tisdag 9 april 2013

Vinn Protein Pancake Mix från Proteinbutiken!!


Dags för en liten tävling igen, tycker jag!
Det är så roligt när ni kommer med tips och förslag. Dels så får jag lära känna er lite bättre, dels så är så kul när man kan motivera varandra och dela med sig av sina favoritrecept och knep för att lyckas hålla en hälsosam livsstil.

Den här gången är vinsten 3 burkar Protein Pancake Mix från Proteinbutiken, en var till tre stycken lyckliga vinnare.
Den här Pannkaksmixen är otroligt populär och på Fitnessfestivalen i december förra året sålde den slut redan första dagen!
Jag brukar ofta använda denna mix om jag har bråttom och inte orkar göra egna pannkakor. Den innehåller inga konstiga ingredienser utan består endast av äggvitepulver och havremjöl. Sedan kan man själv "hotta upp" dem lite med att ha i bär, kryddor eller vad man nu känner för.

Vad behöver du göra för att vinna då?

Jag vill att du i en kommentar nedan skriver ner ditt bästa pannkaksrecept med tillbehör, instruktioner samt ditt namn och din mailadress.
Tävlingen pågår till fredag kväll kl 24 och jag kommer att utse tre vinnare som jag publicerar på söndag. Jag kommer välja ett av vinnarrecepten, laga och fota det och publicera det på Pannkakssöndag :)

Så låt kreativiteten flöda och exprimentera fram ditt bästa pannkaksrecept!

36 kommentarer:

  1. Mixa 1 dl grynost, 1-1,5 dl havrgryn, en banan och två ägg. Stek små pannkakor. Som tillbehör frusna hallon och en klick naturell jogurt av nåt slag. //Ida Vikström. vikstromida@gmail.com

    SvaraRadera
  2. Mixa 250g minikeso, 1 msk fiberhusk och 2ägg, stek i kokos olja! Till det brukar jag ha vaniljcasein med lågkalorisylt :)

    ea222gw@student.lnu.se

    SvaraRadera
  3. Man behöver:
    1 banan
    2 ägg
    1 msk havredryck (eller soyadryck)
    0,5 tsk vaniljpulver

    Gör så här: Vispa alla ingredienser noga och se till att bananen är ordentligt mosad. Stek i olja/smör på medelhög värme (5-6) i ca. 1min och vänd sedan och stek lite kortare stund på andra sidan.

    Man kan ju ha vad som helst såklart till men jag gillar att göra en egen hallonsylt (koka frysta hallon med lite vatten, söta med lite honung om man vill) att ha på.

    filippaoolovsson@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. På morgonen är min bästa pannkaksvariant stekt havregrynsgröt. Så, två delar vatten, en del havregryn och lite salt som man kokar till ganska hård gröt och sedan steker i kokosolja eller annat valfritt matfett. Tycker ibland om att äta något med tuggmotstånd på morgonen och då är dessa toppen!
    Favorittillbehöret är nog chokladfluff (uppvispad äggvita, banan/annan sötning , kakao, kvarg) och kokosflingor.

    mahe2227@student.su.se

    SvaraRadera
  5. Mitt bästa recept är kokospannkakor. Jag älskar nämligen kokos!
    Här kommer ingredienserna:
    2/3 dl kokosmjöl
    1 tsk bakpulver
    1 helt ägg
    2 äggvitor (eller 1 helt ägg)
    1 mosad banan
    2 dl valfri mjölk

    Blanda först mjölet med bakpulvret. Mosa bananen och ha i övriga ingredienser och mixa till en slät smet.
    Eftersom jag älskar denna kokossmak äter jag det bara med hallon till. Men bärfluff av något slag skulle säkert också vara jättegott! PROVA

    Min mejl: Randiga-jag@hotmail.com

    SvaraRadera
  6. Ja jag hitta ju denna sida för jag försöker laga med så mycket protein i som möjligt =) Så here we go!!!

    150-200g äggvita
    1-2 skopor (35-70g) Bak protein (i mitt fall Gourmet-PRO Choklad)
    2 matskedar vatten.
    Skaka detta i shaker, låt stå i några minuter.
    Stek snabbt på båda sidor i het panna. (Stek i cocos fett om dålig panna ;-p)

    Tillbehör 1: Härligt lila Fluff gjort på
    150g Hallon/blåbär
    0.6 dl mellanmjölk
    0.5dl Protein pulver (Cocos smak)
    Stavmixa allt jämnt.
    Sen Elvisp 5-8 min. PANG färdigt!!!

