fredag 22 februari 2013

Saftiga choklad & jordnötsmörs-proteinmuffins

Åh vad skönt med fredag! Jag fick en oväntad sovmorgon i morse så jag hann ställa mig och trampa på min trappmaskin som jag har här hemma medan jag kollade på ett av mina favoritprogram "Masterchef Proffestionals"-den engelska versionen. Det var så bra så jag hade helt plötsligt stått i 50 minuter, tiden går verkligen snabbare om man har något bra att titta på!

Mina ben var lite möra från intervallerna jag gjorde igår. Jag har insett att 17 km/h inte är tillräckligt jobbigt...eller rättare sagt mina ben hänger inte med farten medan jag skulle klara ökad hastighet rent konditionsmässigt. Så jag kommer öka lutningen på bandet till 4 eller 5% i 17 km/h och göra 6 intervaller á 40 sekunder med 2 minuters vila. Nästa vecka är det vecka 3 (av 16) och jag kommer då öka intervallerna till 7 stycken. Jag skulle klara mer men det är viktigt att inte bränna ut sig utan låta nervsystemet återhämta sig ordentligt och successivt göra ökningar vecka för vecka.

Idag har jag också hunnit med lite armar och idag blev det (A1 &A2 är superset, samma med C1 & C2):
A1. Hantelcurl 4x10
A2. Drag curl med hantlar 4x10
B. Sittande incline hantelcurl 3x15
C1. Dips 4x10
C2. Rolling tricep french press med hantlar
D. Over head rep extension 3x15

Körde lite mage också :)
De här muffinsen gjorde jag i julas och jag blev så grymt nöjd med dem att jag ville spara receptet till ett speciellt tillfälle. Men idag är väl lika speciell som något annan dag så det är lika bra att dela receptet, det är för gott för att spara på :) Muffinsen är saftiga med en kraftig smak av choklad och en antydan till jordnöt men skippa inte att klicka på jordnötssmör på toppen, det gör stor skillnad för smakupplevelsen! De passar perfekt till fikat eller till och med som mellanmål, jag skulle då rekommendera 2 st. 
Saftiga choklad & jornötssmörs-proteinmuffins
10 st små muffins

2,5 dl (ca 75g) havregryn
1 skopa (30g) whey complete choklad (eller vanilj)
4 msk kakao
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
3,5 msk stevia strö
2 msk naturellt jordnötssmör + 1 msk till toppingen (jag använde Green Choice)
2 äggvitor
0,5 dl pumpapuré (eller mosad banan) **
1,5 dl valfri mjölk (jag använde lättmjölk)

**Se under fliken "sidor jag gillar" för länkar till webshopar som säljer pumpapuré på konserv

1. Sätt ugnen på 175C.
2. Ha i alla ingredienser i en bunke och mixa ihop smeten med en stavmixer.
3. Häll smeten i muffinsformar, gärna silikonformar, och klicka ut lite jordnötssmör på toppen.
4. Grädda i ca 15 minuter. Övergrädda inte, då blir de torra! Muffinsen går jättebra att frysa in.
Näringsvärde per muffins:
85 kcal
6,6 g protein
6,8 g kolhydrater
3,5 g fett

29 kommentarer:

 1. Har kört ditt upplägg på intervaller denna vecka som jag kör på morgonen, sjukt jobbigt! jag är inte en morgonträningsmänniska men börjar gilla dessa morgonpass mer och mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad roligt att höra! Det är verkligen kul när man kommer in i det :)

   Radera
 2. Ser smarrigt ut! Ett tips är annars att göra din egen pumpapuré, går hur snabbt som helst (bara rosta i ugn, ta ut, låta svalna och stavmixa)och man får mer pang för pengen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra tips! Jag är ofta lite för lat för att göra egen men det är absolut billigare (och bättre) :)

   Radera
 3. Men vilket hallelujah moment =). mums..

  SvaraRadera
 4. Mycket imponerande att du inte är trött och pallar o springa i den hastigheten. Själv skulle jag inte orka det. Har du något program du springer efter? Skulle vilja bli bättre på intervaller, men är lite bekväm så. Du kanske vill dela med dig av programmet?

  Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Therese!
   Tack, har kört en hel del sprint förut så flåset är ganska bra...även om benen inte riktigt hänger med, ha ha.
   Jag skrev i ett inlägg för några dagar sedan om mitt upplägg som jag kommer köra i 16 veckor.
   Vecka 1&2 6 st intervaller á 40 sekunder (så snabbt du kan, gärna med lutning på bandet) med 2 min lågintensiv cardio/återhämtning mellan intervallerna.
   Vecka 3-4 7 st intervaller
   vecka 5-6 8 st intervaller
   vecka 7-8 9 st intervaller
   vecka 9-10 10 st intervaller
   vecka 11-12 11 st intervaller
   vecka 13-14 12 st intervaller
   vecka 15-16 12 st intervaller á 45 sec, 1:45 vila
   vecka 17-18 12 intervaller á 45 sek, 1:40 sek vila

   Kör hårt :)

   Radera
 5. Åh, dessa ska testas imorgon. Bra att ha ifrysen på jobbet dom mellis. Älskar jordnötsmör och med choklad blir det ännu bättre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jordnötssmör och choklad slår aldrig fel :)

   Radera
 6. Jisses, vad det ser gott ut! Chokladsug...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev riktigt goda ch saftiga...stillar chokladsuget rejält kan jag lova ;)

   Radera
 7. Hej!
  Jag har precis hittat hit och jag har en fråga. Jag är rätt smal i mig själv eller åtminstone normalviktig men min mage är rätt slapp (eller hur man ska beskriva det). Jag har inte så mycket fett men just på magen så kan man greppa tag om rätt mycket framförallt under naveln. Jag har även "kärlekshandtag". Hur kan jag träna bort detta? Vad behöver jag göra? Vilka magövningar rekommenderar du för en slank och fin mage? (Inget åttapack ha ha)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det finns inte direkt några övningar du kan göra för att få en platt mage, i och med att fett inte kan punktförbrännas.
   För att få mindre fett kring magen är det kosten som är A och O. En kombination av styrketräning och konditionsträning samt en bra kost med bra råvaror är receptet :)

   Radera
 8. Ser hur smarrigt ut som helst!!! :)
  Tänkte höra med dig om du kunde rekommendera något protein pulver som är utan smak, vart man kan köpa det och vilket jag ska köpa?
  Ha det bra
  Kramar!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   Proteinbutiken har ett naturellt vassleprotein som heter Pure Whey. Jag har det hemma och det är jättebra till brödbakning samt i shakes om man själv vill tillsätta smakämnen :)

   Radera
 9. Du har så många härliga recept som jag vill testa!! Men amvänder inte proteinpulver... har du något förlag på vad man kan byta ut det mot? Exempelvis i detta recept?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack! :)
   Jag bara själv mest med proteinpulver så jag har inte testat att göra dem utan proteinpulver, men det brukar funka med en blandning av mandelmjöl och havremjöl (motsvarande mängd) som ersättning för proteinpulvret.

   Kram

   Radera
 10. Hur många bananer motsvarar 0,5 dl pumpapure? Eller ska det alltså vara 0,5 dl mosad banan då?

  SvaraRadera
 11. Hej, kan man använda mandelmjöl istället för kokosmjöl? Och hur vet man at man har rätt sorts kakao eller jordnötssmör? (funkar det med saker från t.eks Ica, eller måste det vara hälsokost?) Dina recept seer grymt goda ut, o är jätte tacksam för kompisen som visade mig din sida :-D TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det är en så liten mängd så borde det gå bra, annars är kokosmjöl helt olikt mandelmjöl då kokosmjöl binder mer vätska.
   Kakao som kakao, jag använder Icas. Jordnötssmör kan du också använda vilket som så länge det är naturellt (inget socker eller olja tillsatt).
   Tack så mycket :)

   Radera
 12. Hej!

  Går det att på något sätt byta ut havregrynet mot något annat? Eller på något sätt ha i lite mindre! Tack för helt underbara recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Har tyvärr bara gjort dessa med havregryn så jag har inte koll på mängder på det du skulle kunna byta. Men annars kan du kanske halvera havregrynen och ersätta med mandelmjöl...men som sagt, har inte testat så jag kan inte garantera att det blir bra :)

   Radera
 13. Gjorde en blandning av dina choklad/valnötsmuffins med bananfrosting och dessa choklad/jordnötsmörsmuffins. Resultatet blev ett par saftiga choklad & jordnötssmörsmuffins med bananfrosting. Haha, det är verkligen sant att kombon choklad+jordnötssmör+banan är grym!! Tack för inspirationen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mums, det låter helt fantastiskt gott! Jag är själv ett stort fan av kombon banan-choklad och jordnöt :)

   Radera
 14. Gjorde dessa igår och MUMS (!) va goda dom blev! Kommer definitivts göras igen :D
  Tusen tack för alla bra recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! Jag tror bestämt jag måste göra dessa igen så man har lite mellanmål till veckan :)

   Kram

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...