söndag 7 april 2013

Pannkakssöndag: Choklad & banan proteinpannkakor med vanilj & banankräm

Jag är helt slut i kroppen idag men inte av träning utan av städning!? Jag och David fick nämligen för oss att vi skulle vårstäda hela lägenheten igår. Detta innebar att vi hyrde en liten lastbil, slängde ut vår gamla soffa, hämtade en annan soffa som vi redan köpt, slängde en MASSA skräp och kartonger, tvätta fönster, dammsuga och våttorka golven...OCH, bära ner min 100 kg tunga trappmaskin ner till källaren, eftersom jag har bestämt mig för att köra mer intervaller och springa ute nu i sommar.
Något skönare att ligga i fåtöljen än att stå på trappmaskinen som stod där ;)
Jisses vad vi har släpat saker! Det är tur att vi tränar, annars hade vi verkligen inte klarat av att bära två tunga soffor upp och ner för en massa trappor, och sedan lyfta ner den otroligt otympliga trappmaskinen ner till förrådet! Som sagt, jag är helt slut i kroppen idag :)
Idag är det åter igen dags för pannkakssöndag och dagens pannkakor gjorde jag faktiskt redan igår, för idag ska jag och David på brunch på Berns Asiatiska, stans absolut bästa brunch! Jag har varit där många gånger förut men bilder och en liten recension kommer imorgon.
De här pannkakorna blev grymma! Saftiga chokladiga pannkakor (använd gärna ännu mer kakao om du gillar choklad) med en fräsch banankräm som passar perfekt ihop med chokladen. Man kan knappt tro att de är nyttiga :)

Choklad & banan proteinpannkakor med vanilj & banankräm
1 port, ca 5-6 små pannkakor
Pannkakor:
Lite mer än 1 dl (40 g) havregryn
1/2 skopa (ca 15g) whey complete choklad
1/2 msk kokosmjöl
2 tsk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö
2 äggvitor
1,5 msk lättkesella
30 g banan

Vanilj & banankräm:
50 g minikeso
30 g banan
1 tsk vaniljessens
2 tsk stevia strö

1. Lägg i alla igredienserna till pannkakorna i en bunke. Mixa med stavmixer tills du får en slät tjock smet.
2. Klicka ut hälften av smeten i 3 små cirklar i en stekpanna (jag använde lite kokosolja i stekpannan). Stek i ca 1 minut, vänd och stek i ytterligare 30 sekunder (överstek inte, då blir de torra). Gör likadant med resten av smeten.
3. Blanda ihop ingredienserna till banankrämen med en stavmixer tills du får en slät kräm. 
4. Stapla upp pannkakorna, toppa med banankrämen och ca 20 g skivad banan. Lägg på lite kakaonibs om du har det hemma.

Näringsvärde per portion:
389 kcal
37 g protein
45 g kolhydrater
6 g fett

16 kommentarer:

  1. Ser underbara ut!!:) Tack för receptet:) Ha bästa härliga dagen.

    SvaraRadera
  2. Åh herre vad ni hållt på =) bra jobbat !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen slitigt, men det är så skönt efteråt när man har rent och fint hemma :)

      Radera
  3. Skönt att städa samtidigt som man får träning! Vilka fina pannkakor, älskar kombinationen banan och choklad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen!! Man behöver inte alltid gå till gymet för att få träning ;)
      Samma här, banan och choklad är en helt sagolik kombination!

      Radera
  4. Finns det något annat än kokosmjöl man kan använda till dessa pannkakor?
    Väldigt tacksam för svar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha i lite mandelmjöl eller mer havregryn (ca 1 msk) så blir det bra :)

      Radera
  5. Kan man ta i lite mer kakao om man inte har whey proteinpulver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite mer kakao kan du ha men du måste även ha i mer torra ingredienser, tex mer havremjöl (malda havregryn) eller annat valfritt mjöl.

      Radera
  6. Skulle ca 1 dl vetemjöl gå bra isåfall? + lite mer kakao?

    Tack för svaret förresten :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir nog lite för mycket. Jag skulle nog köra på 15 g havre eller mandelmjöl istället. Havremjöl gör du genom att mala havregryn i en matberedare.

      Radera
  7. Förlåt om ja skriver många frågor haha men hur gjorde du den dära chockladsåsen som är på bilden också? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bara använt kakao + stevia strö + lite mjölk som jag rör om till önskad konsistens :)

      Radera
  8. Nu äntligen provade jag detta receptet och de var supergoda!! Smeten var så god att det knappt höll på att bli några plättar av det. ;-) Men hur får du dem så runda och fina?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smeten blev ganska tjock så jag klickade i dem i stekpannan och smetade ut dem lite med en sked :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...