    Tillbehör 2: Pancake syrup från Walden Farms 0kcal 0kolhydrater 0fett 0protein
    (Ja den e bara syntet, men god) =)

    Putte
    patriklorentzon@hotmail.com

    SvaraRadera
  7. Linn


    Eftersom jag är från norrland så säger jag plättar och jag fullkomligt älskar dessa sötpotatisplättar med kanelfluff!
    Plättarna:
    1/2 sötpotatis
    2 äggvitor
    2 msk kokosmjöl
    höfta lite pofiber
    1 tsk bakpulver
    lite valfritt sötningsmedel (behövs inte så mycket pga sötpotatisen).

    Fluffet:
    1 äggvita
    1/2 dl kvarg
    Kanel och sötningsmedel efter tycke och smak!

    Blanda alltid i en bunke. Mixa (gärna med en handmixer, smidigast så!) och stek, ca 1 min på var sida på medelvärme.
    För att göra fluffet vispar man äggvitan till ett vitt skum (som klarar "hålla-bunken-över-huvudet-testet"). Blanda kvargen, kanelen och sötningen och vänd sedan i den vispade äggvitan.

    Man kan göra ett snitsigt torn och blanda fluff med plättar eller så gör man som mig och slänger ihop allt i en smarrig hög!

    Malien: linnlindahl92@hotmail.com

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Tyvärr är min pannkaksfavorit säkert inte så originell eftersom det verkar vara ganska vanligt med bananpannkakor, men det är mitt absoluta favoritrecept och jag äter dessa nästan varje dag till frukost med mosad/skivad banan och jordnötssmör till. Mycket bra motivation att gå upp ur sängen varje morgon!


    Green Banana Oatmeal Pancakes

    2 Äggvitor
    1/4 Banan
    50g Minikeso
    25g Babyspenat (gör pannkakorna GRÖNA, men man känner inte smaken!)
    1 dl Havregryn
    1 1/2 msk Stevia Strö
    1/2 tsk Vaniljextrakt
    1/2 tsk Bakpulver

    Blanda alla ingredienserna med en stavmixer tills smeten är slät.

    Stek i lite kokosolja eller cooking spray.

    Servera med mosad eller skivad banan och jordnötssmör! Eller annan valfri topping, men denna kombinationen är kanongod!

    Receptet ger 3 pannkakor.


    Email: wiciladith@gmail.com

    Jag bor i England, så jag vet inte om mitt bidrag räknas, men jag skriver ändå, så folk kan få äta goda pannkakor! ;)

    SvaraRadera
  10. " Mitt" bästa recept är väl synd att säga då det är typ snott med lite modifikation men här kommer det i alla fall:
    1 dl minikeso
    40 g havregryn
    1 ägg
    3 äggvitor
    En nypa salt
    Sötningsströ efter tycke och smak
    Smaksätt med exempelvis lite vaniljsocker eller kakao
    Mixa allt
    Späd med lite vatten om du tycker konsistensen är för smetig

    Stek tunna pannkakor med valfri fettkälla.

    Häromdagen gjorde jag chokladkräm som jag testade på ett annat pannkakrecept men som säkert funkar på dessa också.
    Bara att röra ihop kaseinpulver med chokladsmak och vatten/ mjölk till önskad konsistens. Bred på pannkakorma.
    Enjoy :)

    Pannkakor är min absoluta favorit så att kunna äta det med ett nyttigare recept är guld!

    Jenny
    missstardust@hotmail.com

    SvaraRadera
  11. Vilken rolig tävling, självklart är jag med! Jag är ett stort fan av bananpannkakor, och jag älskar att variera - annars tröttnar jag! Här är mitt bidrag:

    Choklad-bananpannkakor med mango-& hallonfluff

    Ingredienser(pannkakorna):

    * 2 ägg
    * 1 dl havregryn
    * 2-3 tsk kakao
    * 1/2 banan, gärna lite för mogen för smakens skull
    * 1 msk solroskärnor eller andra frön(osaltade)

    För extra protein, tillsätt en skopa valfritt proteinpulver - jag har använt proteinpulver med jordgubbssmak, en riktig höjdare! Använd gärna vanilj eller någon fruktig/bär-smak.

