tisdag 22 januari 2013

Benpass, mer gröt och lyxigt kvällsmål

I morse var det så kallt ute så idag laddade jag med en stor skål varm vanilj & chiafröproteingröt med varma jordgubbar och valnötter.

Denna gjorde jag på:
1,25 dl havregryn
2,5-3 dl vatten
2 tsk chiafrön (kan uteslutas men har grymt bra hälsoeffekter)
1/2 kapsyl vaniljessens (Dr Oetker)
1 msk stevia strö
1 skopa (ca 25 g) whey complete vanilj

1. Ha i alla ingredienser utom proteinpulvret i en kastrull. Koka i ca 4-5 minuter, rör sedan i proteinpulvret. Rör om ordentligt.
Jag värmde sedan 50 g frysta jordgubbar i micron, blandade i 1/2 msk stevia strö och mosade dem lätt. Allt toppades med 10 g valnötter. Mums!
Näringsvärde på denna portion blev: 344 kcal, 27 g protein, 33 g kolhydrater, 11 g fett

Efter min första kund idag hade jag en lucka och passade på att köra mitt eget pass. Idag trodde jag att jag hade rygg på schemat och hade helt ställt in mig på det men när jag kollade igen på mitt träningsschema var det ben idag!! Bara att ställa om och köra järnet. Mitt nuvarande träningsschema har David lagt upp till mig (så skönt att slippa tänka på sin egen träning så jag kan fokusera på att lägga upp mina kunders träning istället) och idag blev det:

Benspark 8x8 reps med 45 sekunders vila (höll på att storkna redan här)

Benpress 4x20 reps (nära på att börja gråta efter 3:e setet)

Liggande lårcurl, ett ben i taget. 6x5 reps, 4 sekunder på nervägen.

Raka marklyft 3x20

Mage: hängande knälyft 75 reps

Efter det var jag helt slut!
Jag har en hat-kärlek till att träna ben. Det är så fruktansvärt jobbigt men samtidigt så kul när man kan pressa sig så man nästan börjar gråta ;)
Justine Munro, helt sjuk rumpa hon har den tjejen!!
Många av mina kunder, framförallt tjejer/kvinnor är rädda för att träna ben och tror att detta ska göra att de får "stora" ben. Jag tränar ben TUNGT 1-2 ggr per vecka och har absolut inte stora ben, tvärtom! Vill du ha en välformad rumpa och snygga "trimmade" ben är det knäböj, utfall, benpress, step-ups och lårcurl som gäller.
Benen sväller ofta lite efter ett benpass på grund av det ökade blodflödet till muskeln och många blir skrämda av att det känns "tight" att sätta på sig byxorna efter passet. Detta är helt normalt och försvinner på ett par timmar! Det beror inte på att dina ben växt och blivit tjocka ;)


Måste även dela med mig av det fantastiskt lyxiga kvällsmålet jag åt igår (jag äter ofta ett mål bestående av protein och fett ca 1-2 timmar innan jag går och lägger mig).
Detta är min 30-sekunders micro-proteinkaka med 0,5 dl varma hallon, 1/2 msk jordnötssmör och chokladproteinbollar gjorda på 2 msk whey complete choklad, 2 tsk jordnötssmör och lite vatten (ca 1-2 tsk) tills du får en massa som du kan rulla till bollar.
Näringsvärde på denna portion är: 331 kcal, 31 g protein, 9 g kolhydrater, 20 g fett
24 kommentarer:

 1. Du glömde mängden proteinpulver till gröten! :)

  SvaraRadera
 2. Grymt snygga ben, och kropp! :) det är verkligen inpräntat i många tjejer att det är "farligt" att träna ben för då blir dem bulliga... Märkligt då det verkligen är så långt från hur det verkligen går till... Superhärligt inlägg detta var! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med...man får verkligen inte bulliga ben av att träna dem, tvärtom!
   Tack :)

   Radera
 3. Hej! Älskar din blogg. Har en fråga angående kost.
  Jag undrar hur nyttigt det är med kastanjer, typ rostade?
  Läser aldrig något om kastanjer och liknande, är det nyttigt, eller är det onyttigt?
  ska man jämnföra det med nötter, eller är det mer som potatis?

  Min mamma är vegitarian och brukar göra biffar på det, som ersättning för kött lixom. men som jag har läst så verkar de ha mer kolhydrater än protein, så känns som om hon då skulle äta "potatis med potatis" lixom om hon äter dessa bittarna. Eller är det en proteinrik källa? Varför äter eller använder inga som tränar mycket detnna underbar "nöt" eller vad det nu är? ÄR helt fantastiskt god juh?

  Tack För en fin blogg btw!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack!
   Det är jättebra med kastanjer, det är bara inte så vanligt att vi äter dem i Sverige. Kastanjer räknas som kolhydrater med drygt 37 g kolhydrater/100 g (potatis innehåller 17g kolhydrater/100g).
   Det är i stort sett inget protein i kastanje så om din mamma gör biffar på det borde hon se det som en kolhydratskälla, inte proteinkälla...

