tisdag 9 april 2013
Vinn Protein Pancake Mix från Proteinbutiken!!
Dags för en liten tävling igen, tycker jag!
Det är så roligt när ni kommer med tips och förslag. Dels så får jag lära känna er lite bättre, dels så är så kul när man kan motivera varandra och dela med sig av sina favoritrecept och knep för att lyckas hålla en hälsosam livsstil.
Den här gången är vinsten 3 burkar Protein Pancake Mix från Proteinbutiken, en var till tre stycken lyckliga vinnare.
Den här Pannkaksmixen är otroligt populär och på Fitnessfestivalen i december förra året sålde den slut redan första dagen!
Jag brukar ofta använda denna mix om jag har bråttom och inte orkar göra egna pannkakor. Den innehåller inga konstiga ingredienser utan består endast av äggvitepulver och havremjöl. Sedan kan man själv "hotta upp" dem lite med att ha i bär, kryddor eller vad man nu känner för.
Vad behöver du göra för att vinna då?
Jag vill att du i en kommentar nedan skriver ner ditt bästa pannkaksrecept med tillbehör, instruktioner samt ditt namn och din mailadress.
Tävlingen pågår till fredag kväll kl 24 och jag kommer att utse tre vinnare som jag publicerar på söndag. Jag kommer välja ett av vinnarrecepten, laga och fota det och publicera det på Pannkakssöndag :)
Så låt kreativiteten flöda och exprimentera fram ditt bästa pannkaksrecept!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mixa 1 dl grynost, 1-1,5 dl havrgryn, en banan och två ägg. Stek små pannkakor. Som tillbehör frusna hallon och en klick naturell jogurt av nåt slag. //Ida Vikström. vikstromida@gmail.com
SvaraRaderaMixa 250g minikeso, 1 msk fiberhusk och 2ägg, stek i kokos olja! Till det brukar jag ha vaniljcasein med lågkalorisylt :)
SvaraRaderaea222gw@student.lnu.se
Man behöver:
SvaraRadera1 banan
2 ägg
1 msk havredryck (eller soyadryck)
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här: Vispa alla ingredienser noga och se till att bananen är ordentligt mosad. Stek i olja/smör på medelhög värme (5-6) i ca. 1min och vänd sedan och stek lite kortare stund på andra sidan.
Man kan ju ha vad som helst såklart till men jag gillar att göra en egen hallonsylt (koka frysta hallon med lite vatten, söta med lite honung om man vill) att ha på.
filippaoolovsson@hotmail.com
På morgonen är min bästa pannkaksvariant stekt havregrynsgröt. Så, två delar vatten, en del havregryn och lite salt som man kokar till ganska hård gröt och sedan steker i kokosolja eller annat valfritt matfett. Tycker ibland om att äta något med tuggmotstånd på morgonen och då är dessa toppen!
SvaraRaderaFavorittillbehöret är nog chokladfluff (uppvispad äggvita, banan/annan sötning , kakao, kvarg) och kokosflingor.
mahe2227@student.su.se
Mitt bästa recept är kokospannkakor. Jag älskar nämligen kokos!
SvaraRaderaHär kommer ingredienserna:
2/3 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 helt ägg
2 äggvitor (eller 1 helt ägg)
1 mosad banan
2 dl valfri mjölk
Blanda först mjölet med bakpulvret. Mosa bananen och ha i övriga ingredienser och mixa till en slät smet.
Eftersom jag älskar denna kokossmak äter jag det bara med hallon till. Men bärfluff av något slag skulle säkert också vara jättegott! PROVA
Min mejl: Randiga-jag@hotmail.com
Ja jag hitta ju denna sida för jag försöker laga med så mycket protein i som möjligt =) Så here we go!!!
SvaraRadera150-200g äggvita
1-2 skopor (35-70g) Bak protein (i mitt fall Gourmet-PRO Choklad)
2 matskedar vatten.
Skaka detta i shaker, låt stå i några minuter.
Stek snabbt på båda sidor i het panna. (Stek i cocos fett om dålig panna ;-p)
Tillbehör 1: Härligt lila Fluff gjort på
150g Hallon/blåbär
0.6 dl mellanmjölk
0.5dl Protein pulver (Cocos smak)
Stavmixa allt jämnt.
