söndag 13 januari 2013

Äpple & kanelproteinmuffins

Det är så kul att kunna träna igen! Min kropp mår så mycket bättre av att röra på sig, och mitt ryggonda och min stelhet som jag kände av efter att inte ha tränat på nästan 3 veckor, är helt borta! Nu är det fokus på att förbättra mig till SM i oktober som gäller.


Igår hade vi "kalas" för David och i stort sett hela hans familj var hemma hos oss. Vi gjorde en tårta till (med samma mäktiga nutella-och bananfyllning) och jag bakade äpple & kanelproteinmuffins för att det åtminstone skulle finnas något nyttigt på bordet. Jag bakade också choklad- och valnötskakor men jag måste förbättra receptet lite innan jag kan dela det med er.
Jag blev riktigt nöjd med muffinsen och till och med Davids brorsöner mumsade i sig av dem (barn som oftast brukar gilla när det är jättesött). De blev väldigt saftiga med en lätt smak av kanel. Perfekt till fikat men funkar även som mellanmål, ca 2 stycken är ett lagom mellanmål tycker jag.
 Äpple & kanelproteinmuffins
8 st

2,5 dl (100g) havremjöl (jag maler eget i matberedare)
2 skopor (ca 40g) whey complete vanilj
1 tsk kanel
1 krm salt
1 tsk bakpulver
2,5-3 msk stevia strö
1 kapsyl vaniljextrakt
2 äggvitor
0,5 dl kokosmjölk (fullfett)
0,5 dl valfri mjölk (jag använde lättmjölk)
0,5 rivet äpple
0,5 finhackat äpple + 0,2 tsk kanel + 1 tsk honung/agavesirap/sockerfri sirap

1. ätt ugnen på 175C.
2. Blanda all torra ingredienser. Ha i de blöta och rör om ordentligt.
3. Häll smeten i 8 st muffinsformar (gärna silikon)
4. Blanda det finhackade äpplet med kanel och honung och fördela äppelblandningen över muffinsen.
5. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
Näringsvärde per muffins:
93 kcal
6,5 g protein
11 g kolhydrater
2,4 g fett
13 kommentarer:

 1. Dom såg jättegoda ut, mums! Whey, det är ett vassle pulver va? Jag har ett caseinpulver med chokladsmak och funderar på att köpa ett vasslepulver också så att jag kan baka lite till:) Vilket vassle pulver tycker du är allra godast?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, whey är vassle på engelska. Min favorit är Whey complete från Proteinbutiken och jag använder mest vanilj och choklad till bakning :)

   Radera
 2. Ser sjukt goda ut, ska testa! Till lunch nyss gjorde jag dina wraps som du la upp på instagram för några dagar sen - och det blev sååååå gottt! Fyllde med qourn som jag stekt i soja, massa grönsaker, avocado, feta och hummus ovanpå. Tack för dina fantastiska recept, sluta aldrig blogga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du provar mina recept, jätteroligt att du gillar dem :)
   Jag lovar, ska blogga så länge jag kan ;)

   Radera
 3. Ser väldigt gott ut =) Var får du all din inspiration ifrån. Alltid nya påhitt här =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga...det kommer liksom upp idéer i huvudet när jag ser olika ingredienser. Sen får jag även mycket inspiration från Instagram :)

   Radera
 4. Mums, de ser jättegoda ut! Äpple är så gott i bakverk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! Äpple och kanel är ju oslagbart :)

   Radera
 5. Vad använder du för maskin/verktyg för att mala havremjölet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det ju inte mig du frågade, men jag har malt havre till havremjöl i både matberedare och med en enkel stavmixer. Fungerar finfint i båda :)

   Radera
  2. Precis som Jessica skriver så funkar matberedare eller en stavmixer (helst med en bunke som hör till)...:)

   Radera
 6. Hej, jag undrar vad jag kan använda istället för vaniljsocker- är det vaniljextrakt då & hur mycket motsvarar det tex 1 tsk. Jag vet att vaniljsocker bara innehåller en massa kolhydrater- hur är det med extraktet (eller annat komplement)? Jag undrar om jag kan använda vilket proteinpulver som helst i dina recept eller måste det vara det du skriver? Jag har gaspari hemma- kan jag ta det?? //jenni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Istället för vaniljsocker kan du använda vaniljpulver som finns att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsbutikerna ( i en liten glasburk). Använder du detta plus någon form av sötning (typ sukrin eller stevia strö) är det ungefär so vaniljsocker.
   Du kan även använda vaniljextrakt/essens (typ Dr Oetker) som inte innehåller något socker.
   Du kan använda vilka proteinpulver du vill, så länge du använder vassle där det står vassle och casein där det står casein. Däremot kan jag inte garantera resultatet i och med att jag alltid använder det proteinpulver jag skriver i receptet. Vissa märken av proteinpulver har i en del tillsatser som inte finns i det pulver jag använder, men i det stora hela brukar det funka med vilket märke du vill :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...