söndag 17 februari 2013

Pannkakssöndag: Cappuchino proteinpannkakor och ett övningstips

Dags för södagstraditionen pannkakssöndag! Längtar efter söndagspannkakorna nuförtiden, så roligt att komma på lite nya varianter på proteinpannkakor.

Igår blev det axlar på gymet och jag tänkte tipsa om en jättebra övning för att stabilisera axlarna samt få fram definitionen på axlarna (självklart måste man ligga ganska lågt i fett% för att få definierade axlar) men det är en riktigt bra övning och man behöver inte använda så mycket vikt. Jag utför övningen lite långsammare än på videon för att verkligen kunna stabilisera skuldrorna och se till att jag inte spänner nacken för mycket.

Six ways shoulder raise
Över till pannkakor. Jag var kaffesugen när jag vaknade men hade ingen mjölk hemma (jag gillar inte kaffe utan mjölk) så det fick bli pannkakor med cappuchinosmak för att stilla suget :) Har du inget proteinpulver med Cappuchinosmak går det lika bra att använda choklad eller vanilj-smak och tillsätta 1/2-1 tsk snabbkaffepulver istället.
Cappuchino proteinpannkakor med vaniljkräm och chokladsås
1 port, 4 små pannkakor

Pannkakor:
1 dl (35g) havregryn
1 skopa whey complete cappuchino (eller vanilj/choklad + 1/2-1 tsk snabbkaffepulver)
1 tsk bakpulver
1 msk Stevia strö
2 äggvitor
2 msk lättkesella
1 msk osötat äppelmos

Vaniljsås:
50 g lättkesella
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk stevia strö

Chokladsås:
1 msk kakao
1 tsk stevia strö
2-3 msk mjölk

1. Blanda ihop ingredienserna till pannkakorna med en stavmixer.
2. Stek i lite kokosolja (eller annan naturell olja), ca 2 minuter per sida.
3. Blanda ihop ingredienserna till vaniljsåsen.
4. Rör ihop kakaon, stevia och mjölk till önskad konsistens (spä på med mer mjölk om det behövs).
5. Lägg upp pannkakorna, klicka på vaniljsås och ringla över chokladsåsen.
Näringsvärde per portion, bara pannkakorna:
263 kcal
30 g protein
26 g kolhydrater
3 g fett

Med vaniljkräm och chokladsås:
336 kcal
38 g protein
29 g kolhydrater
6 g fett22 kommentarer:

 1. Hej :) jag har bara en fråga, vad är vaniljpulver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det är mald vaniljstång/torkad vanilj. Brukar finnas i bakhyllan i vanliga livsmedelsbutiker....heter ofta Bourbon Vanilla eller liknande.

   Radera
 2. Oj. Det där var nog favoriten på länge, gudagott =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Jag gillade dem själv skarpt :)

   Radera
 3. Går det att göra dem med t.ex. MM Sports kasein också, eller det ska i så fall vara MM Sports whey 100?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du använder casein blir konsistensen helt annorlunda, mycket segare/äggigare. Whey gör att de blir fluffiga och "kakigare" i konsistensen :)

   Radera
 4. Va gott det ser ut! Chokladsåsen ska jag prova till kvällsmålet sen:) Jag var och köpte vassle förut, har aldrig provat det förut eftersom jag aldrig dricker en shake efter träning utan bara använder casein när jag bakar. Men den här förkylningen gör mig rastlös så jag tänkte att jag skulle passa på att prova igenom flera av dina recept så nu finns det även en påse vaniljvassle i huset. Frågan är vad jag ska börja med, är det något av dina recept som man inte får missa? Har du några favoriter eller en topplista? Och vilken bra övning det verkar vara, den ska jag prova så fort förkylningen släpper. Borde funka sittande på en pilatesboll också för extra utmaning:)
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste du testa att baka med vassle/whey, det kommer öppna din värld :) Vassle och casein funkar helt olika att baka med, casein blir "äggigare" medan vassle är mer som ett mjöl och ger luftiga kakor och bakverk.
   Några av mina favoriter är:
   Morotsmuffins med vaniljfrosting
   Morotskaka proteinpannkakor
   Saftig blåbär & kokoskaka
   Vaniljproteinmuffins med nötkrämsfyllning

   Ja den där övningen är jättebra! :)

   Radera
 5. Vilka aptitretande bilder, ser otroligt gott ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marja! :)
   Det var riktigt gott, ville inte att de skulle ta slut imorse ;)

   Radera
 6. Hej!

  Dessa pannkakor ser ju gudomliga ut! Men jag har inget proteinpulver... Då är frågan: vet du något bra recept på proteinpannkakor utan proteinpulver? :)

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan proteinpulver blir det kanske inte riktigt proteinpannkakor ;) Men du kan i stort sett skippa proteinpulvret i de flesta av mina recept och ha i lite mindre vätska eller lite mer kokosmjöl :)

   Radera
 7. Testade att köra den övningen idag med mina små axlar ;) oj oj vad jobbig den var men skön å nu är man lagom trött i axlarna. Tusen tack för tipset. Behöver alltid massa nya tips på övningar :)

  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva!

   Vad kul att du gillade övningen, det är en av mina favoriter och jag avslutar alltid axelpasset med den :)

   Radera
 8. Hur fick du 263 kcal för pannkakorna? Själv räkna jag till ca 350 kcal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För bara pannkakorna (inte tillbehören):
   35 g havregryn= 128 kcal
   20 g whey complete= 78 kcal
   2 äggvitor= 34 kcal
   20 g lättkesella=15 kcal
   1 msk osötat äppelmos=14 kcal
   Totalt: 268 kcal

   Med toppingen blir det 336 kcal :)

   Radera
 9. hi! If you use oatflour instead of oats how much should you use then? (in dl)

  - Louise :-)

  SvaraRadera
 10. Tack!! Vilka smarriga pannkakor ;). Gjorde dessa till dagens kvällsmat. Fast jag märkte nu att 1 skopa (1 dl) av mitt Pure Whey från dxb är 38 g = 138 kcal. Men jag ska inte ta riktigt full skopa nästa gång, så blir det ca 20 g :)

  /Maria C.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de goda!? Då blev det riktigt mycket protein i då, härligt! ;)

   Radera
 11. Igår blev det axlar på gymet och jag tänkte tipsa om en jättebra övning för att stabilisera axlarna samt få fram definitionen på axlarna (självklart måste man ligga ganska lågt i fett% för att få definierade axlar) men det är en riktigt bra övning och man behöver inte använda så mycket vikt. Jag utför övningen lite långsammare än på videon för att verkligen kunna stabilisera skuldrorna och se till att jag inte spänner nacken för mycket.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...