måndag 7 januari 2013

Motivation och vinnare i tävlingen!

bild från www.soshable.com
Det har varit så roligt att läsa allas kommentarer i tävlingen på hur man ska behålla motivationen! Jag blir själv motiverad av alla bra tips och det är ju en del i det hela...att vi alla ska motivera varandra till att träna och äta bra.

Jag använder lite olika knep för att hålla motivationen uppe, men jag tror det är viktigt att man hittat  motivationen från början. Oavsett vad det är som fått en att komma igång så måste man absolut hålla motivationen vid liv. Detta gör jag för att bibehålla den:
 • Jag använder internet (framförallt Instagram, som jag är helt frälst i) och inspireras av tjejer som tränar hårt äter bra mat.
Bild från www.cutandjacked.com
 • Jag tar bilder varje vecka för att se min utveckling.
 • Anställ en coach! Även om jag känner min kropp och vet hur jag ska äta och träna, är det fantastiskt motiverande att uppdatera till någon varje vecka under en diet inför tävling. Jag tränar bättre och sköter maten bättre om jag vet att jag måste rapportera mina resultat till coachen och stå till svars om jag inte skött mig. Och att ha någon som pushar en med tips bra kunskap då det är jobbigt är ovärderligt.
 • Jag läser fitness-tidningar som Oxygen och Fitness RX.
Bild från www.oxygenmag.com
 • Jag planerar! Jag gör matlådor kvällen innan så jag vet att jag bara kan kliva upp, stoppa matlådorna i väskan och sedan ha bra mat med mig oavsett vart jag är.
 • Jag skriver upp mina pass, vikter och reps i en träningsdagbok och försöker göra en förbättring varje vecka så att jag hela tiden utvecklas och blir starkare.
 • Jag varierar min mat! Jag letar inspiration till att laga god men nyttig mat och lägger ner lite extra tid på att att få det både SE gott ut och SMAKA gott.
 • Jag lyssnar på bra musik. Finns inget bättre om man är trött och seg att sätta på lite musik med fart i. Man taggar till ganska snabbt och jag kan ta i mycket hårdare!
Det har varit oerhört svårt att välja en vinnare i tävlingen, så svårt att vi var tvungna att lotta. Vi (jag och representanter från Proteinbutiken) valde ut 5 stycken tips som vi gillade och drog lott mellan dessa.

Vinnaren blev:
Johanna Blad

Med tipset:
"Ett knep som är otroligt jävla bra är ju att ha lite målbilder och citat här och där i sin närhet. på mobilen tex, och tycker man det blir lite för mycket, ja men en lapp vid sängen kanske känns mer på lagom nivå. wake up with determination, go to bed with satisfaction. 
Sen har vi det bästa.. Det må vara skönt att träna på sommaren, varmt och ljust och man kan ta ett dopp i havet, MEN, nu när det är mörkt och kallt och allt man vill är att mysa under en filt, fatta hur underbart att mysa under den där filten EFTER ett dunderpass?! Att få ta ut sig fullständigt, knappt kunna duscha efteråt och sedan, få lägga sig under den där filten som blivit tusen gånger mysigare, med trötta muskler och en kropp som lever. Det gör man minsann inte på sommarn, nej det är en vintersak, det här med filt och mörker och mys, så passa på!"
Grattis Johanna! Jag kommer kontakta dig via din mail :)

6 kommentarer:

 1. Grattis till Johanna Blad. :)

  Och tack för bra motivationstips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja grattis till Johanna!
   Tack, tipsen funkar för mig i alla fall :)

   Radera
 2. :) meen vilka bra tips och kloka tankar. Grattis till Johanna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket...det har tagit lite tid men till slut hittar man det som funkar för en själv :)

   Radera
 3. Hej!
  Hittade din blogg för några dagar sedan och är otroligt glad för det! Älskar att stå i köket och testa nya recept, har redan testat tre av dina och det lär bli många, många fler. Tusen tack för att du delar med dig! Är på väg till Stockholm och slutmätning så jag har många timmar fram och tillbaka att planera både kost- och träningsschema där jag kommer att inkludera många av dina recept. När det gäller motivationen så är jag likadan på alla punkter :-) Kul att se att fler inspireras på samma sätt.
  Ha det bäst!
  Med vänlig hälsning, Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maja! Så kul att höra att du är inne på samma spår som jag :)
   Hoppas du gillar recepten och hör gärna av dig om du har några frågor elelr önskemål.

   Vänliga hälsningar
   Sanna

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...