lördag 5 januari 2013

Recension av Questbars-smakerna och nytt tips på sida

Bild från www.questproteinbar.com

Jag har i flera tidigare inlägg rekommenderat Questbars som jag köper från IHerb. Jag ÄLSKAR dem!! Dels är de kalorisnåla (ca 180 kcal per bar), proteinrika (20g per bar) och innehåller hela 17 g fiber!! De innehåller bara naturliga ingredienser och med tanke på det är de riktigt goda. Jag äter ofta en till mellanmål om jag inte har tid att sätta mig ner att äta, och ibland kan jag stoppa en halv bar i micron i ca 15 sekunder så den smälter lite och äta på kvällen om jag är sugen på något :)

Jag fick en förfrågan från en läsare om jag inte kunde recensera smakerna och visst kan jag göra det :) Jag har inte testat alla men de flesta. Alla har samma form och konsistens (väldigt seg och mycket tuggmotstånd...jag gillar det men David tycker att de är för sega), och vissa smaker smakar ganska lika. Men några sticker ut...

Betyg 5
Cinnamon roll
Bästa baren tycker jag. Smakar lite kanel och mandel och är lagom söt.
Coconut cashew
Smakar mest kokos men är riktigt god!

Betyg 4
Vanilla almond crunch
Smakar lite lätt mandelmassa med lite inslag av vanilj, jättegod.
Lemon cream pie
Jättegod med en inte allt för stark citronsmak, kunde smakat lite mer
Peanut butter & Jelly
Smakar mest jordnöt men är lagom söt

Betyg 3
Chocolate brownie
Smakar ganska salt(?) och ganska mörk i smaken. Godast om man micrar den så den smälter lite
Strawberry cheesecake
Smakar inte jättemycket och skulle nog inte gissa att det var jordgubb

Betyg 2 

Betyg 1
Peanut butter supreme
Gillar inte jordnötssmaken på denna, lite konstgjord

Smakerna jag inte testat är:
Bild från www.questproteinbar.com
Deras nya Quest Cravings peanut butter cups (åh vad jag vill testa dessa!)
Banana nut muffin
Mixed berry bliss
Apple pie
Chocolate Peanut butter

Jag vill också passa på att tipsa om en svensk sida som jag hittade nyss som bland annat säljer PB2 (jordnötsmjöl som jag också tipsat om förut) och sockerfri pannkakssirap.
http://www.usagodis.se/
Riktigt rolig sida!

Har ni några bra sidor att rekommendera?

Glöm inte att delta i tävlingen där du kan vinna ett "kom-i-gång-paket" från Proteinbutiken. Gå till DETTA inlägg för mer info, tävlingen avslutas imorgon söndag.


Ha en bra dag!!

24 kommentarer:

 1. Tack för recensionen! Jättekul att se vad du tycker:) fick nyss hem min beställning från Iherb med dessa questbars, och jag ska bara säga dig att Apple pie och Chocolate peanut butter är gudomliga!! Att värma apple pie i micron smakar verkligen som riktig smuldeg med äpplebitar i! Verkligen ett tips:) Din blogg är grym btw! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att höra, apple pie kommer jag definitivt beställa nästa gång!
   Tack så mycket :)

   Radera
 2. Vad kul att du tipsar om sådana bars =) var finns dom att köpa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De finns tyvärr inte i Sverige än (har hört att mmsport säljer dem i sin webshop) så jag beställer dem från www.iherb.com. Jättesnabb leverans och billig frakt!

   Radera
  2. Såg i veckan att dom finns hos mmsport på hemsidan men då styckvis, och inte i hel låda, men kan ju vara kul om man vill testa någon ny smak!
   Smakade på Chocolate Brownie igår som jag beställde en hel låda, och blev väl inte frälst till 110%, men ska prova att värma den några sek i micron nästa gång! :)

   Radera
  3. Ja jag såg att de hade barsen på mmsport, perfekt! Jag är inte heller 100% förtjust i chocolate brownien, jag gillar de andra smakerna bättre :)

   Radera
 3. Innholder en bar ca 100 kcal etter st man trekker fra fiberet? Leser bloggen din hver dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de innehåller 180 kcal (beroende på smak), 20 g protein, 6 g fett och 24 g kolhydrater varav 17g fiber, 2 g socker och 6 g sockeralkoholer.
   Åh vad roligt att höra!! :-)))

   Radera
 4. Är de glutenfria? Undrar också varför det är så svårt att få någon överblick på recepten den sista tiden? Kommer de också hamna under en egen flik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är glutenfria.
   Konstigt? Måste jag kolla upp, någon speciell sida av recepten? Jag tänker göra bloggen lite mer mobil-vänlig och lägga alla recept i en flik också :)

   Radera
 5. De finns på MM sport för 25kr/st om man beställer lite fler. Finns även i en butik i Uddevalla, tror den heter Energy fys.

