söndag 10 februari 2013

Pannkakssöndag: Päron och vaniljproteinpannkakor och pistol squats

Igår var min familj hemma hos oss för att fira min födelsedag (som var i onsdags). Jag ville självklart bjuda på något nyttigt och gott och experimenterade fram en chokladcheesecake med vit choklad mousse! Jag var väldigt osäker om den skulle bli bra så jag handlade en "back-up" tårta på ett bageri för säkerhetsskull ;) Men den blev kanonbra!!!! Alla tyckte till och med att den var godare än den köpta tårtan...bra betyg! Jag gjorde också "no bake chokladkakor med raw cashewnöt- och pärongrädde". Jag kommer lägga ut recept på båda under veckan. Receptet på kakorna har jag redan lagt ut på Instagram om ni är nyfikna och inte vill vänta på att det dyker upp på bloggen ;)
Innan fikat var jag och David och tränade och igår blev det fokus på teknik. Vi körde bland annat lätta knäböj, liggande lårcurl, glute ham raise, reversed hyperextensions och Pistol Squats. Pistol squats är en jättebra övning för att öva upp rörligheten och styrkan i höften, låret, rumpan och bålen.
1. Stå på en bänk eller något som är relativ högt.
2. Med armarna framför dig, böj benet och gå ner hela vägen ner tills du "sitter" ner i bottenläget. Det andra benet är i luften hela tiden.
3. Pressa dig upp utan att hjälpa till med armarna.
4. Repetera (6 ggr är lagom)

Kan du inte komma upp är det ändå jättebra för rörligheten att göra halva rörelsen, dvs bara göra övningen på nervägen. Gör ca 6 reps på varje ben en gång i veckan så kommer du se att du kommer längre och längre ner ju rörligare du blir. Ge inte upp!!
Idag är det pannkakssöndag och imorse slängde jag ihop ett gäng jättesaftiga och smakrika Vanilj och päronproteinpannkakor. Perfekt start på dagen! :)
 Vanilj och päronproteinpannkakor
1 port

1 dl havregryn
1 skopa (ca 20g) Whey complete vanilj
1/4 moget päron (ca 35g)
2 msk lätt kesella
1 msk osötat äppelmos
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vanilsessens
1 tsk bakpulver
2 äggvitor

1. Blanda alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet.
2. Stek i lite kokosolja i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida.

Jag toppade pannkakorna med lite päronbitar, valnötter och Walden Farms sockerfria pannkakssirap.
Näringsvärde per portion (utan topping):
282 kcal
30 g protein
30 g kolhydrater
3 g fett


12 kommentarer:

 1. Jösses. Massa gott i ett och samma inlägg, skona mig haha :)

  SvaraRadera
 2. Kommer definitivt lägga till detta som extraövning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det...den är riktigt bra (om än lite knepig i början)
   Kram

   Radera
  2. Har med mig tjejkompis ikväll så vi får hålla varandra i händerna ;)

   Radera
 3. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; dina bakverk ser alltid så goda ut och blir alltid så inspirerad av dina bilder och recept!
  Då jag missade pannkakssöndagen fick det bli en pannkaksmåndag istället. Testade en variant av sötpotatisplättar. Smaken var det inget fel på men fick inte riktigt till konsistensen så får fila lite på recepet. Kombinationen av sötpotatis, kokos(mjöl) och kanel var dock väldigt fin ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ellinor :)
   Pannkaksmåndag är lika bra det ;) Testa att göra mina pumpa-proteinpannkakor men byt ut pumpan mot sötpotatis...det borde bli bra tror jag!

   Kram

   Radera
 4. Hej Susanna,

  Jag har tänkt köpa ett proteinpulver. Jag vill kunna dricka pulvret samt baka med det. Måste man ha One bake för att kunna baka med proteinpulver eller funkar det bra med one whey eller one casein. Jag har lite svårt att välja då jag aldrig använt proteinpulver innan. På senaste tiden har jag gått ner en hel del i vikt och nu vill jag börja bygga muskler. Skulle du kunna hjälpa mig, vad föreslår du? Tack för en grymt bra blogg!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du kan baka med vilket proteinpulver som helst bara du använder whey där det står whey i receptet och casein om det är casein i receptet :)
   One whey funkar nog utmärkt, har inte rpovat själv men de flesta whey/vasslepulver går bra att baka med.
   Ett vassle (whey)protein är att rekommendera om du vill bygga muskler. Du kan ta en shake till mellanmål och även efter träning för att återhämtningen efter passet ska gå snabbare.
   :)

   Radera
 5. Tror du att man kan byta ut havregrynen mot grahamsmjöl? :)

  SvaraRadera
 6. Tror du att man kan byta ut havregrynen mot grahamsmjöl? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte. Kanske inte i samma mängd, men det borde gå om du experimenterar lite med konsistensen på smeten :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...