Sen Elvisp 5-8 min. PANG färdigt!!!
Tillbehör 2: Pancake syrup från Walden Farms 0kcal 0kolhydrater 0fett 0protein
(Ja den e bara syntet, men god) =)
Putte
patriklorentzon@hotmail.com
Linn
SvaraRaderaEftersom jag är från norrland så säger jag plättar och jag fullkomligt älskar dessa sötpotatisplättar med kanelfluff!
Plättarna:
1/2 sötpotatis
2 äggvitor
2 msk kokosmjöl
höfta lite pofiber
1 tsk bakpulver
lite valfritt sötningsmedel (behövs inte så mycket pga sötpotatisen).
Fluffet:
1 äggvita
1/2 dl kvarg
Kanel och sötningsmedel efter tycke och smak!
Blanda alltid i en bunke. Mixa (gärna med en handmixer, smidigast så!) och stek, ca 1 min på var sida på medelvärme.
För att göra fluffet vispar man äggvitan till ett vitt skum (som klarar "hålla-bunken-över-huvudet-testet"). Blanda kvargen, kanelen och sötningen och vänd sedan i den vispade äggvitan.
Man kan göra ett snitsigt torn och blanda fluff med plättar eller så gör man som mig och slänger ihop allt i en smarrig hög!
Malien: linnlindahl92@hotmail.com
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaTyvärr är min pannkaksfavorit säkert inte så originell eftersom det verkar vara ganska vanligt med bananpannkakor, men det är mitt absoluta favoritrecept och jag äter dessa nästan varje dag till frukost med mosad/skivad banan och jordnötssmör till. Mycket bra motivation att gå upp ur sängen varje morgon!
SvaraRaderaGreen Banana Oatmeal Pancakes
2 Äggvitor
1/4 Banan
50g Minikeso
25g Babyspenat (gör pannkakorna GRÖNA, men man känner inte smaken!)
1 dl Havregryn
1 1/2 msk Stevia Strö
1/2 tsk Vaniljextrakt
1/2 tsk Bakpulver
Blanda alla ingredienserna med en stavmixer tills smeten är slät.
Stek i lite kokosolja eller cooking spray.
Servera med mosad eller skivad banan och jordnötssmör! Eller annan valfri topping, men denna kombinationen är kanongod!
Receptet ger 3 pannkakor.
Email: wiciladith@gmail.com
Jag bor i England, så jag vet inte om mitt bidrag räknas, men jag skriver ändå, så folk kan få äta goda pannkakor! ;)
" Mitt" bästa recept är väl synd att säga då det är typ snott med lite modifikation men här kommer det i alla fall:
SvaraRadera1 dl minikeso
40 g havregryn
1 ägg
3 äggvitor
En nypa salt
Sötningsströ efter tycke och smak
Smaksätt med exempelvis lite vaniljsocker eller kakao
Mixa allt
Späd med lite vatten om du tycker konsistensen är för smetig
Stek tunna pannkakor med valfri fettkälla.
Häromdagen gjorde jag chokladkräm som jag testade på ett annat pannkakrecept men som säkert funkar på dessa också.
Bara att röra ihop kaseinpulver med chokladsmak och vatten/ mjölk till önskad konsistens. Bred på pannkakorma.
Enjoy :)
Pannkakor är min absoluta favorit så att kunna äta det med ett nyttigare recept är guld!
Jenny
missstardust@hotmail.com
Vilken rolig tävling, självklart är jag med! Jag är ett stort fan av bananpannkakor, och jag älskar att variera - annars tröttnar jag! Här är mitt bidrag:
SvaraRaderaChoklad-bananpannkakor med mango-& hallonfluff
Ingredienser(pannkakorna):
* 2 ägg
* 1 dl havregryn
* 2-3 tsk kakao
* 1/2 banan, gärna lite för mogen för smakens skull
* 1 msk solroskärnor eller andra frön(osaltade)
För extra protein, tillsätt en skopa valfritt proteinpulver - jag har använt proteinpulver med jordgubbssmak, en riktig höjdare! Använd gärna vanilj eller någon fruktig/bär-smak.
