söndag 14 april 2013

Pannkakssöndag: Vinnare i tävlingen och vinnar-receptet

Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg!
Jag har precis suttit och dreglat över alla härliga recept ni skrivit som bidrag till tävlingen: "Vinn protein pancake mix från Proteinbutiken". Oj vad svårt det var att välja vinnare, men som i alla tävlingar så måste det ju finnas en vinnare...eller i det här fallet tre vinnare som får varsin burk Protein Pancake Mix hemskickat. Den här gången är de:

Linn med bidraget: Sötpotatisplättar med kanelfluff (hur gott låter inte det då?!)
Putte med bidraget: Proteinpannkakor med härligt lila fluff (ni vet hur mycket jag gillar proteinpannkakor, he he)

Och vinnarreceptet, som jag själv testat att göra och fotat, från Clara A:
Saffranspannkakor med rårörda blåbär, kvarg och hackade mandlar.

Saffranspannkakor:
100 g keso
1/2 paket saffran
2 ägg
2 äggvitor
1 droppe bittermandelarom (jag hade inte det hemma så jag använde vaniljarom)
1/2 msk fiberhusk
1/2 dl mjölk
Lite russin om man vill

Mixa allt utom russinen som tillsätts hela. låt svälla några minuter. Stek tunna pannkakor i lite smör eller kokosolja, alternativt grädda som ugnspannkaka i ugnen på 225 c i ungefär 20 min.
Servera med rårörda blåbär eller blåbärssylt, kvarg och hackade mandlar.

Tack Clara för ett underbart recept!! Jag hade kanel & vaniljkesella till (lättkesella, kanel, vaniljarom och lite stevia strö), chia-blåbärssylt (micrade blåbär, 1 tsk chiafrön och lite vaniljarom, låt stå och svälla i ca 5 minuter) och hackade mandlar. MUMS!!
Näringsvärde för endast pannkakorna:
284 kcal, 34 g protein, 11 g kolhydrater, 12 g fett


Grattis till er alla tre, jag kommer kontakta er via mail! Till er andra, tack för era fantastiska bidrag och håll utkik efter fler tävlingar här på bloggen :)

22 kommentarer:

 1. Grattis till vinnaren!
  Såg verkligen riktigt, riktigt gott ut! :)

  list.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Men hu goooda såg inte de ut :) :-P

  SvaraRadera
 3. TACK! Det värmer något enormt i mitt pannkaks-hjärta! :D
  Kram från Clara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa pannkakor som jag ätit hittils smakar som (riktiga) fast dem här är nyttiga

   Radera
  2. Du är en värdig vinnare Clara, de var supergoda!!

   Radera
 4. Hej!
  Jag har en fråga som jag tror har kommit upp många gånger innan men jag kan inte hitta ditt svar i någon kommentar genom att använda sökfunktionen.

  Jag önskar att gå ner i vikt utan att bygga/spara muskler. Förut gick jag många snabba powerwalks (8km på 50 minuter) och löptränade dagligen. Ibland lades även spinning till. Styrketräning tränade jag 3 gånger i veckan men då tränade jag hela kroppen, kanske totalt 15 olika övningar och jag gick ner jättemycket i vikt. Sedan julen har det blivit för mycket av det goda och jag vill gå ner extrakilona. Vad anser du om denna viktiminskningsmetod? Finns det bättre sätt?

  Det tåls att upprepa att jag inte är intresserad av att se muskulös ut så om musklerna försvinner så är det okej, jag vill gå ner i vikt, inte få tydligare muskulatur.

  Jag vet att styrketräning är viktigt för att gå ner i vikt då det ökar ämnesomsättningen (vill jag minnas) och att det mest effektiva sättet är att kombinera styrka och kondition. Men hur ska man träna styrka för att gå ner i vikt? Lätta vikter?

  Jag har hört olika kommentarer om spinning i viktminskningssyfte. Vissa säger att det är jättebra medan andra säger att man får tjockare/större lår av det.. Vad anser du? :)

  Hade verkligen uppskattat svar, är en vilsen själ just nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gick ner i vikt av att löpträna, powerwalks och helkroppspass i gymet så är det ju bara att göra samma sak igen.
   Du får inte större lårmuskler av spinning, framförallt inte om du ligger på kaloriminus, vilket du måste göra om du vill ner i vikt.

