torsdag 14 februari 2013

"Pannkaksrulle fylld med keso & kesellakräm, hallon och jordgubbar" och middagstips

Glad Alla hjärtans dag på er!
Brukar ni fira alla hjärtans dag? Vi firar det inte så mycket här hemma utan försöker göra mysiga saker året runt istället :) David började omänskligt tidigt imorse (06.30) så jag åt frukost själv efter min morgoncardio. Intervallerna sparar jag till imorgon så det blev lite lugn cardio imorse, jag gillar att starta dagen med att röra på mig.
Imorse gjorde jag en jättegod frukost: Pannkaksrulle fylld med kesella & kesokräm, färska hallon och jordgubbar. Riktigt gott och faktiskt något man skulle kunna äta på diet :)
Pannkaksrulle fylld med keso & kesellakräm, färska hallon och jordgubbar
1 port

Pannkaksrulle:
1 dl (ca 35g) havregryn
2 äggvitor
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 msk stevia strö
2 tsk kokosmjöl
1 msk valfri mjölk

Fyllning:
100g lättkesella
100g minikeso (eller mer kesella om du inte gillar keso)
1 msk stevia strö
1/2 tsk vaniljpulver
10 färska (eller frysta) halln
2 jordgubbar

1. Mixa ihop alla ingredienser till pannkakan med en stavmixer. Stek på medelhög värme i telflonpanna (eventuellt i lite kokosolja), ca 2 minuter per sida. Lägg på en tallrik.
2. Ha i kesellan, keson, stevia strö och vaniljpulver i en skål och blanda ihop med en sked. Hacka jordgubbarna och ha i dem och hallonen i krämen.
3. Bred ut krämen på pannkakan och rulla ihop.
Näringsvärde per portion:
337 kcal
38 g protein
31 g kolhydrater
6 g fett

Det har blivit mycket bakverk och frukost på senaste tiden så jag tänkte tipsa om en enkel och god middag som jag äter ofta:
Ugnsbakad lax med ugnsrostade rotfrukter och citron & persilja kesella-sås
1 port

 • Rosta valfria grönsaker i ugnen på 225C i ca 25-30 minuter. Jag hade på timjan, oregano, salt & peppar och ca 1/2 msk olivolja.
 • Jag hade på salt och peppar, sesamfrön och lite limeskal på laxen (jag använde färsk lax) och ugnsbakade den sedan på 200C i ca 20 minuter.
 • Till såsen hade jag drygt 0,5 dl lättkesella, 1 msk hackad persilja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk citronskal, salt och peppar. Rör om och servera till grönsakerna och laxen.


22 kommentarer:

 1. Oj,oj,oj! Den där pannkaksrullen ser tok-god ut! Ska man ge sig på att prova tro? :-)

  SvaraRadera
 2. Nu är jag en mycket glad människa! Måste prova pannkaksrullen omgående! <3

  SvaraRadera
 3. Obeskrivligt gott hurru =) Testade faktiskt på en gång, och ja.....det var fantastiskr gott =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att den blev bra...då är det inte bara jag som gillar sånt här ;)

   Radera
 4. Hej!

  Tänkte skriva en lång utdragen fråga men kortar ner det; jag har lite överflödigt, envist fett på kroppen, som inte vill försvinna, trots att jag tränar 4-5 timmar i veckan, kondition och styrka, och äter bra. Jag tränar oftast 3 ibland 4 dagar i veckan, och jag undrar om jag kan byta ut ett mål om dagen de dagar jag INTE tränar (antar att kroppen inte behöver lika mycket energi dom dagarna), mot t.ex. en proteinshake eller proteinfluff, för att bli av med dessa envisa fettdepåer? Liksom bara köra på protein 3 mål i veckan, skippa fett och kolhydrater just de 3 gångerna, och köra på det i en månad.

  Eller hur gör man för att bli av med envisa fettdepåer?

  Tack för en bra blogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag tycker inte att du ska byta ut ett mål mot proteindrink, däremot är det viktigt att du får i dig protein vid varje måltid (även mellanmålen) så tar du en proteindrink till mellanmål (med lite nötter kanske) är helt ok. Det kan ju vara så att du behöver träna mer eller dra ner lite på kalorierna (från alla näringsämnen). Man får helt enkelt testa sig fram, alla är olika. För att bli av med det "envisa" fettet kan det behövas mer än 4-5 timmar per vecka. Då menar jag inte bara styrketräning utan i form av raska promenader, joggning, maskiner på gymet osv.
   Gör ett schema med kost och träning och håll dig till det (exakt) i 2 veckor. Har det inte hänt något så måste du ändra något, träna mer eller äta lite mindre...

