söndag 6 januari 2013

Mandelsmör & cream cheese-fylld french toast (low carb)

 Sista dagen på ledigheten och jag är fortfarande inte riktigt frisk. Har inte tränat på 2 veckor så kroppen skriker efter att få röra på sig. Jag skjutsade David till gymmet idag och fick snällt titta på när han tränade (måste erkänna att jag mest satt och knappade på datorn)...abstinens!!! Men jag fick ialla fall en fantastiskt vacker syn över vattnet när vi var på väg därifrån:
Annars har det senaste dagarna varit mycket jobb med Team Proteinbutikens Utvecklingsteam som jag och David är ansvariga för. Det är hela 15 personer (!) som är anmälda och alla ska ha individuella kost- och träningsscheman. Ska bli så kul att följa alla på deras resa detta år och jag kommer presentera alla och länka till deras bloggar (de som har) så ni också kan följa deras väg mot tävling.

Dagens recept njöt jag av i morse! Oj vad gott det var! Jag har bara testat "riktig" french toast en gång och även om det var gott så blev man sådär äckligt mätt efter och den känslan gillar inte jag.
Min version är betydligt lättare och jag bytte ut det vanliga vita brödet mot en low carb version. Du kan självklart använda vilket bröd du vill. Steker du brödet i lite kokosolja blir det lite knaprigt på ytan med en härligt kletig fyllning av mandelsmör och philadelphiaost. Det här kommer jag göra fler gånger!!
 Mandelsmör & cream cheese-fylld french toast
1 portion

2 skivor Low carb bröd eller annat valfritt bröd (jag använde DETTA)
1 äggvita
1/2 skopa (ca 10 g) Whey complete vanilj
0,5-1 msk mjölk
1 msk stevia strö
0,5 msk mandelsmör
1,5 msk 5% philadelphiaost

1. Vispa ihop äggvitan, proteinpulvret och stevia strö i en lite större skål eller form men platt botten.
2. Bred philadelphiaost på en skiva bröd och mandelsmör på den andra skivan.
3. Lägg ihop brödskivorna (med fyllningen inåt) och lägg ner i formen med äggblandningen. Låt dra i ca 2-3 minuter. Vänd på brödet och gör likadant på andra sidan.
4. Stek i lite kokosolja i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.

Ett förslag är att servera tillsammans med lite sockerfri pannkakssirap, keso-kräm (keso mixat med stavmixer tills det blir en kräm, med lite vaniljpulver och stevia strö) och hallon.
Näringsvärde per portion (för bara french toasten utan tillbehör):
247 kcal

31 g protein
11 g kolhydrater
9 g fett


11 kommentarer:

 1. alltsåååå vad typiskt, haha. Den senaste veckan har jag irrat runt på brödhyllan i min butik för det där satans low carb-brödet (som jag VET att jag sett förut – givetvis när jag inte behövde det...) med planen att göra just french toast. Meeen som sagt, just denna vecka verkar de ha slut på low carb-bröd här på "min" ica. OCH SÅ HINNER DU FÖRE ;) som om du läst mina tankar. Igen. Ser grymt gott ut!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag säger ju det, vi tänker helt lika...vi får ta och köra en bak-träff du och jag ;)
   Sorry, kunde inte låta bli att lägga ut det, det var så gott;) Men du kan ju göra din variant, vi har säkert lite olika "tänk" kring hur en bra french toast ska smaka.

   Kram på dig!

   Radera
  2. ja det måste vi verkligen!! Föreslår början av februari, då jag åker bort på måndag i 16 dagar. När jag kommer hem lär jag ha bak-abstinens efter all hotellmat och gatuköks-ätande ;)
   Will do – när jag får tag i det där satans brödet.
   KRAM så länge fina, inspirerande och duktiga Susanna!

   Radera
  3. Låter jättebra!
   Hör av dig till min mail (info@tasty-health.se) så bokar vi in något! Va skoj!!!!
   Kram fina, motiverande, smarta FANNY ;)))

   Radera
 2. Hej!
  Jag har en lite nyfiken fråga; jag har haft i proteinpulver i lite allt möjligt sen ett par år tillbaka men har först för en liten tid sen läst att proteinet i proteinpulver blir förstört vid uppvärmning! Vad tror du om det? Jag använder vanligt vassleprotein..

  Så roligt att läsa din blogg och dina recept :) Hejja dig!
  (johannahnilsson@hotmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag gjorde ett inlägg för ett tag om proteinpulver och lite information om de olika varianterna och tog bland annat upp diskussionen om att proteinpulver förstörs vid upphettning.
   Du hittar det inlägget här:
   http://www.tasty-health.se/2012/11/lite-fakta-om-proteinpulver.html

   Hoppas det hjälper :)

   Radera
  2. Hej!

   Tack! Ja det hjälpte massor :) Har läst samma saker typ men ah du vet, har man väl börjat fundera på nåt så är det lätt att fundera "ett steg för långt" och till slut är man vilse i sin egen fundering :D

   Hoppas du kryar på dig snart så du kan träna igen :)

   Kram,
   Johannah

   Radera
 3. Fantastiska Sanna...... Vilka fina recept du gör! Tråkigt att du inte är bra med förkylningen... Kram och krya på dig // Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :)
   Det börjar bli lite bättre nu så snart är jag på benen igen!
   Kram

   Radera
 4. Åh så gott, har suktat efter de här toasten ända sen du lade upp dem på instagram. Ska definitivt prova dom snart! Du är så inspirerande! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja äntligen lade jag upp receptet på bloggen också :) Tack snälla, jag blir inspirerad av dig och alla andra som läser min blogg och testar recepten. Det gör att jag själv expreminterar mer i köket och äter bättre :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...