torsdag 24 januari 2013

Ugnsbakad chokladgröt med apelsinkesella

Många har, som jag, ganska bråttom på morgonen och jag vet inte hur många kunder som kommer till träningen utan att ha ätit frukost!! Jag talar dem självklart till rätta och numera äter alla mina PT-kunder frukost :)
Frukosten jag gjorde i morse var helt perfekt! Det tog ca 4 minuter att blanda ihop alla ingredienserna och medan den lagades i ugnen så hann jag packa väskan, sminka mig och gå en kort sväng med hundarna. När jag kom in var frukosten klar. Varm, lite kladdig och mättande. Självklart kan du skippa kakaon om du inte klarar kakao så tidigt på morgonen ;) Och har du ännu mindre tid än jag på morgonen kan du göra denna lite lyxiga frukost på helgen....
Bakad chokladgröt med apelsinkesella
1 portion

1,25 dl havregryn
3 msk pumpapuré (eller mosad banan eller osötat äppelmos)
2 msk lätt kesella
3 msk valfri mjölk
1/4 tsk bakpulver
1 msk stevia strö (valfritt)
0,5 msk kakao

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Blanda alla ingredienser och häll i en smörjd ramekinform (eller liknande). Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Till apelsinkesellan hade jag:
100g lättkesella
1/2 skopa (10g) whey complete vanilj
1/2-1 tsk rivet apelsinskal
1 tsk pressad apelsin
en liten nypa stevia strö

Näringsvärde för denna portion: 282 kcal, 29 g protein, 30 g kolhydrater, 4 g fett.

Varit en lång dag, nu är det dags för film i soffan :) Blir denna film (älskar animerade filmer!)
bild: fhkiruna.se


15 kommentarer:

 1. Fantastiskt sugen blir jag på att mixtra och experimentera i köket när jag är här inne och kikar =) så inspirerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack...det är det som är meningen med bloggen...att inspirera till att experimentera ;)

   Radera
 2. Låter som vanligt fantastiskt gott! Gjorde en variant av ugnsbakad gröt till middag idag som blev riktigt, riktigt god! 1dl havregryn, 1 äggvita, 1 rivet päron, 2msk vatten, en klick mandelsmör och en nypa bakpulver. Toppa med kokos och sedan in i ugnen. Åt detta tillsammans med keso och det var det godaste på länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj, vad gott det låter!! Måste jag testa!! :)
   Kram

   Radera
 3. vilken outtömlig fantasi du har... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hur mycket som helst i mitt huvud som bara vill ut...nästan så jag blir snurrig ibland av allt jag vill testa att göra :)

   Radera
 4. Ser jätte gott ut=) Räknar inte kalorier, men måste fråga hur du fick det till 282 kcal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 120 g lättkesella=90 kcal
   35 g havregryn=128 kcal
   ca 40 g pumpa=14 kcal
   30 g lättmjölk= 12 kcal
   10g whey complete=39 kcal
   4 g kakao=13 kcal (missade att lägga in det i breäkningen)
   TOTALT: 295 kcal :)

   Radera
 5. Jeg kom over deg på instagram og elsker alle idene dine. tusen takk =)Jeg lurte på noe. Jeg er en jente på 25 år som vil gå litt opp i vekt, mest muskler. Jeg veier crika 50 kilo og spiser cirka 2500 kalorier. Hvor mye proteiner karbohydrater og fett bør jeg få i meg? Tusen takk =) Hilsen Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack så mycket :)
   Det är jättesvårt att säga, alla är olika och vissa klarar av mer kolhydrater/fett än andra. Där måste man nästan testa sig fram. Men jag tycker om att hålla proteinet ganska högt, 30-40E%.
   Jag själv äter ca 30E% kolhydrater, ca 30-40E% protein och 20-30E% fett

   Radera
 6. Alltså....Dina fantastiska grötrecept! Hela veckan har jag ätit chokladgröten du lade ut för någon vecka sedan, och idag åt jag denna. Jättegod även denna! Gjorde två så jag kan äta en i morgon bitti :-)
  När jag gör dina bakade havregrötar brukar jag finriva i ca ett halvt litet äpple per portion istället för mos, blir jättebra även det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så glad att höra att du gillar recepten!!! :))) Jag ÄLSKAR gröt i alla dess former och det är så kul att göra lite andra, mer ovanliga varianter!
   Bra tips med rivet äpple, ska jag absolut testa!!

   Radera
 7. Hej :). Dessa recept ser väldigt goda ut men är dem bra under deff ? :) //Pontus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det beror ju lite på vad du äter resten av dagen, allt hänger ju på att du ligger på ett kaloriminus. Men absolut, de här går att äta på deff... :)

   Radera
 8. Hej

  vad ligger receptet i kalorier på utan apelsinkessellan? dvs ifall man väljer att skippa det?
  MVH

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...