torsdag 3 januari 2013

Vinn "kom-i-gång-paket" från Proteinbutiken


Nu när året precis börjat och alla nyårslöften med att gå ner i vikt, komma igång med träning och äta bättre har avgetts tänkte jag (tilsammans med Proteinbutiken) att det skulle vara kul med en liten tävling :)

Det du kan vinna är ett "kom-igång-paket" innehållande:

1 burk omega-3
1 burk multivitamin
1 påse Whey complete i valfri smak
1 burk BCAA Complex i valfri smak


De essentiella fettsyrorna kan delas in i två huvudgrupper: omega 3 och omega 6. Att dessa fettsyror kallas essentiella innebär att de måste intas via födan eftersom att kroppen inte själv kan skapa dem. Därför är det livsviktigt att de ingår i kosten.
Fiskolja har många positiva egenskaper både för hårt tränande idrottsmän och för dig som tränar för ditt eget välmående. Fiskolja används bl.a vid inflammationer, eksem och höga blodfetter.


Nutritechs Multivitamin ger dig de nödvändiga vitaminerna och mineralerna i en maximal dos. Alla som aktivt utövar sport, både professionella idrottare och övriga motionärer, behöver det här vitamintillskottet dagligen.


Mitt absoluta favorit proteinpulver som jag använder både till bakning och i proteinshakes och smoothies. Vassle tas upp snabbt i musklerna och lämpar sig bra både efter träning och till mellanmål.
Whey complete är ett kosttillskott med högt proteinvärde. Denna unika kombination av olika vassleproteiner skyndar på återhämtningen och ökar muskelstyrkan. Dessa vassleproteiner är framställda genom utrafiltrering och ion exchange chromatography.
Aminosyror är de viktigaste delarna av proteiner. Protein använder kroppen för att bilda bland annat muskler och enzymer. När man tränar är det därför viktigt att få i sig tillräckligt med aminosyror för att man ska kunna bygga muskler på ett bra sätt. Dessvärre kan dock inte kroppen lagra några aminosyror, och därför är det viktigt att man får i sig dem varje dag för optimala resultat.

Allt du behöver göra för att vinna är att skriva ner ditt bästa tips på hur man behåller motivationen till att träna och äta hälsosamt under de sista mörka vintermånaderna.
Du lämnar ditt tips i en kommentar nedan tillsammans med din emailadress. Tävlingen pågår fram till söndag och jag och anställda på Proteinbutiken kommer utse en vinnare på måndag som kontaktas via mail och som jag kommer presentera på bloggen.

Lycka till!

75 kommentarer:

 1. För att behålla min motivation till att hålla kostschemat och träningsschemat så unnar jag mig alltid nåt extra gott varje lördag.. Det tillsammans med synliga resultat gör att jag blir motiverad att fortsätta.. Att man sedan även motiverar andra att ta tag i sin träning hjälper också till :)

  mia_p_s@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. För att behålla min motivation ser jag till att göra ett kostschema där jag äter sådant jag tycker om i rätt mängd. En tråkig diet är alltid svår att hålla och det finns så mycket nyttigt som är gott så det är dumt att plåga sig ;-). När det gäller träningen så mäter jag mina resultat och ser till att ha mål att sträva mot.

  Mvh
  Emma-Lee
  emma-lee@comhem.se

  SvaraRadera
 3. Åh, vilket underbart pris. Jag som aldrig ens har testat sådana grejer :).
  När vintermånaden står för dörren brukar vi ofta bara vilja tända ljus, mysa, äta massa gott och fånga energin på det sättet. MEN, det är nu det är så himla viktigt att fånga energin/motivationen på andra sätt, prata om träning/hälsa, ta med en kompis på gymmet, spendera de ljusaste timmarna utomhus, andas in vår fantastiskt friska luft, promenera, boosta din kropp med massa goda frukter/bär.. Bjuder du dig själv på allt det här, framför allt soltimmarna som bjuds på så kommer all motivation/energi komma TILL dig, GRATIS !!! Jag har testat, och det funkar. Har inte klagat en sek på trötthet i höst/vinter =) Kraaaaam

  erikssonmari@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. För att hålla motivationen uppe brukar jag kolla på bilder, allt från härliga strandmotiv till snygga, deffade fitnesstjejer. Det påminner mig om vad jag vill nå för resultat med min kost och träning. Då håller jag mig peppad och motiverad =)