   Radera
 4. Oj oj oj så gott :) Fin bild på dig också.
  Vad använder du för märke på jordnötssmöret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag använder i stort sett alltid Green Choice (crunchy är godast tycker jag men den finns som creamy också)...

   Radera
 5. Hej. Har följt din blogg ett bra tag nu och tycker väldigt mycket om den :)
  Jag har en liten fråga till dig som jag hoppas du kan svara på.
  Det är nämligen så att jag just nu går på ett program på en högskola. Det är ett "bra" program. När jag säger "jag pluggar till X", så får jag alltid höra "åh, så spännande" osv.
  Jag ska inte ta och skriva hela min livshistoria här, det vore konstigt (kanske är det konstigt att jag ens ber någon jag inte känner om hjälp, men jag är mer än vilsen just nu). Grejjen är den att jag nu känner att denna utbildning inte kommer att leda till något jobb jag vill jobba med. Vill inte ha ett "vanligt" 9-5 jobb framför en dator, tex. Jag känner mig så kluven...
  Och nu till det jag vill fråga dig om:
  Jag har ALLTID varit intresserad av hälsa, träning, kost, osv. Funderar på om det kanske skulle kunna vara något för mig att jobba med. Var har du utbildat dig till kostrådgivare och PT? Var det enligt dig bra utbildningar? Har du några skolor att rekommendera och hur anser du att arbetsmarknaden ser ut för någon som vill jobba som PT eller kostrådgivare?
  Hoppas det är ok att jag ställer dessa frågor och att det inte blir för mycket. Jag håller just nu på att läsa och läsa och söka info om dessa yrken och tänkte att det kunde vara intressant att få höra dina åsikter.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj, förlåt, nu skäms jag :S
   såg nyss att du har info angående din utbildning under fliken "kostrådgivning"

   Radera
  2. Jag tycker absolut att du ska ge din in i hälso-träningsbranchen!! Det är en bransch som bara växer och växer.
   Jag tycker du ska välja en erkänd PT-utbildning (typ SAFE eller The Academy) och sedan kan du alltid komplimentera med fler och mer avancerade utbildningar senare. Det viktigaste är att börja jobba, det är så du får mest erfarenhet.
   Om du vill gå en kostrådgivare utbildning kan jag verkligen rekommendera Pauluns Näringscenter :)
   Lycka till!

   Radera
 6. Har en fundering kring mat. Använder du dig av groddar? Om du gör det, odlar du egna och i så fall vilka? Tack på förhand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Inte så ofta och om jag äter det brukar jag köpa dem (typ alfa alfa eller solrosskott)...

   Radera
 7. Gud vad smart att ha lite vanilj i gröten. Det måste jag testa..! :)

  SvaraRadera
 8. hej, jag undrar om du har något bra tips att komma med till "fredagsmyset". Jag ÄLSKAAAR chips men det är ju såklart ett big no, no att sitta med 1 påse/v för att hålla formen. Finns det något komplement som är helt OK & hyfsat kalorisnålt om man inte vill "fuska" med kosten?? Du har så många bra tips på den söta sidan men jag behöver salt! Inte typ omelett etc, jag menar något som påminner om chips eller inande som är salt. Snälla- hjälp:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla in mitt recept på zucchini-ships elelr på produkten jag rekommenderade för nån vecka sen, med vilken man kan göra fettfria grönsakschips ;)
   Jag har också lagt upp ett recept på hemgjorda protein-tortilla chips med guacamole-dip.
   Annars är grönsaksstavar med en dip-sås på kesella (och kryddor...eller tzatziki) en klassiker.

   Radera
 9. Hur får man dina sjukt snygga armar. har du tips på vad man kan träna? Reps osv?
  Jag älskar löpning och springer 3-5 mil i veckan, är inte så glad i gym, men jag försöker köra mage, rygg och lite armar. =)

  Hälsningar Christine
  christinecarlstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   För att få muskler på armarna måste du styrketräna armar :) Jag tränar biceps och triceps 1 gång i veckan plus att de får en hel del träning då man kör rygg och bröst. Jag tränar även axlar 1-2 ggr per vecka.
   Till att börja med är det bra att göra 2-3 övningar per muskelgrupp, 3x8-12 reps. Löpning är kanon men vill du ha muskulösa armar är det styrketräning som gäller ;)

   Radera
 10. Catarina Björling25 mars 2014 kl. 13:29

  Åh, jag skulle döda för dina ben! :) SÅ snygga!

  SvaraRadera
 11. Jag har i hela mitt liv haft väldigt svårt för havregrynsgröt men detta recept är helt fantastiskt! Gröten är väldigt mättande så jag orkade bara halva skålen men gud så gott det var!
  Tack för grymma recept!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...