söndag 21 april 2013

Pannkakssöndag: Saftiga bärpannkakor med vaniljkräm (utan proteinpulver)

Dags för pannkakssöndag igen!
Jag får ofta många frågor om vad man kan använda om man inte har proteinpulver hemma så när jag gjorde dessa pannkakor hade jag er i åtanke :) De här pannkakorna (med topping) innehåller hela 38 g protein utan  ett endaste gram  proteinpulver, det ni!
Dagen kunde inte ha börjat bättre! Solen skiner, fåglarna kvittrar och de här pannkakorna blev helt underbart goda. Att de sedan avnjöts på balkongen (premiär-måltiden för i år på balkongen) var verkligen toppen över i:t.
Jag har gjort de här pannkakorna ett par gånger (måste ju testa recepten ordentligt så det inte blir fel) och jag har aldrig blivit besviken! Favoritkombinationen är med jordgubbar och blåbär i. När jordgubbarna blir lite varma är de så fantastiskt goda med vaniljkrämen till. Testa, ni kommer inte ångra det!!
Saftiga bärpannkakor med vaniljkräm
1 port

Pannkakor:
1 dl (ca 30 g) havregryn
1/2 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1 helt ägg
2 äggvitor
1/2 dl (50g) minikeso
10 blåbär
3 jordgubbar, i mindre bitar

Vaniljkräm:
100 g lättkesella
1/2 tsk vaniljarom
1/2 msk stevia strö

1. Blanda ihop alla ingredienser urom bären till pannkakorna med en stavmixer så du får en slät smet. Lägg i bären.
2. Stek på medelhög värme i en stekpanna (i like kokosolja om du inte har en bra stekpanna), ca 1 minut per sida.
3. Blanda ihop ingredeinserna till vaniljkrämen.
4. Servera pannkakorna med vaniljkrämen och ringla över lite Walden Farms pannkakssirap eller lite honung.
Näringsvärde per portion:
350 kcal
38 g protein
27 g kolhydrater
10 g fett

27 kommentarer:

 1. Dom här är helt underbara! Åt dom idag (igen) efter att ha sett det på IG. Tack för detta och alla andra underbara recept! :) Äter all din mat 24/7, och njuter varje dag! :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!
   Varsågod, så glad att höra att du njuter av maten...det är precis det vi ska göra, då kan man hålla denna livsstil hela livet och skippa alla konstiga dieter :)

   Radera
 2. Ja, dina pannkakor slår allt måste jag säga =) Helt underbara är dom !!!
  Kul med ett besök på Bosön också, visst är det som så att man kan betala en slant för att få träna och använda deras lokaler?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, 70 kr per gång kostar det :)

   Radera
 3. Jag har tänkt testa baka ditt bananbröd, går det att byta ut kokosmjölet mot något? Jag har inte det hemma och kan inte skaffa idag. Har mandel, havre, och vete, som du inte använder men jag kan tänka mig att använda det om det går :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, jag vet inte riktigt. Kokosmjöl är lite speciellt för det binder vätska mycket bättre än andra mjölsorter. Du kan testa havremjöl och några matskedar vanligt mjöl, men jag har inte testat själv så jag vet inte om det funkar :)

   Radera
 4. Det ser som vanligt riktigt aptitretande ut! Bra med keso som ger mycket protein :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, bra med protein, det mättar så bra! :)

   Radera
 5. Hej :)

  Du använder ofta bara äggvita... själv använder jag ekoägg nästa jämt. Men jag undrar hur ska man ställa sig till "äggvita på dunk"... jag har räknat lite på det och man vinner både pengar och massa protein på att köpa det. Men är det värt det? Såg att Willys har ett "rent" och även något tyskt märke...

  Tacksam för svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äggvita på dunk är jättebra om man använder mycket ägg men inte vill slänga gulan. Hela ägg är inget man behöver vara rädd för men äter man många så blir det lätt mycket kalorier.
   Jag köpte en dunk från Coop och tycker den var riktigt bra.

   Radera
 6. Mumsigt. Älsker pannkakor

  SvaraRadera
 7. Alla dina recept, i synnerhet de som avser pannkakor, är alltid helt fantastiska. Spar även detta till favoriterna och hoppas på att snart få tillfälle att prova dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ellinor. Hoppas du gillar de du provar :)

   Radera
 8. Dessa får det bli någon dag framöver, mums!!
  Men ag funderar lite på vaniljarome, själv så använder jag bara vaniljpulver. Men är d kanske värt att skaffa sig en sådan istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det spelar ingen större roll. Vaniljpulver funkar minst lika bra. Vaniljarom ör lite billigare, ca 20 kr och finns i vanliga livsmedelsbutiker.

   Radera
 9. Hej Susanna!

  Jag har nyligen upptäckt din sida och jag vill tacka dig för att du hjälper oss med nyttiga, goda och kreativa recept! Sitter just nu och äter morotskakegröten. :) Jag undrar också över detta med äggvita. Äter helst eko och det kan bli en dyr historia att använda många äggvitor. Kan jag ersätta 2 äggvitor med ett helt ägg eller funkar det inte konsistens- smakmässigt? Jag undviker även "vanligt" proteinpulver utan äter bara ett hampaprotein som jag köper från världens roligaste sida - iherb.com! Men hampa funkar smakmässigt inte dina recept, har testat. Har beställt ett risproteinpulver med vaniljsmak, får se om det funkar. Du har inte annars några bra tips på icke vassleprotein? Tål inte soja och ärtor. Avslutningsvis vill jag rekommendera två sidor som jag tycker är grymma, såg att du redan följer chocolatecoveredkatie:
  detoxinista.com
  ohsheglows.com

  Önskar dig allt gott! /Ella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ella!

   Det går jättebra att ersätta 2 äggvitor med 1 ägg. jag kör med äggvitor för att få ner kaloriantalet lite men det går lika fint med hela ägg.
   Får jag fråga varför du undviker "vanligt" proteinpulver (vassle menar du då?). Det finns ju naturella vassleprotein utan smak och sötning som är jättebra.
   Risprotein funkar inte riktigt på samma sätt som vassle när man bakar med det, inte heller hampa eller ärtprotein. Det skulle vara äggprotein då kanske?

   Ohsheglows följer jag redan men den andra ska jag kolla in, tack för tipsen!!

   Radera
 10. Hej!
  En av mina favoriträtter är lasagne så jag undrar om du har något yttigare recept på detta? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar göra lasagne antingen med zucchini istället för vanliga lasagneplattor eller så kör man med pasta och byter ut den vita såsen mot keso. Funkar riktigt bra :)

   Radera
 11. Hej!
  Jag säger som så många andra - hur kan jag ha missat din underbara blogg?! Tack för alla fantastiska recept du delar med dig av - jag har en lång lista att beta av ;)
  En ny stor favorit och källa till inspiration - TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!
   Det är så roligt att kunna hjälpa till och inspirera till hälsosam bakning (och matlagning) :)

   Radera
 12. Åh, det här låter sååå gott! Vill ha! Och TACK för ett recept utan proteinpulver ;)

  SvaraRadera
 13. Alltså, det är är sååå gott!! Krämen, mums! Nu har du mig fast i pannkaksträsket!! Jag använde vaniljpulver och ett halvt kryddmått räckte, det får inte bli för stark vaniljsmak. Idag måste jag köpa en dunk med äggvitor så blir det perfekt. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det underbart gott! Jag är helt såld på pannkakor.
   Äggvitorna gör det lite smidigare och billigare, det känns inte alltid så bra att slänga bort alla gulor :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...