  Mvh Jenny
  jenny-bostrom@live.se

  SvaraRadera
 5. Jag planerar i massor för att behålla motivationen. På söndagen bestämmer jag vilka dagar jag ska träna och vad jag ska träna. Jag försöker också att träna tillsammans (eller i alla fall ha följe till gymmet) med någon annan minst en gång i veckan.
  På söndagen bestäms också veckans matsedel, alla måltider. Sedan åker jag och handlar mat för hela veckan. Kan låta krångligt och tidsödande men har man småbarn och en man som också vill utöva sina intressen gäller det att planera för att få timmarna att gå ihop, och det gör de!
  Något jag också gör för att behålla motivationen är att berätta för andra om mina mål, samt blogga kontinuerligt om hur det går. Kan lova att det motiverar!
  //Linda
  linda_bengtsson82@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Jag har insett att det är bara JAG själv som kan motivera mig! Det är bara att bestämma sig & sen göra det! För när väl resultaten kommer så längtar man till träningen och då har man sin egen motivation klar :)
  mia_magnusson@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Mitt tips är att ta före och efter bilder. Jag har själv gjort det och är väldigt nöjd över det. Här är ett års skillnad: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=546909715320639&set=a.269976419680638.80092.100000048460855&type=1&theater&notif_t=photo_comment
  jag kommer aldrig ångra att jag började träna så mitt tips är att göra detta. Samt kolla tips på youtube.
  MVH
  Crissan1997@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Jag klipper ur en bild på en person som är vältränad och som motiverar mig och sen sätter jag upp bilden på kylskåpet så jag ser den varje dag. Jag sätter även upp om motivationen behövs en bild på hur jag såg ut julen innan efter allt svullande och detta brukar vara en väldigt bra motivation! Jag läser också bloggar som inspirerar och testar nya recept. Jag unnar mig också något som jag vill ha tex en ny tränings tröja eller nya skor för då måste jag fortsätta träna :)
  Mvh
  maria1975_@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Varje årsskifte innebär lite av en tabula rasa för oss människor och många ser sin chans att än en gång infria de där löftena som föll i glömska i början av föregående år. Det jag tror att många gör "fel" är att gå ut med allt för höga mål och ambitioner. Detta gör att motivationen efter ett tag dalar och efter en månad eller två är den där nytändningen i början av januari som bortglömd. Mitt tips för att bibehålla motivationen året runt är därför att sätta upp mindre och rimliga delmål. Det är viktigt att hela tiden ha någonting att kämpa för, men för att kunna mäta sina framgångar behöver vi några milstolpar på vägen. Hälsa och träning skall inte vara ett tungt ok att bära på axlarna, det skall vara roligt och få dig att må bra. Det är först när vi hittar denna balas som resultaten blir långsiktiga och hållbara.
  Slutligen; jämför dig inte med andra - hitta den kost och träning som passar just DIG. Vi är alla olika och våra kroppar svarar olika på både mat och träning.

  Själv ser jag nu fram emot att få börja bocka av mina egna mål inför det nya året - stora som små!

  Kram Ellinor

  ellinor.engstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag är inte den personen som håller på med matscheman och träningsscheman så för att jag ska hålla uppe min motivation till att träna och äta hälsosamt så brukar jag tänka på alla härliga känslor jag får när jag tränar och hur bra min kropp och mitt huvud mår när de får riktigt mat och sedan belöna mig själv med något för det jag gjort. Det kan t.ex. vara julgodis eller en träningströja som jag längtat efter.

  Jag tycker det är okej att äta det som inte riktigt räknas som hälsosamt ibland och istället för att se det som något som förstör min form ser jag det som en belöning för allt hårt jobb jag lagt ned på min träning under året och för de dagar jag klarat mig utan sötsaker samt det ger mig extra energi för att kunna ta ut mig under ett löppass eller ett gympass. Men såklart behöver man inte låta belöningen vara att äta något om man inte känner att det passar, man skulle kunna låta belöningen vara att köpa något som man längtat efter eller boka en resa t.ex som en belöning. För andra kanske bara tanken att veta att man når sina resultat snabbare om man gör det är belöning nog.

  Enkelt sagt så tror jag den bästa motivationen för att hålla igång träningen och att äta hälsosamt är att belöna sig med något. Vad belöningen är beror ju på personen och vad den ser som belöning :)

  annaljungsberg@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Jag tror egentligen inte att det sitter 100% i motivation utan istället om att bestämma sig. Har jag bestämt mig för att NU ska jag börja fokusera på kroppen och träna och NU ska jag börja äta mer hälsosamt, då gör jag det bara. Detta för att jag vet att jag är den enda som kan göra det, ingen annan gör det åt mig och vill jag se resultat, ja men då går jag till gymmet. Att bestämma sig till 100% är det viktigaste, då klarar man av alla motgångar! :)

  josefina.sandstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Är tävlingen enbart för människor bosatta i Sverige?

  SvaraRadera
 13. För att behålla motivationen behöver man inspiration!
  Leta bloggar, prata med människor på gymmet, googla träningstips, byt ut övningar, testa en ny måltid!
  Inspiration -> förnyelse -> motivation -> framgång!

  sanna.lindskog@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. För att bibehålla motivationen och det där lilla "Extra" under den lite mörkare perioden av året så köper jag nya färg-glada träningskläder , vilket gör att det genast blir mycket roligare att träna genom att lysa upp träningen :)

  Caroline.holgersson@hotmail.com
  😊

  SvaraRadera
 16. Visst kan det vara tungt att kliva upp extra tidigt och ge sig ut i mörker och kyla, men tänker alltid hur bra jag kommer må efter - att det alltid är värt det och att tränar jag nu så kommer det inte bli lika tufft till sommaren när man vill känna sig fin, fräsch och i form. Sen även att ta till vara så solen, ut och promenera eller springa när solen skiner fram och det är härliga vinterdagar, åh vilken känsla!! :D
  Känns det tungt att träna och motivationen tryter tänker jag att jag ska unna mig något lite lyxigare som något lördagsgott eller varför inte en solning för att fylla på med vitamin D och ny energi :)