    Instruktioner(pannkakan):

    Mosa bananen med en gaffel i en skål eller bunke. Tillsätt sedan havregrynen, fröna och kakaon, och ev proteinpulvret. Mjölk kan tillsättas om du känner att smeten är för tjock och torr (havre-, soja- och laktosfri mjölk går väldigt bra). Rör ihop lite.

    Knäck ett ägg och separera vitan från gulan på det ena ägget, lägg vitan i en annan skål/bunke och lägg i gulan från det ägget i bunken med alla andra ingredienserna. Vispa vitan som du nyss "snodde" från ägget, så det blir fluff och häll i sedan i den bunken med de andra ingredienserna. Tillsätt sedan det andra ägget, hela, i resten av ingredienserna och blanda ordentligt! Du kan även mixa med stavmix om du vill ha en jämnare smet.

    Stek på medelvärme i kokosolja eller olivolja, stek dem lite sådär lagom så dem inte blir för torra!

    Nu till tillbehören! Så här gör du dem:

    Mangofluff:

    Du kan använda antingen en färsk mango eller frysta bitar. Om du använder färsk - ta en halv mango och gör små bitar (tärningar, om du ska ha frusna så ta 2 dl och värm på full effekt i micron i cirka 2 minuter. Oavsett om du har färska eller inte, mosa mangobitarna och sedan använd en elvisp och vispa en äggvita till ett fluff. Blanda ner de mosade mangobitarna med lite kvarg (lättkvarg, naturell)och sedan är det klart!

    Hallonfluff:

    Gör som ovan, sm mangofluffet. Värm 2 dl hallon i micron på högsta värmen i cirka 2 minuter, lägg det i en bunke med en äggvita och elvispa till ett fluff!

    Toppa med lite valfria nötter eller frön, tex linfrön eller pumpafrön!

    Såklart kan andra bär och frön användas!! :)

    Mail: fitnessbyisabelle@gmail.com
    Isabelle Engqvist

    http://fitnessbyisabelle.shapemeup.se

    Kram

    SvaraRadera
  12. Jag älskar pannkakor och brukar använda mig av detta recept:
    1 ägg
    1 msk mandelmjöl/ hasselnötsmjöl
    2/3 tsk kokosmjöl
    2/3 tsk fiberhusk
    ½ dl mjölk (sojamjölk)
    ev. bakpulver, lucumapulver/annan sötning
    smör att steka i

    Vispa ihop alla ingredienser i en liten bunke. Vill du ha luftiga pannkakor har du i bakpulver. Söta efter smak. Lägg en klick smör i en liten stekpanna och stek 3 små pannkakor. Jag serverar pannkakorna med med ricotta, bär och honung.

    De är väldigt lättgjorda och är perekta till mellis eller lättare frukost. Om jag är hungrig dubblar jag receptet :)

    /Marja Folcke, marja@bakasockerfritt.se

    SvaraRadera
  13. Jag går just nu på diet och en räddare i nöden är dessa gudomliga pannkakor:
    2 ägg
    150 gram äggvita.
    2 dl valfritt kaseinproteinpulver, jag älskar choklad!
    Om jag tar choklad så tar jag gärna i lite kakao också :-)
    stek på svag värme. Passar super som mellanmål eller middag på diet.
    Jag brukar ha kesella och tinade hallon, passar kanon då pannkakorna i sig är väldigt söta.

    Maria Larsson

    SvaraRadera
  14. Världens enklaste och godaste pannkakor!

    Mixa 1 ägg och en banan med mixerstav till en slät smet.
    Stek pannkakan på medelvärme i lite ekologiskt kokosfett. Den går lätt sönder så vänd försiktigt!

    De absolut godaste är att servera den med lite Kvarg och en klick ekologiskt jordnötssmör men även varma hallon funkar bra!

    Tack för en bra och inspirerande blogg!

    SvaraRadera
  15. Kul tävling! :) alla älskar ju pannkakor!
    Saffranspannkakor:
    100 g keso
    1/2 paket saffran
    2 ägg
    2 äggvitor
    1 droppe bittermandelarom
    1/2 msk fiberhusk
    1/2 dl mjölk
    Lite russin om man vill

    Mixa allt utom russinen som tillsätts hela. låt svälla några minuter. Stek tunna pannkakor i lite smör eller kokosolja, alternativt grädda som ugnspannkaka i ugnen på 225 c i ungefär 20 min.
    Servera med rårörda blåbär eller blåbärssylt, kvarg och hackade mandlar.