Instruktioner(pannkakan):
Mosa bananen med en gaffel i en skål eller bunke. Tillsätt sedan havregrynen, fröna och kakaon, och ev proteinpulvret. Mjölk kan tillsättas om du känner att smeten är för tjock och torr (havre-, soja- och laktosfri mjölk går väldigt bra). Rör ihop lite.
Knäck ett ägg och separera vitan från gulan på det ena ägget, lägg vitan i en annan skål/bunke och lägg i gulan från det ägget i bunken med alla andra ingredienserna. Vispa vitan som du nyss "snodde" från ägget, så det blir fluff och häll i sedan i den bunken med de andra ingredienserna. Tillsätt sedan det andra ägget, hela, i resten av ingredienserna och blanda ordentligt! Du kan även mixa med stavmix om du vill ha en jämnare smet.
Stek på medelvärme i kokosolja eller olivolja, stek dem lite sådär lagom så dem inte blir för torra!
Nu till tillbehören! Så här gör du dem:
Mangofluff:
Du kan använda antingen en färsk mango eller frysta bitar. Om du använder färsk - ta en halv mango och gör små bitar (tärningar, om du ska ha frusna så ta 2 dl och värm på full effekt i micron i cirka 2 minuter. Oavsett om du har färska eller inte, mosa mangobitarna och sedan använd en elvisp och vispa en äggvita till ett fluff. Blanda ner de mosade mangobitarna med lite kvarg (lättkvarg, naturell)och sedan är det klart!
Hallonfluff:
Gör som ovan, sm mangofluffet. Värm 2 dl hallon i micron på högsta värmen i cirka 2 minuter, lägg det i en bunke med en äggvita och elvispa till ett fluff!
Toppa med lite valfria nötter eller frön, tex linfrön eller pumpafrön!
Såklart kan andra bär och frön användas!! :)
Mail: fitnessbyisabelle@gmail.com
Isabelle Engqvist
http://fitnessbyisabelle.shapemeup.se
Kram
Jag älskar pannkakor och brukar använda mig av detta recept:
SvaraRadera1 ägg
1 msk mandelmjöl/ hasselnötsmjöl
2/3 tsk kokosmjöl
2/3 tsk fiberhusk
½ dl mjölk (sojamjölk)
ev. bakpulver, lucumapulver/annan sötning
smör att steka i
Vispa ihop alla ingredienser i en liten bunke. Vill du ha luftiga pannkakor har du i bakpulver. Söta efter smak. Lägg en klick smör i en liten stekpanna och stek 3 små pannkakor. Jag serverar pannkakorna med med ricotta, bär och honung.
De är väldigt lättgjorda och är perekta till mellis eller lättare frukost. Om jag är hungrig dubblar jag receptet :)
/Marja Folcke, marja@bakasockerfritt.se
Jag går just nu på diet och en räddare i nöden är dessa gudomliga pannkakor:
SvaraRadera2 ägg
150 gram äggvita.
2 dl valfritt kaseinproteinpulver, jag älskar choklad!
Om jag tar choklad så tar jag gärna i lite kakao också :-)
stek på svag värme. Passar super som mellanmål eller middag på diet.
Jag brukar ha kesella och tinade hallon, passar kanon då pannkakorna i sig är väldigt söta.
Maria Larsson
Världens enklaste och godaste pannkakor!
SvaraRaderaMixa 1 ägg och en banan med mixerstav till en slät smet.
Stek pannkakan på medelvärme i lite ekologiskt kokosfett. Den går lätt sönder så vänd försiktigt!
De absolut godaste är att servera den med lite Kvarg och en klick ekologiskt jordnötssmör men även varma hallon funkar bra!
Tack för en bra och inspirerande blogg!
Kul tävling! :) alla älskar ju pannkakor!