  Alf_forever@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. För att hålla motivationen är mitt tips att tänka jag började för att nå mitt mål. Och om jag slutar nu varför började jag? Jag brukar alltid ta bilder och se att jag har faktiskt gått ner! Och jag blir också motiverad av om nära och kära peppar mig att forsetta. Och när jag ser andra gått ner i vikt så då säger jag att jag kan också göra det! Och om jag verkligen blir sötsugen och känner jag måste bara ha någonting så tar jag det jag ville ha men bara lite av det. Sen är det bara att köra lite hårdare på gymmet. :D

  annika.forsell@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj jag blandade ihop min förra e-mail adress jag menade annika.forsell@spray.se :D

   Radera
 18. Jag motiverar mig alltid med att sätta upp mål med små delmål på vägen. När jag har nått målet så belönar jag mig själv och sätter upp nya mål. Mitt mål i december har varit fitnessfighten med World of shape, som jag nu har genomfört och gått ner 11 kg på fyra veckor. Detta om något har inspirerat mig och jag har nu ett nytt mål, att utbilda mig till PT. Om detta händer i år eller nästa vet jag inte och det kommer säkert några delmål på vägen. De dagar jag känner att orken sviktar går jag på något roligt instruktörlett pass istället för gymmet. Då har jag i alla fall gjort något. Jag läser också mycket bloggar, tidningar och böcker som får mig att sträva i rätt riktning. Varje dag skriver jag också något positivt citat och bifogar bild på facebook. Som en pepp till mig själv men även till andra att börja dagen med ett positivt tänkande. Det viktigaste är att bestämma sig, innan man har gjort det så kommer man inte så långt! Jag kan, jag vill och jag ska!!

  kemalkanin@hotmail.com

  SvaraRadera
 19. Enkelt, man tänker på sitt framtida liv med sin fru och sina barn. Barnen ska känna sig stolta för en vältränad pappa. Man måste tänka långsiktigt, inte bara i nuet.

  niksab@live.se

  SvaraRadera
 20. När man väl har en hälsosam livsstil och träningen snarare blir en rutin är det relativt enkelt att hålla uppe motivationen. När jag däremot började träna (och var extremt otränad) var det tungt och timmarna på gymmet var verkligen inget jag såg fram emot. Mina två morötter kom dock att bli dels tankesättet att det blir enklare för varje gång man tränar. Mitt andra sätt att hålla mig motiverad var att sätta en liten stjärna i kalendern vare dag efter ett avklarat pass sedan den 25 varje månad omvandlade jag varje stjärna till 50 kr och lät mig själv köpa/göra vad jag ville för mig själv för den mängden pengar utan att känna dåligt samvete. Detta kan naturligtvis översättas till andra saker, exempelvis tid man ger sig själv att göra något man vill. Huvudsaken är att man har en konkret belöning om man nu inte tycker hälsa och välmående är tillräckligt!

  Mail:
  Carolin__a@hotmail.com

  SvaraRadera

 21. För att behålla motivation är det viktigt att träna sådant som man tycker att är roligt och som man får energi av! För mig är det mycket bodypump, boxträning och något jogg-pass! Men också annat, då jag älskar variation. Så till vintern är det perfekt att lägga in något vinter-inspirerat-pass! Som t.ex. längdskidåkning istället för en löptur. Eller varför inte lite skridskoåkning i ishallen och om snö finns - kan musklerna få sig en omgång av lite snögubbs-bygge! Då kan man också vara många som bygger tillsammans så blir det ännu roligare! Att skotta snö är det nog ingen som klagar över om man gör och efter ett tag kan det syra till lite i armarna! På det sätter ger vinter möjligt till lite ytterligare variation och något positivt! Jag har nu under jul kunnat mumsa på julskinka efter träningen som lite omväxling i eftertränings-maten! Men snart är julskinkan slut och då skulle ju lite proteinpulver inte sitta fel! För mig är variation nyckeln och det ger vintern enorma möjligheter till, på samma sätt som vår, sommar och höst ger andra möjligheter!

  jessibjorklund@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. Motivation finns överallt om man bara öppnar ögonen! För att behålla denna under dessa dystra vintermånader brukar jag testa på en massa nya saker. Nya sorters träningspass, nya roliga hälsosamma recept, variation helt enkelt! Man inser hur mycket gott det finns att hämta i en hälsosam värld, hur många dörrar som ständigt öppnas! Jag tror av hela mitt hjärta att variation är väldigt viktigt för att bibehålla sin motivation. Men även att tillåta sig själv att få ha roligt, att njuta av träning och välmående! Träna på ett sätt du själv tycker är kul. Min motivation har smittat av sig på mina vänner och nu motiverar vi varandra allihopa. Vi brukar träffas några gånger i månaden då vi tränar tillsammans och sedan lagar mat ihop. maten som lagas är i stor grad hälsosam och för det mesta utsökt och många av recepten kommer från sidor som denna. En annan sak jag finner grymt motiverande är så kallade "före- och efterbilder" då de får dig inse hur långt du kommit på vägen. Tack för daglig inspiration och motivation, det uppskattas oerhört!