    Tack för underbara recept!
    Med vänlig hälsning, Clara Alfsdotter, clara.cornelia@hotmail.com

    SvaraRadera
  16. Alltid lika roligt med en tävling och just pannkakor är någonting som jag starkt associerar till just dig ;) Allt sedan jag började följa din blogg i höstas har du både tipsat om- och inspirerat så mycket, inte minst vad gäller matlagning. Jag kan inte längre minnas när jag åt vanliga, klassiska pannkakor senast. Nu experimenterar jag hej vilt i köket och trots att jag många gånger tror att just "detta recept" blir svårslaget, upphör jag aldrig att förvåna mig själv.

    Än så länge är det dock nedan recept som oavkortat innehar förstaplatsen bland mina pannkaksrecept.

    Chokladpannkakor, 1 portion
    20g havregryn (alt. vassleprotein)
    1,5msk kokosmjöl
    1/2tsk bakpulver
    1/2tsk fiberhusk
    1tsk carob/kakao
    2 äggvitor (ca.70g)
    2msk osötat äppelmos

    Blanda samman alla ingredienser och stavmixa till en slät smet.
    Stek i kokosolja på medelstark värme, några minuter på varje sida.

    Serveras med fördel tillsammans med kvarg blandat med kakaonibs och lite vaniljpulver. Toppa med färska bär och/eller kokoschips.

    Bon appétit!

    zamaster@live.se

    SvaraRadera
  17. Izabelle Svensson10 april 2013 08:39

    Havrebananpannkakor med smak av kardemumma med tillhörande banan-choklad sås/mousse!
    3 äggvitor
    0,5dl havregryn
    0,5 mosad banan
    1krm kardmumma
    1-2msk havremjöl(eller proteinpulver).

    banan-choklad sås/mousse:
    0,5 banan
    1-2tsk kakao
    2 msk vaniljyoghurt.

    Pannkakssmeten:
    Mosa bananen och blanda med äggvitorna till en hyffsad slät smet. Blanda de torra ingredienserna ,havregryn, kardemumma & havremjöl/proteinpulver, i en annan bunke. Blanda sedan ihop de två smetarna.
    Stek på låg värme i en panna med lite olja. Blir ca 3 st lite tjockare pannkakor.

    Banan-choklad sås/mousse:
    Mosa bananen och blanda med yoghurten och kakaon.
    Värm i micron i ca 30 sekunder på högsta effekt.

    Servera Pannkakorna och såsen/moussen med frysta hallon, klart!

    Mvh
    Izabelle Svensson
    izzaabelle@hotmail.com

    SvaraRadera
  18. Jag gillar alla pannkakor, typ (även de där banan+ägg=fääärdigt, haha)
    Men, nya favvon just nu är de jag skrev om härom dagen : "cinnamon bun-protein pancakes" ;) Förutom att de är goda, så är de ju så himla fina!! Såhär gör man dem:

    (för en portion - tre små, tjocka pannkakor) :
    -10 g vanilj kasein
    -
1 msk kokosmjöl
    
-1/2 tsk bakpulver
    -2 äggvitor
    
-2 msk pumpapuré
    
-1/2 dl vatten

    Kanel-rippel : 1 msk pumpapuré, 2-3 tsk sukrin gold (eller vanligt brunt socker eller kokossocker) och kanel efter smak + en gnutta vatten (så lite som möjligt, jag hade i en dryg tsk).

    Rör ihop de torra ingredienserna till pannkakorna, tillsätt äggvita och pumpapuré, smeten ska vara rätt tjock och “trögflytande”. Hetta upp kokosolja i ett stekjärn och klicka i pannkakssmeten med en sked. Sänk värmen något och låt bli så pass fasta att du kan vända dem : men ringla först kanel-rippeln i en spiral över. Vänd sedan försiktigt och stäng av värmen efter någon minut. Låt ligga medan plattan svalnar, så de stelnar lagom men ändå håller värmen. Rör ut sukrin melis (eller vanligt) florsocker med vatten och droppa över pannkakorna innan servering. Jag åt dem med naturell turkisk yoghurt till, mums!

