måndag 18 februari 2013

Lite nytt på hyllorna

Hade långlunch idag så jag gick förbi Fältöversten på Karlaplan (ett köpcenter i Stockholm för er som inte är Stockholmare) för att fönstershoppa lite. Jag gick in på Häslokraft för att se om de hade något roligt man kan baka med och mycket riktigt, de hade fått in 2 nya varor som jag velat testa ett tag:

Sukrin Gold från Funksjonell mat

Sukrin Gold är sammansatt av flera naturliga sötningsmedel och blandningen av dessa ger en rundare, varmare och fylligare smak än vanlig Sukrin eller Stevia strö. Det smakar precis som farinsocker och kan användas för en fyllig smak i bakverk och kakor.
Jag gillade Sukrin Gold skarpt och kommer absolut testa att baka med det istället för Stevia strö.


Spaghetti av svarta bönor

Det fanns även spaghetti av mungbönor och sojabönor men jag valde att köpa denna. Jag har inte testat den ännu men innehållet är kanon, spaghettin består endast av mjöl av svarta bönor. 
Näringsvärde per 100g: Energi 1344 Kj / 322,5 Kcal, Protein 45,1 g, Fett 3,6 g, Kolhydrater 16,2 g, Kostfiber 21,1 g, Natrium 7 mg.


Kul med lite nya och hälsosamma produkter! Det dyker upp mer och mer roliga produkter och även om det är lättare att få tag i dem i storstäderna så går det oftast att beställa på nätet.

Jag tänkte också passa på att tipsa er att läsa ett inlägg som Kitty, en av medlemmarna i Team Proteinbutiken och som jag berättat om tidigare, lagt upp. Hon skriver om att man inte alltid ska lita på vågen och har lagt upp två bilder som definitivt bevisar att man bör titta i spegeln och inte stirra sig blind på siffrorna på vågen.
När man bygger muskler går man (oftast) upp i vikt och tappar man samtidigt fett så kommer det se ut som att vikten står stilla trots att man kommer i bättre form. Därför är det så viktigt att ta mått och bilder för att jämföra, istället för att förlita sig på vågen.

Kittys inlägg hittar du HÄR.

33 kommentarer:

 1. Älskar bönpastan, ingen direkt smak men fin konsistent och god med en liten marinad av tamarisoja och lime :)

  SvaraRadera
 2. Åh. Vad kul att testa nya saker =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är alltid lika kul, jag blir som ett barn i en leksaksbutik när jag hittar nya grejer :)

   Radera
 3. Vad använder du för kakao och stevia?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder vanlig kakao, typ Icas eller liknande. Jag använder Stevia strö (en blandning av erythirol och stevia). Den ser ut som socker, har ingen bismak och är lätt att dosera :)

   Radera
 4. Kul om det kommer upp lite recept med Sukrin Gold! Jag bor i en liten stad och bad en av hälsokostaffärerna i stan att ta hem det och sockerfri vit choklad, och det kunde dom fixa! :)
  Står i skafferiet oöppnade än så länge, varit på gång att testa att göra mandelmassa som jag såg ett recept på instagram, men inte blivit av, och nu när min diet börjar lär det ju inte bli tillfälle heller direkt :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja, ska absolut testa att baka lite med det :) Jag hade det på gröten till mellanmål, riktigt gott :)
   Lycka till med din diet!! (dietar du för något speciellt?)
   Kram

   Radera
  2. Nej, inte inför någon tävling men vill utmana mig själv och se vad som kan hända med kroppen fram till sommaren, så håller tummarna för att jag fixar det här!
   Kommer ju inte kunna slita mig från din blogg, så får väl helt enkelt sukta efter dina underbara bakverk och skriva en lista på allt som ska testas sen.
   Otur att du inte är på diet samtidigt, det hade varit perfekt! ;)
   Kram

   Radera
  3. Det är klart att du fixar det! Det har jag inga tvivel om :)
   Ja det var ju lite synd, jag börjar inte dieta förrän i maj-juni ;)

   Radera
  4. Om man ska äta choklad, är det bättre att äta sockerfritt choklad än att äta ett vanligt Marabou? På vilket sätt?
   Hur är det egentligen med mörkt choklad? Finns så många studier som menar på att det är hälsosamt för bland annat hjärtat?
   Vad tycker du om naturgodis? Inte den naturella varianten utan dragerat naturgodis?
   Det har kommit ut lakrits i naturgodis, vet du något om det?

   Radera
  5. Det beror lite på vad du är ute efter? För viktens skull är det kanske lite bättre eftersom den sockerfria chokladen inte innehåller en massa socker. Du slipper helt enkelt sockret (det är sötningsmedel i den sockerfria varianten) om du äter sockerfri choklad.
   Mörk choklad har absolut en hel del bra hälsoeffekter men även den innehåller socker. Allt handlar om mängd egentligen. Du blir oftast mer nöjd av en bit riktigt mörk choklad än om du äter en bit Marabou choklad som i stort sett bara innehåller cacaosmör, inte så mycket kakao.
   Jag tycker att naturgodis är precis som vanligt godis, det innehåller en massa fett och socker. Det är nästan mer kalorier i naturgodis än vanligt lösgodis (beroende på vad man äter för sorter såklart).
   Nej, jag äter det aldrig själv så jag vet inget om det men kan tänka mig att det är samma sakt där, en massa fett och socker. Bara för att det heter NATURgodis betyder det inte att det är nyttigt ;)