SvaraRaderaSaffranspannkakor:
100 g keso
1/2 paket saffran
2 ägg
2 äggvitor
1 droppe bittermandelarom
1/2 msk fiberhusk
1/2 dl mjölk
Lite russin om man vill
Mixa allt utom russinen som tillsätts hela. låt svälla några minuter. Stek tunna pannkakor i lite smör eller kokosolja, alternativt grädda som ugnspannkaka i ugnen på 225 c i ungefär 20 min.
Servera med rårörda blåbär eller blåbärssylt, kvarg och hackade mandlar.
Tack för underbara recept!
Med vänlig hälsning, Clara Alfsdotter, clara.cornelia@hotmail.com
Alltid lika roligt med en tävling och just pannkakor är någonting som jag starkt associerar till just dig ;) Allt sedan jag började följa din blogg i höstas har du både tipsat om- och inspirerat så mycket, inte minst vad gäller matlagning. Jag kan inte längre minnas när jag åt vanliga, klassiska pannkakor senast. Nu experimenterar jag hej vilt i köket och trots att jag många gånger tror att just "detta recept" blir svårslaget, upphör jag aldrig att förvåna mig själv.
SvaraRaderaÄn så länge är det dock nedan recept som oavkortat innehar förstaplatsen bland mina pannkaksrecept.
Chokladpannkakor, 1 portion
20g havregryn (alt. vassleprotein)
1,5msk kokosmjöl
1/2tsk bakpulver
1/2tsk fiberhusk
1tsk carob/kakao
2 äggvitor (ca.70g)
2msk osötat äppelmos
Blanda samman alla ingredienser och stavmixa till en slät smet.
Stek i kokosolja på medelstark värme, några minuter på varje sida.
Serveras med fördel tillsammans med kvarg blandat med kakaonibs och lite vaniljpulver. Toppa med färska bär och/eller kokoschips.
Bon appétit!
zamaster@live.se
Havrebananpannkakor med smak av kardemumma med tillhörande banan-choklad sås/mousse!
SvaraRadera3 äggvitor
0,5dl havregryn
0,5 mosad banan
1krm kardmumma
1-2msk havremjöl(eller proteinpulver).
banan-choklad sås/mousse:
0,5 banan
1-2tsk kakao
2 msk vaniljyoghurt.
Pannkakssmeten:
Mosa bananen och blanda med äggvitorna till en hyffsad slät smet. Blanda de torra ingredienserna ,havregryn, kardemumma & havremjöl/proteinpulver, i en annan bunke. Blanda sedan ihop de två smetarna.
Stek på låg värme i en panna med lite olja. Blir ca 3 st lite tjockare pannkakor.
Banan-choklad sås/mousse:
Mosa bananen och blanda med yoghurten och kakaon.
Värm i micron i ca 30 sekunder på högsta effekt.
Servera Pannkakorna och såsen/moussen med frysta hallon, klart!
Mvh
Izabelle Svensson
izzaabelle@hotmail.com
Jag gillar alla pannkakor, typ (även de där banan+ägg=fääärdigt, haha)
SvaraRaderaMen, nya favvon just nu är de jag skrev om härom dagen : "cinnamon bun-protein pancakes" ;) Förutom att de är goda, så är de ju så himla fina!! Såhär gör man dem:
(för en portion - tre små, tjocka pannkakor) :
-10 g vanilj kasein
- 1 msk kokosmjöl
-1/2 tsk bakpulver
-2 äggvitor
-2 msk pumpapuré
-1/2 dl vatten
Kanel-rippel : 1 msk pumpapuré, 2-3 tsk sukrin gold (eller vanligt brunt socker eller kokossocker) och kanel efter smak + en gnutta vatten (så lite som möjligt, jag hade i en dryg tsk).
Rör ihop de torra ingredienserna till pannkakorna, tillsätt äggvita och pumpapuré, smeten ska vara rätt tjock och “trögflytande”. Hetta upp kokosolja i ett stekjärn och klicka i pannkakssmeten med en sked. Sänk värmen något och låt bli så pass fasta att du kan vända dem : men ringla först kanel-rippeln i en spiral över. Vänd sedan försiktigt och stäng av värmen efter någon minut. Låt ligga medan plattan svalnar, så de stelnar lagom men ändå håller värmen. Rör ut sukrin melis (eller vanligt) florsocker med vatten och droppa över pannkakorna innan servering. Jag åt dem med naturell turkisk yoghurt till, mums!