  Jag la min första beställning på sidan du tipsade om idag, de har flest smaker.

  Tack för alla recept och tips. Åt den goda kopp nötkakan idag med lite tinade hallon, mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen!
   Varsågpd och tack för att du provar recepten, hallon på kakan låter kanongott!

   Radera
 6. Hej!
  Vad tycker du om PWO? Har hört mycket om Animus, Craze och den senaste snackisen f#cked up, är de någonting att ha? Har du provat någon av dessa? Hur bör man dosera? När ska man pausa? Hur ska de tas? (vissa säger tom mage, andra säger att man bör ha ätit i relation till intaget).
  Många frågor, kanske kunde bli ett inlägg :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja många frågor. Kan ta upp det i ett inlägg lite senare :)
   Pre-workouts behöver du inte cykla, du tar dem helt enkelt innan träning. Tanken är framför allt att öka fokus och öka cirkulationen vilket ger mer blod till musklerna vilket gör att du får bättre "pump". Som tjej kan du köra halva dosen av det som står på burken första veckan för att se hur du svarar, sen kan du öka på dosen. I de flesta PWO finns det beta-alanine som ger stickningar, inget att vara rädd för...beta-alanine motverkar bla mjölksyra.
   Men jag kan göra ett inlägg om det...

   Radera
 7. Hei Susanna :)
  Disse barene er også min store favoritt, og cinnamon, cashew er de klart beste jeg har smakt hittil. Peanut choco var også ganske god, 2 plass så langt. Venter i spenning på den med applepie smak, siden den også hadde endel gode omtaler på iherb-siden og i din blogg her på tidligere comments! :-)

  Takk for en fantastisk bra blogg, du er en inspirasjon!

  Mvh Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nina!
   Visst är de goda, jag älskar dem! Jag ska definitivt beställa apple pie nästa gång.

   Tack själv, så roligt att du hittade hit :)
   Kram

   Radera
 8. Hej, världens bästa blogg! Gör ofta dina recept :)
  En fråga om questbar, de innehåller ju mycket fibrer och jag har hört (vet dock inte omd et stämmer) att man inte ska äta för mycket fibrer innan träning. Är dessa inte att rekommendera att äta innan träning?

  Mvh Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle man inte kunna äta fiber innan träning? Har jag aldrig hört. Äter du bra (långsamma kolhydrater) i övrigt så kommer dina muskler att ha energi (glykogen) lagrat som du kan använda vid träning. Fiber går i stort sett genom kroppen och de ger ingen direkt energi, det kanske är det du har hört? Men det finns ingen anledning att man inte ska kunna äta questbars som mellanmål innan träning...

   Kram

   Radera
  2. Nej jag vet inte, säkert läst det i nån "dam tidning". :p men dåså, då ska jag beställa hem en låda till, redan beställt hem 1 :)

   Radera
  3. Ha ha, ja de har ju oftast en massa konstig information ;)
   Kanon! :) Dags för mig att beställa snart också!

   Radera
 9. Älskar questbars. Cinnamonroll, apple pie och chocolate peanutbutter är min favoriter än så länge. Ruskigt sugen på att prova vanilla almond också, får blir till nästa gång :)
  Du har aldrig funderat över att prova på att göra egna questbars? Du känns som helt rätt person till att göra det tycker jag :) vore intressant och se om det är möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanilla almond är också riktigt god :)
   Jo visst har jag det :) Det svåra är att få dem low carb och fiberrika, svårt att få tag i fiber-typen de använder. Men det är värt ett försök ;)

   Radera
 10. Ojoj, beställde PB2 direkt ;) Tack för tipset!!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...