  linn_cederwall@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. Motivation finns överallt om man bara öppnar ögonen! För att behålla denna under dessa dystra vintermånader brukar jag testa på en massa nya saker. Nya sorters träningspass, nya roliga hälsosamma recept, variation helt enkelt! Man inser hur mycket gott det finns att hämta i en hälsosam värld, hur många dörrar som ständigt öppnas! Jag tror av hela mitt hjärta att variation är väldigt viktigt för att bibehålla sin motivation. Men även att tillåta sig själv att få ha roligt, att njuta av träning och välmående! Träna på ett sätt du själv tycker är kul. Min motivation har smittat av sig på mina vänner och nu motiverar vi varandra allihopa. Vi brukar träffas några gånger i månaden då vi tränar tillsammans och sedan lagar mat ihop. maten som lagas är i stor grad hälsosam och för det mesta utsökt och många av recepten kommer från sidor som denna. En annan sak jag finner grymt motiverande är så kallade "före- och efterbilder" då de får dig inse hur långt du kommit på vägen. Tack för daglig inspiration och motivation, det uppskattas oerhört!

  linn_cederwall@hotmail.com

  SvaraRadera
 24. när vintermörkret tränger sig in i motivationsfönstret brukar jag börja tänka på känslan som infinner sig då man HAR tränat. Hur nöjd, glad och alert det gör mig. Jag blir helt enkelt en bättre människa och vad är en bättre motivator än det? Nada, slår till och med en vääldigt chokladig kladdkaka ... :)

  Mvh sophia
  sophia.nordeno@gmail.com

  SvaraRadera
 25. För att hitta motivation under de mörkare månaderna tränar jag det som känns roligast just för stunden. Har jag planerat ett gympass men känner att ett löppass är vad jag är sugen på så gör jag det! Att sluta vara så hård mot sig själv och lyssna mer på sin känsla tror jag man kommer långt på. Känner man inte för att träna det som planerats är det okej att kompromissa och träna något annat, något som känns roligare och lättare, eller så kanske en promenad räcker för just idag?

  Att även hitta en likasinnad träningskompis kan hjälpa till att ge en den extra orken/lusten man kan behöva under jobbigare träningsperioder.

  / Sandra_techno@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. För att behålla motivationen uppe under de mörkare och kallare månaderna brukar jag läsa bloggar och böcker om träning och hälsa. Det blir en ständig påminnelse om hur bra man faktiskt mår av en hälsosam livsstil. Självklart bakar jag lite gotte från tasty health ;)

  ea222gw@student.lnu.se

  SvaraRadera
 27. Jag påminner mig själv om känslan av att vara i toppform, känna sig starkare och snabbare än någonsin och kunna pressa sig själv mot nya gränser, den känslan är oslagbar!


  sofia@forngren.com

  SvaraRadera
 28. Under det mörkare årstiderna, då det är kallt och grått ute gör många oftast undanflykter, tar fram chokladasken och myser ner sig under filten framför en film, självklart ska man göra det, men inte alltid! Jag brukar istället läsa bloggar som inspirerar mig och tänka på den där underbara känslan och kicken man får efter att ha rört på sig. Trots allt får man anpassa kläder efter väder och ett grymt tips är att släpa med sig sin partner eller en god vän på promenader eller till träningsanläggningen. Men för att motivationen till träning och kost ska bibehållas är det viktigt (enligt mig) att våga testa nya träningsformer, nya recept och livsmedel. Man kanske är trött på att bara lyfta på gymmet, samma sak varje gång, testa istället ett svettigt danspass då du kanske inte ens tänker "träning" utan istället "skoj" och "shit vad roligt". Det viktiga för att motivationen inte ska dippa är att vara lagom, lagom med träning och lagom när det gäller kosten. Man ska tänka livsstil och hållbarhet, "såhär vill jag leva och det trivs jag med". Självklart SKA man äta och unna sig gott, men kanske hålla sig till helgerna för att få en bra rutin när det gäller mat. Till sist: Ställ inga onödiga krav på dig själv, försök att leva i nuet!

  jonnamorehed@hotmail.com

  SvaraRadera
 29. PLANERA! Skriv upp när man ska träna så är det inte lika lätt att det "glöms av". Sätt upp mål att sträva efter. Fitspo i form av bloggar eller instagram. Ha som mål att bli din egen fitspo!

  sofiatobiasson@hotmail.com

  SvaraRadera
 30. ett knep som är otroligt jävla bra är ju att ha lite målbilder och citat här och där i sin närhet. på mobilen tex, och tycker man det blir lite för mycket, ja men en lapp vid sängen kanske känns mer på lagom nivå. wake up with determination, go to bed with satisfaction.

  Sen har vi det bästa.. Det må vara skönt att träna på sommaren, varmt och ljust och man kan ta ett dopp i havet, MEN, nu när det är mörkt och kallt och allt man vill är att mysa under en filt, fatta hur underbart att mysa under dendär filten EFTER ett dunderpass?! Att få ta ut sig fullständigt, knappt kunna duscha efteråt och sedan, få lägga sig under den där filten som blivit tusen gånger mysigare, med trötta muskler och en kropp som lever. Det gör man minsann inte på sommarn, nej det är en vintersak, det här med filt och mörker och mys, så passa på!