    ....och jag heter Fanny Roethlisberger och min mail är fannyroethlisberger@hotmail.com ;)

    SvaraRadera
  19. Enkela, god och nyttiga bananpannkakor med keso och bär: Blanda 1 mosad banan med 2 ägg och 1 dl gramhamsmjöl. Stek på medelvärme i lite smör och servera med keso som du ringlar lite agavesirap över. Toppa med valfritt bär. Eftersom det hela är lite sött tycker jag det passar bra med något syrligt som havtorn.

    SvaraRadera
  20. Mandelpannkakor!!!
    - 4 ägg
    - 2 msk fiberhusk
    - 3 msk mandelmjöl
    - 1 tsk bakpulver
    - 2 dl naturell lätt kvarg
    - 2 tsk smält kokosolja
    Blanda samman, grädda och njut.

    Oslagbara tillbehör är vanilj-kvarg-röra och hallon-mos.
    Blanda och låt stå i kylen en kvart:
    - 1 dl naturell lätt kvarg
    - 2 msk Sukrin/sötning
    - 2-4 msk lättmjölk/soyadryck
    - 1 krm vaniljpulver

    Tina ett par dl frusna hallon i micron och mosa med en gaffel samman med ett par msk Sukrin/sötning.

    SvaraRadera
  21. Å va smidigt med färdigblandad pannkaks smet.. jag är en som vill att frukosten ska vara smidig och gå fort att göra. Brukar oftast bli 3 ägg eller havregrynsgröt. Men idag blev jag sugen på pannkakor. Så jag gjorde ett eget recept å det blev grymt gott man behövde ingent tillbehör.

    Jag gjorde till mig och min 10 månaders son.

    3 dl havregryn
    5 dl vatten.
    In i micron tills gröten är färdig.

    Blanda sedan i
    1 ägg
    2 msk vanilj kvarg
    0.5 dl blåbärs protein
    1 msk kokosmjöl
    0.5 tsk bakpulver

    Blanda.

    Sedan är det bara att steka :)

    Det var busenkelt och min son åt 4 stycken medan jag blev mätt på 2. Men de va populärt av sonen. Och dom va söta och goda tack vare proteinet så man behövde absolut INTE grädda å sylt på ;) perfekt nu innan mitt rygg pass..

    SvaraRadera
  22. Jag blev väldigt nöjd över dessa. Smeten är 1 ägg, kokosmjöl, bakpulver, vaniljproteinpulver, och mosadbanan. Stekte i kokosolja och åt med keso, bär och nötter. Supergott! http://prettyfortunes.blogg.se/2013/march/tisdagsfrulle.html

    Eller dessa: 2 bananer, 1 ägg och 1 skopa chokladprotein och kakao stekt i kokosolja. Med lite kakao, kokosflan och kokosgrädde blir den så good :) http://prettyfortunes.blogg.se/2013/march/sondag.html

    Tack för en härlig och inspirerande blogg :)

    SvaraRadera
  23. Min ständiga favorit är kanelkryddade kesoplättar med lätt skagenröra och västerbottensost! Passar perfekt som lunch eller förrätt :-)

    Recept till 1 stor eller 2 mindre portioner plättar:
    1 liten förpackning keso (250 g)
    2 ägg/3 äggvitor
    2 msk dinkelmjöl (eller valfritt mjöl)
    kanel efter smak

    Blanda alla ingredienser och stek små plättar, ca 5 cm i diameter. Busenkelt!

    Till skagenröran blandar jag 100 g skalade räkor, några matskedar kesella, lite lättmajonnäs, finhackad rödlök, dill och pressad lime. Toppa med riven västerbottensost för en starkare touch! Mums mums mums.

    Min e-mail: emeliewesterberg@gmail.com.

    Tack för en underbar blogg!

    SvaraRadera
  24. Jeg har en veldig enkel og god oppskrift jeg bruker, holder til to pannekaker.