   Radera
 5. Hittade din sida/blogg igår och måste säga att den är suverän! Så mycket intressanta recept, ska testa non-bake barsen redan i helgen och hoppas hinna gå igenom och prova ännu fler inom kort. Din sida är redan tillagd bland mina favoriter för att snabbt kunna återkomma, tack för en grymt bra recept - och inspirationssida! Mvh Camilla Davour

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla och kul att du hittade hit!
   Hoppas du gillar recepten du provar :)

   Radera
 6. Nu vet jag ju att du är överförtjust i havregrynsgröt i alla dess former men ställer frågan ändå. Vad anser du om periodisk fasta 16/8? Och hur funkar det och ur tillämpar man det om man tränar på kvällen? Ramlade över lite info om det när jag läste om långdistanslöpning. Jag ska ta steget från klassisk mara-distans till ultra. Googlade och fann att många styrketränare även nyttjade just periodisk fasta. Så, dina tankar kring detta. Tack på förhand / ingalill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på vilken "typ"/tidsinervall av periodisk fasta du menar..
   Under uppbyggnad eller extrem bulk kan det vara bra att, under perioder, antingen fasta eller dra ner kolhydraterna för att förbättra insulinkänsligheten och på så vis minska fettinlagringen, samt att det finns bevis på att tillväxthormon och IGF-1 nivåerna ökar vid fasta. Det i sin tur kan och bör ge en ökad fettförbränning.

   Däremot så kan du uppnå samma resultat med insulinkänsligheten genom att cykla kolhydraterna under veckan.

   Nackdelen med periodisk fasta är att det är ett något "ätstört" beteende om man ser till 24-36 timmars varianterna som kan ge ett ökat sug efter kolhydrater samt ge en skev bild av portionskontroll.. (Frossande)

   Ett enkelt sätt och det enda jag rekommenderar (om man nu behöver/vill fasta) är att göra en 16 timmars periodisk fasta:
   Då äter du din sista måltid kl 18 på fredagkväll för att lägga dej på tom mage, ta sovmorgon på lördag till 8-9 tiden, köra ett intervall eller gympass kl 9-10 och sedan kl 10 äta ett "stort" mål för att efter det återgå till din normala kost.
   Det är däremot INTE smart att göra det varje dag, utan en gång i veckan MAX. Jag har inte sett några studier på att det är bra eller hälsosamt att regelbundet (oftare än 1 gång/v) använda dej av periodisk fasta.

   Generellt är det inget jag rekommenderar!

   Radera
 7. Hittade din blogg idag och gud vad lycklig jag är över det! Har klickat runt lite och blivit otroligt inspirerad på att laga nyttig mat, ska testa dina nyttiga semlor ikväll! :) Jag är både galen i sötsaker samtidigt som min hälsa är viktig för mig så jag känner mig överlycklig just nu, haha.
  Tror till och med jag ska pallra mig ut på en springtur på en gång.
  Tack så otroligt mycket för att du delar med dig av alla tips och recept!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rebecca!
   Då är du precis som jag...älskar sötsaker men vill ändå hålla formen ;)
   Tack för din fina kommentar!
   Kram

   Radera
 8. När kommer tårtan från födelsedagsfirandet upp!? :D

  SvaraRadera
 9. Alltså jag är så glad att jag vart tipsad om din bloggsida!! Denna pannkaka är definitivt något jag ska stoppa i magen när jag har helg & vill göra nå gott :)
  Nu när jag dietat i 7 veckor så tappar behöver jag ny inspiration till att variera min mat lite...Dessutom älskar jag lax & såsen ska jag gärna servera till!! Tack!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kul att du hittade hit :)
   Det är verkligen bra att kunna variera kosten lite under diet, annars är det väldigt lätt att man tappar motivationen. Dietar du inför något speciellt? :)

   Radera
 10. Vad är det för näringsinnehåll i lax rätten? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på hur mycket lax och grönsaker du äter, jag skrev inga mängder på dessa i "receptet" så det beror helt på hur mycket du lagar :)

   Radera
 11. Hej!
  Jag gjorde denna idag, supergod!!! Men vid stekningen gick den bara sönder, trots teflonpanna och olja. Jag vägde inte havregrynen, utan tog en struken dl. Kanske pga det?

  Spelar det någon roll förresten om man använder fiberhavregryn eller vanliga? Vad är skillnaden?
  Mvh Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde inte göra så stor skillnad. Vissa stekpannor är bättre än andra helt enkelt :) Jag har investerat i en Jamie Oliver stekpanna, den är helt suverän!

   Nej det gör det inte. De har tillsatt vetekli i fiberhavregrynen, en typ av fiber som vi egentligen inte behöver äta så mycket av.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...