onsdag 20 februari 2013

Kokos & lime kyckling nuggets med råris

Jag vet inte hur många kilo kyckling jag ätit under mina dagar som fitnesstävlande (7 år), men det konstiga är att jag aldrig tröttnar. Det finns så många olika sätt att tillaga kyckling på och det är alltid kul att testa nya sätt. Jag äter kyckling minst en gång per dag och försöker alltid hitta på nya recept så att det inte blir tråkigt :)
Det här receptet har jag gjort till Isodieten.se och det är superenkelt att göra och kycklingen blir så smakrik, speciellt tillsammans med dipsåsen. Har du grilleffekt på din ugn kan du sätta på den de sista minutrarna så blir kycklingen extra krispig!
Kokos & lime kycklingnuggets med ris och soja/lime-dip

2 port

Lime & kokoskycklingnuggets:
300 g kycklingfilé
1 ägg
1 msk färskpressad limesaft
½ tsk rivet limeskal
1 dl riven kokos
Salt & peppar

Dipsås:
½ dl färskpressad limesaft
2-3 msk glutenfri japansk soja
1/5 hackad chilifrukt
1 liten vitlöksklyfta

Tillbehör:
3 dl kokt ris
150 g kokt broccoli

1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Vispa ihop ägget, limejuicen och limeskalet i en skål. Salta & peppra. Häll ut kokosen på ett fat.
3. Skär kycklingfilén i lagom stora bitar, doppa en bit i taget först i äggblandningen, sedan i kokosen. Lägg de färdiga bitarna på galler med en plåt under för att undvika kladd i ugnen. Fortsätt med resten av kycklingen. Stek i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdig (ta ut och skär i en bit för att se om den är klar). Om du vill ha bitarna krispigare kan du sätta på grillfunktionen sista minutrarna.
4. Koka under tiden riset och broccolin enligt anvisningarna på paketen.
5. Blanda ihop alla ingredienser till dip-såsen och servera tillsammans med kycklingen, broccolin och riset.

Näringsvärde per portion:
497 kcal
45g protein      36E%
39g kolhydrater 31E%
18g fett             32,5E%



9 kommentarer:

  1. Jag vill och jag ska fixa det! :)
    Åh, det här ser jättegott ut! Men skulle du äta detta även under diet, eller tänker du bort att form av panering och äter så clean det bara går? Jag kan såklart fixa det men vill ju inte behöva äta exakt samma kyckling i tre månader. :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inga tvivel om att du klarar det :)
      Jag skulle kunna äta detta i början på en diet, men ju närmare målet man kommer, desto renare måste man hålla maten och då blir det mycket kycklinggrytor (i tomatsås) och kycklingwok för min del :)

      Kram

      Radera
  2. MUMS!!! Den här blir det imorgonkväll ;)

    SvaraRadera
  3. Åh vad gooott!!
    Hur är kaloriinnehållet för bara kycklingbitarna med kokos?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då blir det:
      278 kcal
      34 g protein
      0 g kolhydrater (+1-2g kanske)
      15 g fett

      :)

      Radera
  4. Så otroligt gott det var! Provade detta igår. Jag och min käre sambo satt och mmmmade hela tiden när vi åt! Som på bästa thairestaurangen. Man kan inte tro att det kan vara så lyxigt att äta nyttig mat. Stackars alla som inte förstår att man inte behöver leva på sallatsblad! Tack! Du har gett mig så mycket ny motivation så du kan inte ana. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra! :))
      Ha ha, jag håller med! Tänk om fler visste hur gott man kan äta men ändå hålla formen och vara hälsosam.

      Kram

      Radera
  5. Måste provas. Hittade hit idag, ska prova många recept!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...