    2 egg
    50 g havregryn
    Litt kanel
    La stå til havregrynen har est ut noe (ca. 5 min)

    Nytes med oppkuttet banan, diverse bær og annet tilbehør etter ønske :)

    SvaraRadera
  25. De absolut godaste proteinpannkakorna jag vet är Seth Ronlands pannkakor, ingredienser nedan:

    1,25dl Havregryn
    1 st Äggula
    4st Äggvitor
    1,5dl Proteinpulver Vanilj, Kokos eller Choklad smak
    1 kryddmått Salt
    3 msk Mini Keso 1,5%
    1 tsk Vaniljsocker
    5st Valnötter
    1 banan

    Tillagning:
    1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke
    2. Mixa smeten med mixerstav
    3. Stek pannkakorna i olja eller kokosfett
    4. Använd ett deciliter mått till en pannkaka (då blir de exakt lika stora ju)
    5. Steks ca. 45sek på varje sida
    6. Vänd endast en gång

    Till dessa har jag sedan Lättkesella blandat med Fun Light (wild Berries), varma hallon och mini keso eller lågkaloriäpplemos och mini keso

    SvaraRadera
  26. Penøttsmørpannekaker:
    1 egg
    30 g cottage cheese
    1 banan
    40 g sammalt hvete, grovt (kan og bruke alle andre typer mel som er sunne)
    1 ts bakepulver

    1. Visp egg, cottage cheese og banan til en jevn røre
    2. Tilsett resten av ingrediensene og rør
    3. Stek små pannekaker på middels varme i en stekepanne med olje

    Server med et slags type syltetøy eller topping laget av kvarg og valgfrittbær.

    epost: celiner97@hotmail.com

    SvaraRadera
  27. Mina bästa pannkakor är ett recept som jag har experimenterat mig fram till genom många krångliga vrår med ack så dåliga pannkakor. Men dessa är verkligen alla rätt och man kan smyga in extra protein om man så vill det.

    Ett ägg
    En banan
    2 dl fiberhavregryn (går att byta mot valfritt proteinpulver)
    0,5 dl mjölk med valfri fetthalt
    1,5 tsk vaniljsocker
    1 tsk stevia
    1 tsk bakpulver

    1. Mosa bananen och ha i alla resterande ingredienser.
    2. Rör i ihop alltihopa.
    3. Ta fram stavmixer och få havregrynen till en önskad storlek och smeten till önskad konstistens.
    4. Värm plattan ha i kokosolja och stek pannkakorna.

    Det räcker till tre stora och väldigt mättande pannkakor eller flera små. Bäst är det att toppa av med upptinade hallon, kiwi och lite hemmagjort mandelsmör.

    Min mail : anna.sofielarsson@live.com

    SvaraRadera
  28. Detta är något jag kommit på själv, och till min förvåning blev det både gott och väldigt bra! (När jag gör detta gör jag det i en plätt-stekpanna, men man kan garanterat göra en större sats o göra pannkakor av det!)

    Min egen sats brukar bestå utav:

    2 ägg
    1/2 msk havrekli
    en halv msk kvarg
    Krydda det med kanel - för lite godare smak

    Blanda allt till en smet, stek med olja! Tänk på att sänka värmen ganska fort, annars bränns det lätt.

    God röra som jag alltid har och lägger på:

    2 msk Kvarg
    Några droppar funlight saft (jordgubb)
    Hallon (antal är eget val)
    Stevia (hur mycket du nu vill ha)

    Det är gott, smakar gudomligt och är nyttigt... men framförallt VÄLDIGT lätt att laga, du behöver inte alls många ingredienser och mycket tid att lägga ner!

    Tack för mig, hoppas det smakar! :)

    emmaaap@live.se

    SvaraRadera
  29. Vanilj- och kardemummapannkakor/plättar
    1 burk kvarg alt 250 g minikeso som mixas slät
    1 msk dinkelsikt
    1 msk dinkel fullkorn
    2 ägg
    1 knivsudd äkta vaniljpulver
    1 tsk kardemumma

    Mixa allt slätt och stek i panna smord med kokosolja. Avnjut gärna med keso och färska bär. MUMS!

    SvaraRadera
  30. Mitt bidrag är pannkisar gjorda på Bovetegröt.
    1 dl kall bovetegröt som är kokt tillsammans m äpple och kanel.
    1 ägg + 2 äggvitor
    Ev lite salt
    Mixa ihop och stek i teflonpanna. Vänta med att vända den tills den stannat ordentligt. Servera med kesella 1% och lite hallon el dyl. Stående frukost hemma hos mig.
    Min mail sussiemolly@telia.com

    SvaraRadera
  31. Åh, har alltid velat prova dessa pannkaksfärdigmixer!

