måndag 29 april 2013

Snabbt chokladigt mellanmål och backintervaller

Igår kväll var jag och David på Bosön för att träffa Pernilla, en av medlemmarna i Team Proteinbutikens utvecklingteam, för att hjälpa henne lite med en krånglande axel samt poseringsträning. Pernilla ska tävla på Tammerpokalen i juli och börjar komma i riktigt bra form och har gott om tid på sig att slipa till formen ytterligare.
Pernilla kör bänk med riktigt bra teknik :)
Efter träningen åkte vi hem och jag drog i mig ett snabbt mellanmål. Detta är något jag brukar göra om jag har tidbrist och behöver få i mig något som mättar bra men går snabbt....vi kan kalla det chokladbolls-röra :)
Jag blandar ihop följande med en stavmixer (har du ingen går det bra utan, men jag gillar att få bort klumparna i keson):

1/2 skopa (ca 12g)  whey complete choklad
75 g lättkesella
75 g minikeso
2 tsk kakao
2 tsk kokos
Eventuellt lite sötning

Tillsätt 1 dl havregryn och låt stå i nån minut så havregrynen sväller.
Ät direkt med sked....smakar som chokladbollssmet :)
321 kcal, 35 g protein, 27 g kolhydrater, 7 g fett
Om inte David hade ryckt upp mig hade jag nog parkerat mig i soffan, var riktigt seg men som tur är så brukar han peppa mig när jag är seg och tvärtom. Vi tog med hundarna och åkte tillbaka till Bosön för att köra lite backintervaller. Vi sprang ett par varv i spåret (ca 1 km per varv) med en av hundarna och sedan gick vi till en av backarna vi brukar köra i och tog med den andra hunden. Den här backen är inte lika brant som min favoritbacke men den är lång och seg...usch så jobbigt men ack så effektivt!
Det blev 10 ggr upp och ner och sedan ett nedvarvnings-varv i spåret. Riktigt glad att vi gav oss ut och jag blev väldigt mycket piggare efter. Som jag sagt förut...det är sällan man ångrar ett träningspass, bara de som inte blir av!
Idag ska jag försöka hinna baka lite, har ni några förslag/önskemål? :)

22 kommentarer:

 1. Grym är du :) Backintervaller lät härligt! Jag ser gärna något recept som ger sommarkänslor!

  Kramar Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Ska försöka knåpa ihop något :)
   Kram

   Radera
 2. Oh! Idé, kan man göra typ nån sorts protein cookies? Med nötter och chokladprotein kanske? Anternativt till bars, knaprigare och kanske lite mera "bjuda-på" grej ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt ett recept på knapriga chokladkakor redan på bloggen. Heter typ "krispiga choklad kakor med kokosfyllning". Du kan ju göra dem utan fyllning :)

   Radera
 3. Idag har jag skickat ett mail till TV4 Nyhetsmorgon och tipsat om dina recept och allt nyttigt som du skriver om här och sagt att du borde få vara med och baka dina muggkakor och annat, istället för såna som Hannah Widell och Amanda Schulman som var där i helgen och bakade massor av kakor och tårtor och andra onyttigheter. Senare i programmet så handlade det om löpträning! Rimmar illa tycker jag!

  Hoppas det var okej med dig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra intitiativ tycker jag! Sanna är grym med sina recept och borde verkligen lyftas fram =)
   //Marie

   Radera
  2. Oj wow. Nu blev jag nästan lite nervös, ha ha!
   Svenska folket gillar ju fika så vi får se om de nappar på nyttigare varianter ;)

   Tack förresten, vad gulligt av dig att tänka på mig :)))

   Radera
 4. Åh det lät som ett gott mellis! Tror du Casein funkar istället för whey? Gillar den smaken bättre :-)
  Tips på bakverk/ godis är något med lakritssmak :-)
  Tack för all inspiration och alla recept du delar med dig av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag säkert, Du kanske måste tillsätta lite vätska av något slag så att smeten inte blir så tjock.

   Ska se om jag får till något....jag är ingen lakritsälskare (om det inte är saltlakrits) men ska se om jag lyckas med något ändå ;)

   Radera
  2. Ja, gärna någonting med lakrits! :D

   Radera
 5. Åh jag längtar tills jag kan sätta igång med träningen igen! Idag fick jag sista dosen av ett intravenöst antibiotika och ska nu övergå till tabletter. Om en vecka eller så borde infektionen i benet vara borta och jisses vad jag ska köra då, jag har inte varit på gymmet på tio dagar och längtan och motivationen och viljan är nästintill ohanterbar! Till och med backintervaller låter lockande:p
  Jag skulle jättegärna ta emot ett recept på ett kalorisnålt mjukt bröd och gärna tips på bra kvällsmål som inte innehåller så mycket kolhydrater. Jag ska alldeles strax göra dina blåbärsscones för försa gången, det vankas tjejkväll ikväll:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt ändå att känna att man saknar träningen så! Det kan vara en riktig motivationshöjare att behöva vila.

   Jag har några brödrecept under frukostar och bröd, frukostfrallorna är mina favoriter :)
   Till kvällsmål skulle jag rekommendera "snabb jorgubbs & vaniljglass" (gjord på kesella), "casein fudge kaka", "30 sekunders choklad proteinbrownie", "casein kladdkaka rutor med havssalt". De är mina favoriter :)

   Hoppas sconesen blir bra :)

   Radera
 6. Gud så gott. :) måste testas !!! Var vid Bosön kör ni backintervallerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antingen bakom garaget/fotbollsplanen nere vid huvudbyggnaden, eller uppe vid parkeringen högst upp, vid motionsspåret...där har de en BRANT backe som är asjobbig :)

   Radera
  2. Sv. Tack !! Alltid bra att veta om man är där :)

   Radera
 7. Dina recept är väldigt inspirerande och fina bilder har du också! jag har en fråga om "före-träningsmat", du verkar ha koll på sånt här... vad är det bästa man kan äta och hur pass länge innan träningspasset ska man äta det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror lite på hur känslig man ät mot att äta nära träning. Men ca 1-1,5 timme innan passet är bra och vad man bör äta beror lite på vad man har som mål. Men för att orka med träningen så är det bra att äta långsamma kolhydrater och även protein. Jag äter ofta en skål med gröt och en proteindrink eller en muggkaka (gjord med havregryn) med keso eller proteinfluff till.

   Radera
 8. Har tidigare önskat en nyttigare version av vaniljdrömmar, kanske att det kan gå att ordna? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat några gånger men hittills har det inte blivit bra. Svårt att få till fluffigheten och krispigheten...men jag fortsätter prova :)

   Radera
  2. Jag fortsätter att längta, hehe :)

   Radera
 9. Jag gjorde med One Whey Peanutbutter och herrejösses så gott! Dina recept är så fantastiskt bra och goda och det ger mig inspiration varje gång :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det låter gott!!
   Tack så mycket, det glädjer mig verkligen att höra :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...