torsdag 7 februari 2013

Nutellafyllda vaniljproteinmuffins med choklad cream cheese-frosting och födelsedagsfrukost

Igår var det min födelsedag och jag vill passa på att tacka alla er som skrev hälsningar på Instagram och Facebook. Jag uppskattar verkligen att ni tog er tid att skriva och gratta mig!

Jag blev väckt igår morse och fick en helt fantasktisk frukost som David fixat i ordning. Jag fick grekiskt yoghurt med nötter och honung, färsk frukt, rostat Low carb bröd, 5% Philadelphiaost blandat med gräslök, kallrökt lax och skivad röd lök...nästan precis som min favoritbagel som jag brukade äta ibland när jag bodde i New York. Dagen började verkligen bra!

Vi hade bokat bord på American Table på kvällen men efter jobbet var vi båda så trötta så vi köpte hem lite god mat och satt hemma och myste med en film istället...
Istället för att baka en tårta till jobbet tänkte jag att kollegorna skulle få smaka på lite nyttigare bakverk :) Resultatet blev en Vaniljproteinmuffins fylld med "nutella" och med en choklad cream cheese-frosting. Alla muffins gick åt och jag fick bara positiva kommentarer så jag tror de gick hem :) Här kommer receptet om ni vill testa....
Nutellafyllda vaniljproteinmuffins med choklad cream cheese-frosting
10 st (jag dubblade receptet och gjorde 20 st)

Muffins:
1,5 stor skopa (40g) Whey complete vanilj
drygt 2 dl (60g) havregryn
0,5 dl (10g) mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
2,5 msk stevia strö
2 äggvitor
1,75 dl havremjölk (eller valfri mjölk)
1 dl osötat äppelmos

Nutella-fyllning:
2,5 msk hasselnötssmör (eller mandelsmör)
2-3 tsk kakao
2 tsk stevia strö
0,5 msk vatten

Choklad cream cheese-frosting:
100 g 5% Philadelphiaost
3 tsk kakao
2 tsk sukrin melis (eller annat sötningsmedel)

1. Sätt ugnen på 175 C,
2. Ha i alla ingredienser i en bunke. Mixa med stavmixer tills du får en slät smet.
3. Fördela smeten i muffinsformar.
4. Blanda ihop ingredienserna till nutella-fyllningen och lägg en klick i mitten av varje muffins.
5. Grädda muffinsen i ugnen i ca 15-20 minuter. Övergrädda dem inte, då blir de lätt torra!
6. Ta ut och låt svalna och blanda under tiden ihop ingredienserna till frostingen. Klipp upp ett litet håk på en plastpåse, tryck i en sprits, fyll påsen med frostingen och garnera muffinsen.
Näringsvärde per muffins:
98 kcal
7,2 g protein
7,1 g kolhydrater
4,2 g fett13 kommentarer:

 1. Det blir väldigt smarrigt att hälla lite av muffinsmeten och chokladfyllningen i en skål och micra i ca 1 min också ;) ...jag hade inte nog med muffinsformar och ville inte slösa smet!

  SvaraRadera
 2. GRATTIS LITE FÖR SENT MEN HIMLA MYCKET ÄNDÅ !!!!!!!! Du verkar ha haft en himla fin dag (helt rätt!) med massa gott, bra sällis och fint sällskap. Precis som det ska vara, med andra ord. Och som vanligt, är du välkommen att skicka över en låda (eller två) med också dessa bakverk... MUMS så goda de ser ut! Grattis igen fina Sanna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla :) Ja det var en helt perfekt dag, lugn och skön. Idag var familjen här och jag bjöd på lite nyttiga godsaker som till och med gick hem hos min kräsna pappa, ha ha!

   Jag lovar att skicka en låda om jag kan få några av dina fantastiska cake-pops ;)
   Kram på dig!

   Radera
 3. Hur många muffins blir det av denna smet? :-) tack för en super blogg dessutom!!

  SvaraRadera
 4. Haha oj det gjorde det visst, sorry! :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Tänkte bara höra hur du förvarar dessa? Och gör du det med krämen på då? Super bra blogg! Ger massor med inspiration :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Om jag gör många så fryser jag in dem (utan krämen på) och tar fram dem vid behov och spritsar på krämen innan servering.
   De håller ca 2 dagar i rumstemperatur i plastpåse och ca 3-4 dagar i kylen. De blir ganska snabbt torra så ha dem gärna i frysen om du inte äter dem på en gång :)

   Radera
 6. Åh vilket baksug jag får av alla dina muffinsrecept! Vad tror du om tuttifruttismak på proteinpulvret istället för vanilj? Det är det enda som är kvar hemma. Kan man kanske behöva tillägga mer vanilj för att de inte ska smaka godis?;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, tja det kan nog funka....kanske ha i lite bär då så de inte, som du säger, smakar för mycket godis ;)

   Radera
 7. Hej måste säga att jag älskar din blogg. Har inte testat att göra något äb håller på att köpa in ingredienserna som behöv :) Jag har en liten fråga, osötat äppelmos vart köper du det? eller vart kan man få tag på det? Fortsätt med de goda reepterna. Uppskattas jätte mycket.
  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack så mycket!
   Osötat äppelmos finns ofta i hälsokostbutiker eller i den ekologiska hyllan på Coop. Men du kan också göra eget genom att koka och mosa äpplen :)

   I will!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...