    LCHF VÅFFLOR MED CITRONLAKRITSTOPPING!

    Jag älskar dessa LCHF våfflor,

    Ingredienser:
    2 ägg
    1 dl vispgrädde
    1 tsk fiberhusk
    1 "knivsudd" bakpulver (jättelite alltså)

    Tillbehör:
    1 burk kesella
    1 msk lakritspulver(jag tar två för jag älskar stinget! ;) )
    Hackat Fruktkött av en citron
    1 tsk flytande sötningsmedel från hermesetas tex.


    Gör så här
    Vispa ihop alla ingredienser.
    Grädda våfflor (teflonbelagt våffeljärn)

    Rör ihop kesellan med lakritspulvret och citronköttet!


    mail: vanilla_dreams@hotmail.com


    SvaraRadera
  32. Åhh, vilken rolig tävling!!
    Jag tycker om att "keep it simple" med själva pannkakssmeten, och sen variera toppingen ^^ Just nu brukar det bli:
    2 pers
    1 dl havremjöl
    1 dl wheyprotein (gärna vanilj)
    2 ägg
    0,75 dl kvarg
    1 - 2 dl mjölk (så att smeten får rätt konsistes)
    +kokos och kanel efter smak

    Bara att mixa samman, steka på låg värme och njuuuta :D Toppas med fördel med hallonkvarg (kvarg, hallon + vaniljprotein)

    SvaraRadera
  33. Hej =) Jag har provat att ha i lite nejlika när jag gör pannkakor/plättar, och det blir riktigt bra, jag gillar speciellt att äta dem kalla, och även dagen efter de har tillagats =) Har även tänkt göra dessa och ta med på mina kajak-turer fram i vår, känns som att pannkakor är riktigt bra träningsmat :)Vinner jag proteinsbutikens pannkaksmix så får självklart de pannkakorna följa med också! :)

    1/2 dl havregryn
    2 tsk vetegroddar
    1/2 tsk psyllium
    2 tsk stevia strö (eller liknande)
    ca 1/2 tsk nejlika
    knappt 1/2 tsk bakpulver
    1/2 mosad banan
    1 msk kvarg/kesella
    ca 1/2 dl vatten eller mjölk
    kan även ha i lite vaniljpulver, ca 1 krm :)

    Låt gärna smeten stå en stund innan du steker dem. Väldigt gott med en kesellasås till med valfria tillbehör:)

    Tack för en jättebra blogg, det är första gången jag tävlar så detta blir spännande:)

    Kram från mig
    marie_andersson@passagen.se

    SvaraRadera
  34. Du behöver : 1 keso 250 , 2 ägg , 60 g majsmjöl och ev en knivsudd vaniljpulver
    Mixa ihop och pensla en panna med olivolja , stek på hög värme , godast som tjocka pannkakor , servera med önos
    Lågkalorisylt och bär eller fruktmix , brukar ha i frysen och tina snabbt i varmvatten i ett glas . Supergott , supersnabbt och proteinrikt . Kram / monicasaarainen@hotmail.com

    SvaraRadera
  35. 1 ägg, 2 äggvitor, 1 dl kvarg, 1 dl vassleprotein (vanilj är en favvis!), 1/2 banan, 1 tsk bakpulver. Jag mixar allt i min mixer. Steker sen på mellanvärme i kokosfett. Serverar med Walden Farms Pancake Syrup och helst färska bär annars är varma mosade hallon nomnomnom, kokosflarn och hackade nötter. Simple as that! Varför krångla till det? :)

    Vill jag verkligen gotta till det ordentligt så gör jag en chokladfrosting på avocado, kakao, honung och chokladvassle. MUMS!

    anneliecn@hotmail.com

    SvaraRadera
  36. 2 ägg
    1 äggvita
    1 halv burk keso (ca 125 g)
    3-4 teskedar kvarg
    1 msk havregryn
    2 msk mjöl (t.ex. dinkel-, grahamsmjöl eller mer havregryn)
    ca. ½ tsk salt
    lite vatten

    Gott bara med varma hallon och nötter eller med kvarg mixad med bär eller en liten saltare variant med räkor eller kräftstjärtar, rödlök och avokado eller tonfiskröra.

    Fullspäckade med protein, nyttigt fett och bra kolhydrater! Dessutom goda och lätta att steka.

    linda__abrahamsson@hotmail.com

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...