....och jag heter Fanny Roethlisberger och min mail är fannyroethlisberger@hotmail.com ;)
Enkela, god och nyttiga bananpannkakor med keso och bär: Blanda 1 mosad banan med 2 ägg och 1 dl gramhamsmjöl. Stek på medelvärme i lite smör och servera med keso som du ringlar lite agavesirap över. Toppa med valfritt bär. Eftersom det hela är lite sött tycker jag det passar bra med något syrligt som havtorn.
SvaraRaderaMandelpannkakor!!!
SvaraRadera- 4 ägg
- 2 msk fiberhusk
- 3 msk mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl naturell lätt kvarg
- 2 tsk smält kokosolja
Blanda samman, grädda och njut.
Oslagbara tillbehör är vanilj-kvarg-röra och hallon-mos.
Blanda och låt stå i kylen en kvart:
- 1 dl naturell lätt kvarg
- 2 msk Sukrin/sötning
- 2-4 msk lättmjölk/soyadryck
- 1 krm vaniljpulver
Tina ett par dl frusna hallon i micron och mosa med en gaffel samman med ett par msk Sukrin/sötning.
Å va smidigt med färdigblandad pannkaks smet.. jag är en som vill att frukosten ska vara smidig och gå fort att göra. Brukar oftast bli 3 ägg eller havregrynsgröt. Men idag blev jag sugen på pannkakor. Så jag gjorde ett eget recept å det blev grymt gott man behövde ingent tillbehör.
SvaraRaderaJag gjorde till mig och min 10 månaders son.
3 dl havregryn
5 dl vatten.
In i micron tills gröten är färdig.
Blanda sedan i
1 ägg
2 msk vanilj kvarg
0.5 dl blåbärs protein
1 msk kokosmjöl
0.5 tsk bakpulver
Blanda.
Sedan är det bara att steka :)
Det var busenkelt och min son åt 4 stycken medan jag blev mätt på 2. Men de va populärt av sonen. Och dom va söta och goda tack vare proteinet så man behövde absolut INTE grädda å sylt på ;) perfekt nu innan mitt rygg pass..
Jag blev väldigt nöjd över dessa. Smeten är 1 ägg, kokosmjöl, bakpulver, vaniljproteinpulver, och mosadbanan. Stekte i kokosolja och åt med keso, bär och nötter. Supergott! http://prettyfortunes.blogg.se/2013/march/tisdagsfrulle.html
SvaraRaderaEller dessa: 2 bananer, 1 ägg och 1 skopa chokladprotein och kakao stekt i kokosolja. Med lite kakao, kokosflan och kokosgrädde blir den så good :) http://prettyfortunes.blogg.se/2013/march/sondag.html
Tack för en härlig och inspirerande blogg :)
Min ständiga favorit är kanelkryddade kesoplättar med lätt skagenröra och västerbottensost! Passar perfekt som lunch eller förrätt :-)
SvaraRaderaRecept till 1 stor eller 2 mindre portioner plättar:
1 liten förpackning keso (250 g)
2 ägg/3 äggvitor
2 msk dinkelmjöl (eller valfritt mjöl)
kanel efter smak
Blanda alla ingredienser och stek små plättar, ca 5 cm i diameter. Busenkelt!
Till skagenröran blandar jag 100 g skalade räkor, några matskedar kesella, lite lättmajonnäs, finhackad rödlök, dill och pressad lime. Toppa med riven västerbottensost för en starkare touch! Mums mums mums.
Min e-mail: emeliewesterberg@gmail.com.
Tack för en underbar blogg!
Jeg har en veldig enkel og god oppskrift jeg bruker, holder til to pannekaker.