  johannablad@hotmail.com

  SvaraRadera
 31. grym tävling!
  Att hålla (hitta?!) motivationen uppe såhär års är inte bara svårt för "nya" inom tränings- och hälsovärlden, jag älskar alltid både att träna och äta bra, men detta eviga mörker är banne mig inte mänskligt.. personligen är det ju en vana, en rutin, något jag gör "i farten", men trots detta behöver jag sparka mig själv i baken ibland. Så då ger jag mig själv samma råd som jag ger andra när motivationen och inspirationen tryter : go crazy i köket! Det finns få saker som slår aha-upplevelsen när man bakar (exempelvis något av dina recept) och inser att hälsosam mat kan vara så "syndigt" god! Alla vet ju att mat (och godsaker) smakar som bäst efter ett träningspass, och därför tycker jag verkligen att man ska lägga tid på att hitta något man tycker låter och ser gott ut, baka/laga och tänka på det heeela träningspasset, och sedan med gott samvete (inte för att man NÅGONSIN ska ha dåligt samvete över att äta, men u get my point) gå hem och äta. Riktigt känna hur man fyller kroppen med näring, och själen likaså. För det är DET som är det viktiga, att man inte ser hela tränings/mat-biten som en jobbig och tråkig grej, utan att man gör det till något roligt och gott! För varje gång man lagar/bakar något hälsosamt och smarrigt blir man mer motiverad att fortsätta, och plötsligt har den där nyfikenheten övergått till en vana och rutin.. och så är sommarmånaderna här :D (och man kan då vara så STOLT över sig själv - för det ska man!) Både kropp och själ har fått NJUTA och må bra hela vägen, DET är ju målet, visst?! :)

  fannyroethlisberger@hotmail.com

  SvaraRadera
 32. För mig har det hjälp många gånger om det känns lite motigt att komma iväg till gymmet eller att ge sig ut på den där planerade löprundan, att plocka fram den där känslan man har sparat inom sig; hur stark, snygg, pigg, energifylld, stolt och oövervinnlig man känner sig efter ett genomfört träningspass!
  Sen att man har en Whey Complete Cappuccino som väntar efter passet ger bara ett extra stort plus i kanten!
  Finns inget som slår att plocka fram den känslan, och det ger så mycket motivation, och kosten kommer med träningen, har du mål och motivation med träningen så kopplar det även in att äta hälsosamt, och där finns det mängder av inspiration att hämta, här till exempel!
  Kram!

  anna_xgirl88@hotmail.com

  SvaraRadera
 33. Rolig tävling! :) Tycker du har skön "ton" i din blogg - inte massa "måsten" utan du fokuserar på VAL. Och det är min grej - som före detta elitidrottare så vet jag precis vad jag ska äta och hur jag ska träna för att få resultat och orka. MEN. Det är skillnad på att vara elitidrottare och ha träning som sitt jobb mot att ha träning som en del i en sund vardag :) De flesta av oss ska hinna och orka med så mycket mer än handla, träna och laga mat - det är barn som ska hämtas från det ena eller det andra, det är jobb som tar minst 9 timmar om dagen exklusive resa till och från (för de flesta har en timmes lunch och utöver det ska man jobba 8 timmar) Och trots alla måsten som vardagen kommer med - så har vi alla val. Vi kan välja att se det som att "nä jag orkar inte göra annat än koka snabbmakaroner och steka köttbullar till ungarna/mig själ" - eller så lär vi oss ett nytt recept som är snabbt, enkelt, gott och nyttigt. För let's face it - största anledningen till att vi tappar suget, orken - motivationen - till att äta hälsosamt är väldigt ofta för att den hälsosamma maten vi bjuder oss själva på inte gör oss mätta i alla sinnen. Man går från bordet med en känsla av att sakna något. Och träningen då? Jo precis som många skrivit här så fokuseras det MASSOR på hur man känner sig efteråt. Men när hela dagen är en evig längtan till "bara jag jobbat klart..", "bara jag gjort det här och det här och det här - då kan jag slappna av" Ja då blir det nog lätt övermäktigt under dessa tuffa månader att dessutom "tvinga" sig till något som vi faktiskt innerst inne ser som "valbart".. Mina bästa tips är; PLANERA. Hitta recept du GILLAR som är hälsosamma. Gillar du inte att laga mat? Ok, hitta snabba varianter så som blomkålsris med en kryddning du gillar - gör NÅGOT även om du inte gör allt. Och så träningen då - ja hur ska man orka när dagen redan varit full av måsten och man bara vill få vara ifred och ta det luuugnt för huvudet känns som det ska sprängas?! Ja där har du det! Det är HUVUDET som är trött allt som oftast - inte kroppen. Men är man småbarnsförälder så sätter ofta tröttheten lite krokben också. Så, ladda mp3:n med en ljudbok eller blandad musik - något för alla humör och ge dig ut. sätt målet att du ska göra NÅGONTING. Bättre att ha ett lågt krav och lyckas, än att ha ett högt krav och misslyckas. Och träningen/den fysiska aktiviteten ska vara skön och ge något medan du utför den! Summerat - om du inte orkar göra allt - gör NÅGONTING (både vad gäller hälsosamma val vad gäller maten och att träna), PLANERA så underlättar du för dig själv och du har bättre råvaror hemma och får större möjligheter på flera sätt, FÖRENKLA så att du faktiskt orkar, hinner och känner att det är värt det. ALLA kan klara göra NÅGONTING :) Och hela tiden hittar man nya vägar mot sunda val - tex i den här bloggen! :D

  johannahnilsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 34. Mitt tips till att lyckas hålla motivationen uppe till nyttig mat är att sätta upp en lapp på en kökslucka där det står vad du har för mål. För mig var det inte svårt att äta nyttigt utan hålla mig borta från alla "riktiga" sötsaker (substitut som tex cookiedough på kikärtot blev en favorit) som började exponeras. Saffransbullar hit och dit och pepparkakor. Skriv ditt mål och berätta för andra så de är införstådda varför du avstår vissa saker, (i mitt fall "antal dagar irad utan sött") och för varje dag du lyckats så får du dra ett streck. Då får man svart på vitt att man lyckats. Håller man räkningen eller målet inom sig är det så lätt att fuska, "ähh inget vet att jag tog den här kakan,de räknas inte". Men skulle du då dra ett sträck skulle du ljuga för dig själv på ett helt annat sätt, du vet att det där sträcket inte borde vara där och du kommer veta det varje gång du ska dra ett nytt.. Så sätt upp en lapp med ditt mål i köket och kämpa på, motivationen att få ett nytt sträck och lyckas ytterligare en dag kommer få dig att vilja testa dina gränser och förhoppningsvis även börja med nya nyttiga mål.

  När det gäller att hålla motivationen till träningen så gäller det att hitta en sann målbild. Vill jag bli stark,biffig,slankare,mer deffad? Du måste träna för dig själv och ingen annan, det är det som gör att man varje dag orkar, vill och älskar att gå till gymmet. Vad jag menar är: Jag gick för ca 1.5 årsedan på gymmet och hade som mål att bli slank, ville inte ha stora muskler osv. MEN min kropp är inte byggd som en slank modellkropp utan jag lägger lätt på mig muskler, har smal midja breda axlar och lats. Inte nog med det så började jag med tiden triggas av att lyfta tungt, träna med killar och bara kötta i gymmet. Inte förens jag erkände för mig själv att min målbild inte är nån slank, smal "omuskulös" kropp utan en stark, muskulös och riktig vältränad kropp så kände jag ett helt annat driv. Nu vill jag gå till gymmet i ur och skur eftersom det är enda vägen till min målbild. Sätt upp en bild på en tjej/kille som du kan identifiera dig med och som du vill likna kroppsligt och inse NO pain, NO gain.

  vero_true@hotmail.com

  SvaraRadera
 35. För att hitta orken till träningen & samtidigt hålla en bra kost under vintern så brukar jag föreställa mig själv till sommaren, hur vältränad jag kommer vara & hur bra jag kommer att må! Det ger mig så sjukt mycket pepp och gör att jag orkar att fortsätta, trots det trista vädret och de mörka dagarna. Sedan läser jag ju väldigt mycket bloggar med, bl a din, som också ger en pepp eftersom du är ett levande exempel på hur långt man kan gå, och att det inte alls är omöjligt att leva ett hälsosamt liv oavsett tid på året. Tack för all inspiration!!

  mjorsmo@live.se

  SvaraRadera
 36. Hej !! Tänk positivt , har du fixat hösten och vintern så fixar du dom sista veckorna också med mörkret ! Tänk frammåt inte bakåt....vh / Emma

  emmagustafsson77@hotmail.com

  SvaraRadera
 37. När man verkligen inte vill ut i mörkret eller snöovädret så brukar jag tänka att det är på vintern man får jobba till sig sin "sommarbikinikropp"! Ofta brukar jag också tänka tex så här: "Nu är jag ute och springer i kylan medans de flesta andra ligger hemma och latar sig i soffan!" , och då känner man sig lite extra duktig och får den där viljan :)

  idagranberg_@hotmail.com

  SvaraRadera
 38. Det gäller verkligen att visualisera sin målbild på och för sig själv, hur man vill se ut till utseendet men även känslan av hur man mår på insidan. Mitt trix är att använda sig av bilder, på sig själv eller på den dröm dit man vill nå. Titta på bilden när du känner att du behöver det och skriv gärna ett ordspråk eller ett citat på baksidan att relatera till. Ett bra sätt är att alltid ha detta med sig i fickan eller i väskan! Detta ihop med likasinnade vänner och bättre motivation är svårt att få :)

  marie_andersson@passagen.se

  Kram från mig

  SvaraRadera
 39. Mitt bästa tips för att behålla motivationen är att skriva upp de anledningarna man har och när det känns tungt titta på det och komma ihåg varför man gör det. Det är viktigt att man vill ändra sig för att det ska fungera. Sedan får man inte vara rädd för att misslyckas ibland, utan bara lära sig av sina misstag och sedan fortsätta jobba mot målet.

  SvaraRadera
 40. Jag har haft min motivation uppe på topp hela vintern och det tänker jag fortsätta med! Först och främst måste man ha ett mål. Man måste ha något att sträva efter, jag t.ex. har som mål att öka i muskelmassa och gå ner i fett men behålla vikten. Varje dag tittar jag på motivationsbilder, jag följer personer på instagram som lägger ut snygga och vältränade kroppar. Sen något som motiverar mig är att ha ett gott proteinpulver, jag längtar nämligen alltid till att dricka mitt protein så det blir lite som en belöning efter man har tränat. Ett väldigt bra citat som kan kicka igång motivationen är "summer bodies are made in the winter months" då vet man, för att få den kroppen man vill ha så måste man kämpa under de sista vintermånaderna. Att äta nyttigt är något av det bästa som finns, man ser resultat snabbare och det är gott. T.ex. genom att följa en blogg som din för att få nya idéer på vad man kan äta är ett bra sätt att hålla igång motivationen. Det är skönt att veta att när man väl får ett sötsug så kan man besöka din blogg och baka något som både är nyttigt och som smakar oehört gott!