   Radera
 5. Den där pastan vill jag testa! Ska hålla utkik efter den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, riktigt spännande. Har inte testat än men den ser jättegod ut. Verkar finnas på Hälsokraft och andra hälsokostbutiker :)

   Radera
 6. Kände att en del kan behöva förstå att man inte kan stirra sig blind på den. Tänk om jag hade gjort det, då hade jag gett upp för längesen ;)

  SvaraRadera
 7. åh, jag har velat testa den pastan länge nu! får väl ta mig i kragen och faktiskt köpa hem lite ;) kanske plockar upp den i stan när jag hälsar på för lite bak...? för jag vill i alla fall fortfarande hemskt gärna få till en gemensam bak-verkstad!? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag. Har också sett den tidigare men har inte haft tid att köpa den. Ska testa ikväll tänkte jag.
   Självklart! Det vore superkul att få en inblick i din fantastiska fantasi kring protein/nyttiga bakverk :D

   Radera
 8. Kul med nya produkter! Tack för en superinspirerande blogg, jag är inne så gott som varje dag och låter mig inspireras av dina recept! Ha en bra dag!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofi, blir så glad av att höra det :D
   Tack så mycket!!!

   Radera
 9. Hej en matfråga. Kikärtor är det ok? Har för mig att de ligger på ca 13 g kolhydrater. Tack på förhand.

  SvaraRadera
 10. Nu har detta inte så mycket med ovan inlägg att göra, men tänkte ändå passa på att fråga dig nu medan jag är här och kommer ihåg;

  Precis liksom jag själv verkar du vara en morgonmänniska som föredrar att träna tidigt (men också tränar under dagen/kvällen). Vet du om det finns några för- och/eller nackdelar med detta. Själv känner jag att jag har mest fokus och energi direkt på morgonen och väljer därför helst att träna innan jobbet (runt 05,30-07,30). Jag tänker att man får utgå från sig själv som person och hitta det som passar en själv bäst. Samtidigt finns det alltid en massa människor som säger sig veta ”bäst”. Tänkte därför bara höra vad du tänker om saken. Väljer man att träna på morgonen, är det då någon träningsform som är att föredra framför en annan? Styrka eller kondition?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Precis som du säger är det helt upp till var och en när det känns och passar bäst att träna. Det finns inga rätt eller fel utan man får själv känna efter när man har som mest energi. Det man kan tänka på är att om du ska styrketräna eller köra intervallträning tidigt på morgonen är det viktigt att äta frukost innan!! Styrketränar du på tom mage är risken stor att du bryter ner musklerna istället för att bygga upp dem. Kör du lågintensiv cardio är det istället nästan en fördel att göra det på tom mage då du procentuellt förbränner mer fett (även om det är ganska marginell skillnad).

   Jag kör helst lågintensiv cardio på morgonen (innan frukost) och tränar styrka/intervaller senare på dagen då jag hunnit vakna och fått i mig lite mat :)
   Kram

   Radera
  2. Ibland tränar jag rätt sent på kvällen och lite längre pass. Jag kan vara på gymmet i cirka 2 timmar mellan 21-23,30. Jag tränar då både cardio och styrka av varierande slag. Ibland blir det bara cardio, ibland bara styrka och ibland en kombination. Jag kan stå på bandet i 1-1,5 timme och göra allt från att promenera, powerwalka, jogga och springa under denna tidsperiod. Det är lite vad jag känner för och vad jag orkar. Detta gör att jag inte är hemma och i säng förrän runt 00,30. Jag får 8 timmars sömn då jag har sovmorgon dagarna efter de dagar då jag tränar sent för jag har hört att sömnen spelar en avgörande roll för att gå ner i vikt men även för att behålla vikten(?). Spelar det någon roll att jag tränar vid denna tidpunkt? Finns det någonting som jag bör tänka på?

   Radera
  3. Hej!
   Det stämmer absolut att sömnen är jätteviktig för viktminskning. Det spelar egentligen ingen roll när på dygnet du tränar, det enda negativa kan väl i sånt fall vara att du blir piggare av träningen och därmed har svårare att somna. Det är också viktigt att du får i dig något att äta efter träningen så du inte lägger dig på tom mage, musklerna behöver återhämtning! Fokusera på protein och fett om du kör cardio men kör du även styrka behöver du även kolhydrater. Välj långsamma kolhydrater i så ren form som möjligt (inga halvfabrikat!).
   Annars ser jag inget problem med att träna så sent.

   Radera
 11. Hej!

  Hittade hit för någon dag sedan och har fått massor med inspiration, och motivation.
  Kör just nu med PT och har börjat få bra koll på kosten( trodde det var ok innan, men så fel jag hade...). Toppen då att hitta hit och botanisera bland dina recept!

  Tack för en superb blogg, ser fram emot att utforska den mer!

  /Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christina och kul att du hittat hit! :)
   Hoppas du gillar recepten och dela gärna med din om du testar något, har tips eller önskemål :)

   Radera
 12. Hur smakade pastan??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den vad god! Eller rättare sagt, jag gillade konsistensen men den smakade inte så jättemycket. Men väldigt bra alternativ till vanlig pasta i och med att den mesta smaken sitter i det man har till :)

   Radera
  2. Ok, men bättre konsistens än "mirakelnudlarna"?:) måste testa!

   Radera
  3. Ja absolut, mirakelnudlarna är lite sladdrigare och jag äter dem mest som "bukfylla" när jag dietar.
   Det här hade med tuggmotstånd :)

   Radera
  4. Ok, då får jag beställa!:) älskar din blogg btw!!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...