   Precis som du säger tycker jag att det effektivaste sättet är att kombinera styrketräning med konditionsträning.

   Radera
 5. Älskar saffran så det var inge svårt att gilla det här receptet. Har nu gjort en laddning som får åka med till jobbet i morgon. Toppen som mellis! Tack för receptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppengott både till frukost och mellis...och mätt blev man!

   Radera
 6. Så många härliga recept på både pannkakor och mug cakes! Jättebra inspiration :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul när man får en massa tips och idéer från er alla....love it!!

   Radera
 7. Hej!
  När jag var på spinning för en vecka sedan så knäckte det till i höften när jag skulle ställa mig upp för att jag hade för lite motstånd för att cykla ståendes. Sedan dess har jag haft jätteont och jag kan inte gå normalt. Jag märker att jag kompenserar med kroppen. Har du några rekommendationer och tips? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog gå till en naprapat eller kiropraktor och kolla upp det. Det är inte bra att gå med det för länge. Det blir lätt, som du säger, att man kompenserar och blir sned i ryggen.

   Radera
  2. Tack! Jag har varit hos massör, kiropraktor och naprapat den senaste veckan utan förändring eller förbättring. Dock har jag träningsförbud en tid framöver.

   Radera
 8. Mums ser gott ut!! Vet du hur mycket kcal saffran innehåller? Hittar inget om de.. :) tack för en inspirerande blogg!! / josefine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Saffran innehåller inga kalorier :) Det är precis som kanel och andra kryddor.

   Radera
 9. Har du hört talas om periodisk fasta? Vad tänker du om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har jag det :)
   Det funkar för vissa och inte för andra. Jag själv skulle inte göra det. Jag tror det är bra att man lär sig att det är ok att vara hungrig, man behöver inte äta hela tiden utan att kroppen klarar det. Men vissa som har problem med maten kan tendera att överäta då man äter och tror att det är "fritt fram". Det finns ju forskning som tyder på att man kan få bättre värden/hälsa genom periodisk fasta men för att komma i bra fysisk form tror jag inte att det är det bästa sättet.

   Jag tror fortfarande att man bör äta kalorisnål men NÄRINGSTÄT mat för att må bra och se bra ut :)

   Radera
  2. Ja det kan jag nog hålla med om men jag är ändå intresserad av periodisk fasta och hoppas att du kan svara på lite fler frågor :)


   Jag har läst att man inte behöver träna för att periodisk fasta ska vara effektivt..? Tidigare var jag rätt aktiv och tränade styrka 4-5 gånger i veckan, men nu har jag fått diskbråck som gör att jag inte ens kan gå korta sträckor, inte ens långsamt, utan att det gör ont och smärtar och läkaren har utfärdat träningsförbud.

   Vissa säger att det kan vara bra att köra 24 timmars fast 1-2 gånger/vecka.. Om man ska köra 24 timmar, hur rekommenderar du att man gör det? När bör man ha faste- och ätfönster? Skiljer det sig åt ifall man tränar den dagen eller inte?

   Är periodisk fasta en diet eller en livsstil? Vad händer om man börjar äta frukost igen? Är det som vid andra dieter, där man går upp ännu mer i vikt när man slutar med det som man har gjort under ett tag för att gå ner i vikt?

   Tacksam för svar!

   Radera
  3. Tror du hittar bra svar på http://periodiskfasta.com/

   Radera
  4. Precis, det finns så många olika sätt att göra det på så det är nog lättast om du läser mer själv.
   Diet betyder kosthållning och jag personligen anser att du bör hitta en kosthållning som du kan hålla hela livet. Så som du äter nu gör ju att du ser ut som du gör nu. Byter du diet, går ner ett par kilo så är ju det ett resultat av den kosthållningen du håller då. Går du tillbaka till din "vanliga" kosthållning kommer du antagligen gå upp igen eftersom den kosthållningen gjorde att du såg ut som du gjorde innan. Hänger du med? :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...