  mail: paaula__@hotmail.com

  SvaraRadera
 41. Mitt namn är Sara och jag är 22 år gammal. Jag tillhör den skaran av folk som varenda år kring jul avger det klassiska "träningslöftet" - träna mer och äta bättre. Och som så många andra så höll detta i sig i cirka en månads tid. Men så den 24 oktober 2011 bestämde jag mig att en gång för alla faktiskt lyckas bibehålla en hälsosam livsstil. Den behövde inte vara optimal för alla andra, den behövde inte innebära särskilda dieter, utan den skulle fungera för mig. Mitt mål var inte att gå ner 10 kilo (även om det behövdes!) utan mitt mål var att finna en träningsform och en kost som jag trivdes med och som jag kunde hålla fast vid - inte bara under en kortare period. Jag fick hjälp av min underbara syster som på redan då var väldigt intresserad av kost och träning och var duktig på att träna regelbundet och äta hälsosamt. Ett år senare hade jag nått min målvikt och hade gått från en storlek L till en storlek S - en storlek som jag inte haft sedan tidig tonår. Det var ingen dans på rosor, det har krävts blod, svett och tårar, men resultatet blev en viktnedgång på 12 kilo! Men framförallt så förde det med sig ett helt nytt tankesätt och jag har aldrig mått bättre eller varit piggare än vad jag är nu! Ni vet nu vad som fick mig att börja, men vad fick mig att fortsätta? Det hade varit så enkelt att börja äta onyttigt igen, framförallt under julmånaderna. Jag säger alltid att det var tack vare min syster och att jag aldrig hade klarat mig utan hennes stöd och hjälp. Men varenda gång jag säger det till henne eller inför henne så säger hon att det är min förtjänst, att jag inte hade klarat av det om jag inte hade varit motiverad eller om jag inte hade velat. Motivation och vilja krävs för att man ska orka ta sig till gymmet eller ut på den där promenaden som inte känns särskilt lockande i höstmörkret och finns inte de två faktorerna så spelar det ingen roll vem som försöker pusha på en. Självklart hjälper det att ha en träningskompis, men viljan måste komma inifrån en själv och kan man bara finna den och lyckas se till fördelarna med träning, så kan man även överkomma vintermörkret och fortsätta sin träning. Det bästa tipset till att behålla motivationen att träna och äta hälsosamt under de sista mörka vintermånaderna är enligt mig att se till fördelarna med träningen, att minnas hur pigg man blir (och vem önskar inte att slippa vintertröttheten!?), hur bra man mår och hur roligt det är att se resultat. Att minnas sitt mål, men framförallt att minnas anledningen till att man har tränat de andra månaderna. Kan man bara göra det så kommer de mörka vintermånaderna snart vara förbi och när det börjar ljusna igen så ser man resultaten av några hälsosamma vintermånader, ett resultat som man kan glädjas åt. Träning är roligt, så länge man inte låter det bli tråkigt. Och när det inte är lika roligt längre så får man försöka minnas vad det var som man en gång tyckte var roligt! :) Och jag skulle tycka att det hade varit väldigt roligt att vinna denna tävling nu när jag är nöjd med min vikt och gärna skulle vilja övergå till att börja bygga muskler. Ännu en gång är det helt upp till mig själv och jag vet att jag kan klara av det, men lite hjälp på vägen är ju alltid uppskattat :)

  "impossible is not a word - it's just a reason for someone not to try".

  (Mejladress: saratuovinen@hotmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg: Visst, 12 kilo på ett år är inte särskilt mycket om man ser till alla dessa dieter som finns som lovar en viktminskning på 12 kilo på några veckor. Men som jag nämnde innan så var mitt mål aldrig att gå ner i vikt så snabbt som möjligt, utan att finna en livsstil som jag trivdes med och som jag kunde fortsätta att trivas med. Och det är också en av de största motivationskällorna, att faktiskt trivas med och må bra av den träning som man utför.

   (Mejladress: saratuovinen@hotmail.com)

   Radera
 42. Det som egentligen motiverar mig mest måste jag erkänna är på sätt och vis jag själv. För 3-4 år sedan fick jag celiaki och hade ett väldigt dåligt näringsupptag (då jag inte hade något tarmludd kvar) vilket gjorde mig undernärd och kraftigt underviktig. I samband med det fick jag ett väldigt kontrollbehov gällande mat vilket jag idag inser var en typ av ätstörning. Plötsligt var jag nere på ynka 40 kg till mina 163 cm. Men sedan ca ett år tillbaka har jag lagt in mycket styrketräning i min träning vilket har gett resultat jag är mycket nöjd över. Bara sedan i somras har jag lyckats byggt på min ca 3 kg i muskler och vikterna på skivstången och min kettlebell har mer än dubblats. Med andra ord har jag bevisat för mig själv att ingenting är omöjligt. Inga ben sticker ut, inga revben syns igenom och jag ser vältränad ut, vilket jag fått många kommentarer om. Det är i sin tur dessa kommentarer om min utveckling som gör att jag ser fram emot varje gympass ännu mer. Idag är jag en hälsosam tjej som älskar att äta rätt och träna och väger ca 51 kg - 11 kg mer än för 2 år sedan.
  Annars så är det bara att hitta maträtter och den träning som man trivs bäst med och som gör en motiverad till att fortsätta och ser fram emot nästa träningspass.