SvaraRadera2 egg
50 g havregryn
Litt kanel
La stå til havregrynen har est ut noe (ca. 5 min)
Nytes med oppkuttet banan, diverse bær og annet tilbehør etter ønske :)
De absolut godaste proteinpannkakorna jag vet är Seth Ronlands pannkakor, ingredienser nedan:
SvaraRadera1,25dl Havregryn
1 st Äggula
4st Äggvitor
1,5dl Proteinpulver Vanilj, Kokos eller Choklad smak
1 kryddmått Salt
3 msk Mini Keso 1,5%
1 tsk Vaniljsocker
5st Valnötter
1 banan
Tillagning:
1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke
2. Mixa smeten med mixerstav
3. Stek pannkakorna i olja eller kokosfett
4. Använd ett deciliter mått till en pannkaka (då blir de exakt lika stora ju)
5. Steks ca. 45sek på varje sida
6. Vänd endast en gång
Till dessa har jag sedan Lättkesella blandat med Fun Light (wild Berries), varma hallon och mini keso eller lågkaloriäpplemos och mini keso
Penøttsmørpannekaker:
SvaraRadera1 egg
30 g cottage cheese
1 banan
40 g sammalt hvete, grovt (kan og bruke alle andre typer mel som er sunne)
1 ts bakepulver
1. Visp egg, cottage cheese og banan til en jevn røre
2. Tilsett resten av ingrediensene og rør
3. Stek små pannekaker på middels varme i en stekepanne med olje
Server med et slags type syltetøy eller topping laget av kvarg og valgfrittbær.
epost: celiner97@hotmail.com
Mina bästa pannkakor är ett recept som jag har experimenterat mig fram till genom många krångliga vrår med ack så dåliga pannkakor. Men dessa är verkligen alla rätt och man kan smyga in extra protein om man så vill det.
SvaraRaderaEtt ägg
En banan
2 dl fiberhavregryn (går att byta mot valfritt proteinpulver)
0,5 dl mjölk med valfri fetthalt
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk stevia
1 tsk bakpulver
1. Mosa bananen och ha i alla resterande ingredienser.
2. Rör i ihop alltihopa.
3. Ta fram stavmixer och få havregrynen till en önskad storlek och smeten till önskad konstistens.
4. Värm plattan ha i kokosolja och stek pannkakorna.
Det räcker till tre stora och väldigt mättande pannkakor eller flera små. Bäst är det att toppa av med upptinade hallon, kiwi och lite hemmagjort mandelsmör.
Min mail : anna.sofielarsson@live.com
Detta är något jag kommit på själv, och till min förvåning blev det både gott och väldigt bra! (När jag gör detta gör jag det i en plätt-stekpanna, men man kan garanterat göra en större sats o göra pannkakor av det!)
SvaraRaderaMin egen sats brukar bestå utav:
2 ägg
1/2 msk havrekli
en halv msk kvarg
Krydda det med kanel - för lite godare smak
Blanda allt till en smet, stek med olja! Tänk på att sänka värmen ganska fort, annars bränns det lätt.
God röra som jag alltid har och lägger på:
2 msk Kvarg
Några droppar funlight saft (jordgubb)
Hallon (antal är eget val)
Stevia (hur mycket du nu vill ha)
Det är gott, smakar gudomligt och är nyttigt... men framförallt VÄLDIGT lätt att laga, du behöver inte alls många ingredienser och mycket tid att lägga ner!
Tack för mig, hoppas det smakar! :)
emmaaap@live.se
Vanilj- och kardemummapannkakor/plättar
SvaraRadera1 burk kvarg alt 250 g minikeso som mixas slät
1 msk dinkelsikt
1 msk dinkel fullkorn
2 ägg
1 knivsudd äkta vaniljpulver
1 tsk kardemumma
Mixa allt slätt och stek i panna smord med kokosolja. Avnjut gärna med keso och färska bär. MUMS!
Mitt bidrag är pannkisar gjorda på Bovetegröt.
SvaraRadera1 dl kall bovetegröt som är kokt tillsammans m äpple och kanel.
1 ägg + 2 äggvitor
Ev lite salt
Mixa ihop och stek i teflonpanna. Vänta med att vända den tills den stannat ordentligt. Servera med kesella 1% och lite hallon el dyl. Stående frukost hemma hos mig.
Min mail sussiemolly@telia.com
Åh, har alltid velat prova dessa pannkaksfärdigmixer!
