig och komma på något nyttigt recept på en sommartårta? Som är tårtaktig om du förstår vad jag menar, t.ex sockerkaksbotten med stevia istället och något "gräddöverdrag" Skulle vara jättesnällt! Kramar!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Moa!

   Vad du är gullig, tack så mycket! :))
   Det ska jag absolut kunna försöka göra. När fyller du år? (så jag vet vad min tidsgräns är :))

   Kram

   Radera
  2. Tack så mycket :D 13 maj fyller jag år :)

   Radera
 2. Hej!
  Tänkte bara höra ifall man kan byta ut proteinpulvret i sina pannkako och istället ta extra kokosmjöl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det går att byta helt mot kokosmjöl, men havremjöl funkar bättre. Kokosmjöl suger åt sig betydligt mer vätska än andra mjöl....

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...