fredag 1 februari 2013

I min matkasse och intervaller

Jag får många frågor om var jag köper alla mina ingredienser. Det är lite olika och utbudet varierar stor beroende på vart i landet man bor. I Stockholm är det relativt lätt att få tag på "ovanliga" livsmedel och det mesta finns på Ica, Coop, Hemköp och City Gross.
Igår var jag och handlade på en Ica-butik i stan efter jobbet (Ica Esplanad) och kom hem med följande ingredienser.
Kokosolja från Kung Markatta
Ekologiskt naturellt jordnötssmör från Green Choice (min favorit)
Stevia strö
Low carb bröd: Nystart från Carb Zone i två olika smaker
Mini keso
Philadelphia extra light 5%
Lite grönsaker (broccolin kostade 5 kr styck!! Grymt Ica)
Spenat och ruccola (även de till extrapris)
Färska jordgubbar...de luktade så gott så jag var tvungen ;)

Mitt kokosmjöl och mandelmjöl köper jag också på Ica, märket Risenta.
bild från www.risenta.se
bild från www.risenta.se

Nötsmör brukar också finnas på Ica eller Coop, annars hittar jag det i Hälsokostbutiker som Life.
bild från www.kungmarkatta.se
bild från www.kungmarkatta.se

Igår uppdaterade jag min coach och han var jättenöjd med hur min kropp svarar på mitt nuvarande upplägg, så han lade till ännu mer kolhydrater (yes!! ÄLSKAR kolhydrater). Jag äter i stort sett samma mängd fett, protein och kolhydrater varje dag men varierar livsmedel/råvaror så att det inte blir tråkigt. På detta upplägg har jag varit viktstabil ett tag och för att kunna lägga på mig lite mer muskler (till SM i oktober) ökade vi på kalorimängden lite.

Hade massor med energi imorse så istället för att köra lågintensiv cardio, som jag nästan alltid kör annars, kände jag för att göra lite intervaller. Upplägget blev följande:
Bild från www.lifefitness.com
5 min uppvärmningsjogg (på 10 km/h)
1 minut gå på 6 km/h
1 min jogg på 8.5 km/h
1 min spring på 16-17 km/h

Upprepade detta 10 gånger (30 min). Tiden gick hur snabbt som helst och jag var riktigt trött när jag var klar :)
Trevlig kväll på er!!

14 kommentarer:

 1. Kunde lika gärna vara min matkasse. (Om man bortser från jordgubbarna då såhär i vintertider. Blev dock sjukt sugen på det nu, hah)

  Dock får du ut så betydligt godare ting med varorna, haha! ^^
  Dina recept är minst sagt awesome :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jordgubbarna var oväntat söta...så gott på gröten på morgonen!
   ha ha, det tror jag inte ;) Tack så mycket!

   Radera
 2. Vad ska man äta för att bli av med den där degiga gravidmagen? Tränar, sover är inga problem men denna mat jag vet inte VAD eller HUR jag ska äta! Mer än att det ska vara mycket från växtriket med..

  Hoppas du kan svara i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga när jag inte ver mer om dig (hur/vad/hur mycket du äter idag), hur mycket du tränar osv.
   Men äter du bra råvaror, regelbundet (5-6 mål per dag), mycket protein och grönsaker, nyttigt fett och dessutom rör på dig så kommer kroppen ge med sig så småningom. Det viktigaste är att man låter det ta lite tid...det är svårt att komma i toppform på 4 veckor...äter du bra under en längre tid så kommer du se resultat :)

   Radera
 3. Du är fantastiskt inspirerande!!!
  Tack/ Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annie! Blir alltid glad av att höra att jag lyckas inspirera någon...tack!!! :)

   Radera
 4. Verkar som om vi har vissa saker gemensamt i våra matkassar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan jag tänka mig....vi båda gillar ju att baka nyttigt ;)

   Radera
 5. Otroligt inspirerande inlägg som vanligt! Undrar om du har någon lutning på löpbandet när du kör intervallerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Just denna gång hade jag inte det men ibland kör jag kortare intervaller med 10% lutning....sååå jobbigt!! :)

   Radera
  2. Ok då vet jag! Tänkte testa dina intervaller imorgon. Själv brukar jag köra såhär: springa 20 sek, vila 40 sek med maxlutning (15), 10-15 ggr, hastigheten varierar mellan 13 och 15. Ganska tuff mn skönt efteråt.

   Radera
  3. Låter jättekul! Jag gör något liknande, kan skriva ner dem på bloggen senare i veckan :)
   Så skönt när man är helt slut efteråt!!

   Radera
 6. Å vad kul att dela med dig av hur du lägger upp själva cardio träningen. Ska försöka mig på denna. :)

  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar dem...riktigt jobbiga men så skönt efteråt.
   Har lite fler intervall-pass jag kommer lägga ut senare :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...