SvaraRaderaLCHF VÅFFLOR MED CITRONLAKRITSTOPPING!
Jag älskar dessa LCHF våfflor,
Ingredienser:
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 tsk fiberhusk
1 "knivsudd" bakpulver (jättelite alltså)
Tillbehör:
1 burk kesella
1 msk lakritspulver(jag tar två för jag älskar stinget! ;) )
Hackat Fruktkött av en citron
1 tsk flytande sötningsmedel från hermesetas tex.
Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser.
Grädda våfflor (teflonbelagt våffeljärn)
Rör ihop kesellan med lakritspulvret och citronköttet!
mail: vanilla_dreams@hotmail.com
Åhh, vilken rolig tävling!!
SvaraRaderaJag tycker om att "keep it simple" med själva pannkakssmeten, och sen variera toppingen ^^ Just nu brukar det bli:
2 pers
1 dl havremjöl
1 dl wheyprotein (gärna vanilj)
2 ägg
0,75 dl kvarg
1 - 2 dl mjölk (så att smeten får rätt konsistes)
+kokos och kanel efter smak
Bara att mixa samman, steka på låg värme och njuuuta :D Toppas med fördel med hallonkvarg (kvarg, hallon + vaniljprotein)
Hej =) Jag har provat att ha i lite nejlika när jag gör pannkakor/plättar, och det blir riktigt bra, jag gillar speciellt att äta dem kalla, och även dagen efter de har tillagats =) Har även tänkt göra dessa och ta med på mina kajak-turer fram i vår, känns som att pannkakor är riktigt bra träningsmat :)Vinner jag proteinsbutikens pannkaksmix så får självklart de pannkakorna följa med också! :)
SvaraRadera1/2 dl havregryn
2 tsk vetegroddar
1/2 tsk psyllium
2 tsk stevia strö (eller liknande)
ca 1/2 tsk nejlika
knappt 1/2 tsk bakpulver
1/2 mosad banan
1 msk kvarg/kesella
ca 1/2 dl vatten eller mjölk
kan även ha i lite vaniljpulver, ca 1 krm :)
Låt gärna smeten stå en stund innan du steker dem. Väldigt gott med en kesellasås till med valfria tillbehör:)
Tack för en jättebra blogg, det är första gången jag tävlar så detta blir spännande:)
Kram från mig
marie_andersson@passagen.se
Du behöver : 1 keso 250 , 2 ägg , 60 g majsmjöl och ev en knivsudd vaniljpulver
SvaraRaderaMixa ihop och pensla en panna med olivolja , stek på hög värme , godast som tjocka pannkakor , servera med önos
Lågkalorisylt och bär eller fruktmix , brukar ha i frysen och tina snabbt i varmvatten i ett glas . Supergott , supersnabbt och proteinrikt . Kram / monicasaarainen@hotmail.com
1 ägg, 2 äggvitor, 1 dl kvarg, 1 dl vassleprotein (vanilj är en favvis!), 1/2 banan, 1 tsk bakpulver. Jag mixar allt i min mixer. Steker sen på mellanvärme i kokosfett. Serverar med Walden Farms Pancake Syrup och helst färska bär annars är varma mosade hallon nomnomnom, kokosflarn och hackade nötter. Simple as that! Varför krångla till det? :)
SvaraRaderaVill jag verkligen gotta till det ordentligt så gör jag en chokladfrosting på avocado, kakao, honung och chokladvassle. MUMS!
anneliecn@hotmail.com
2 ägg
SvaraRadera1 äggvita
1 halv burk keso (ca 125 g)
3-4 teskedar kvarg
1 msk havregryn
2 msk mjöl (t.ex. dinkel-, grahamsmjöl eller mer havregryn)
ca. ½ tsk salt
lite vatten
Gott bara med varma hallon och nötter eller med kvarg mixad med bär eller en liten saltare variant med räkor eller kräftstjärtar, rödlök och avokado eller tonfiskröra.
Fullspäckade med protein, nyttigt fett och bra kolhydrater! Dessutom goda och lätta att steka.
linda__abrahamsson@hotmail.com