  / Julia!
  Juliaa___@hotmail.com

  SvaraRadera
 43. Jag blir själv motiverad av att motivera andra!
  Detta gör jag dagligen genom mitt jobb, bloggande, min facebooksida och genom att vara spinninginstruktör samt en flitig besökare i gymmet. Den respons, nyfikenhet och tacksamhet jag möter från andra människor med liknande målsättning motiverar MIG att hålla fast vid min kost -och träningsplan.
  Jag vill ju självklart leva upp till de förväntningar (både jag själv och) andra har på mig -det motiverar mig att köra på ÅRET RUNT!

  /Linnéa, linnean2@spray.se

  SvaraRadera
 44. Det som motiverar mig är att tänka "Varför började jag från början?" "Vad vinner jag på att ge upp?" Och sedan att tänka på känslan när man är nytränad. Den känslan är bättre än känslan av att vara nykär. Livet går upp och ner och man blir ganska nere av de mörka vintermånaderna, men tänk sen när de är över och du har kämpat på med träningen och du ser faktiskt resultat. Vilken känsla! Håll ytterliggare motivationen uppe med att kolla på bilder på kroppar som DU tycker är snygga och så DU vill se ut, och gör collage med vältränade kroppar och citat. Det brukar jag göra!

  Randiga-jag@hotmail.com

  SvaraRadera
 45. jag glömde.. OCH köp nya FÄRGGLADA träningskläder som får dig ännu mer motiverad. Mina senaste neongula springskor gav mig ett leende på läpparna och ny motivation!

  Randiga-jag@hotmail.com

  SvaraRadera
 46. Läsa böcker, tidningar, bloggar och se på TV-program eller filmer som handlar om hälsa och träning. Jag fick två böcker i julklapp om träning (löpning) och efter att ha haft en period när jag inte alls varit sugen på löpträning blev jag helt plötsligt supermotiverad att ta en löptur. Det finns så otroligt många "ställen" man kan läsa om träning på idag och det är ju fantastiskt, man får nya idéer om hur/vad/var man kan träna (om man är omotiverad för att man tycker att man alltid gör samma sak) osv. Så; Köp en bok eller tidning eller leta upp någon film om träning och NJUT! Det är ett av mina bästa motivationstips :)

  94dannert@telia.com

  SvaraRadera
 47. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 48. Jag blir själv otroligt motiverad av nya träningskläder. Ett annat bra tips är att bredvid sängen klistra upp bilder, ord, peppningar och liknande som har med det kommande målet att göra. Det blir det sista man ser innan man somnar och det första man ser när man vaknar.

  t.ex: "I sommar kommer allt att vara värt det. Hur många kan springa 2 mil? Inte många, men i sommar KAN JAG!"

  "Ge inte upp Maria, om några månader så tar du 40 kg i bänkpress"

  kihlstrom.maria@gmail.com

  SvaraRadera
 49. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 50. Åh vilka underbara produkter!

  Jag anser att man först måste veta just varför man tränar. I mitt fall är det för att bli såkallat fit & stark, inte för att gå ner i vikt. Jag tror att det är viktigt att påminna sig själv dagligen om varför, att man ser sitt mål framför sig & tänker långsiktigt - det kommer ta tid att nå målen & detta är något du skall hålla på med "föralltid". Därför tror jag att det är väldigt viktigt att man accepterar snedsteg & motgång, att man inser att en helg fylld med godis inte förstör något du skall förändra långsiktigt. Bli inte omotiverad av det, ta nya tag DIREKT, inte nästa vecka..

  Jag tycker även att det är viktigt att man varierar sin träning, hittar nya former, tränar både ute och inne. Att
  Man ständigt söker efter nya recept & går upp extra tidigt för att laga vackra, hälsosamma måltider som inte bara smakar bra utan ser inspirerande ut..att man finner inspiration i sig själv tycker jag är både viktigt & inspirerande. Och när du väl gör det, låt dig själv vara din inspokälla - inte kan man tröttna Och ge upp då? DU kan - det tycker jag känns otroligt motiverande & får mig att vilja fortsätta. "Våga låta dig ha dalar, våga testa, våga satsa, våga stå för dina mål! "Våga och vinn".

  Jag har själv nyligen börjat träna & har nu hållt i sedan i oktober. Har aldrig varit så taggad:)
  Kramar Ida

  SvaraRadera
 51. Jag gör det lätt för mig eftersom man ofta sitter vid datorn den här tiden på året, men jag blir ändå väldigt motiverad. Jag kollar på på youtube, bland annat dessa klipp

  http://www.youtube.com/watch?v=Sk56VxaeqEQ&list=PL562804693C432A9E

  dennis.artursson@live.se

  SvaraRadera
 52. Har alltid små delmål på vägen. Har i tankarna vad det är du sträva efter/målet, hur glad och bra du kommer att må när du är där. Variera din träning och kost. När det står stilla titta tillbaka på vad du har åstadkommit och hur mycket du faktiskt utvecklats/gått ner/lagt på dig/ökat i styrka ect...

  Mvh Sofie
  fie108@hotmail.com

  SvaraRadera
 53. Tack för en otroligt bra blogg kikar in hos dig flera gånger om dagen :) Jag har tränat i snart två år och det har gått lite upp och ner, mest framgång. Men ibland har jag kommit av mig faktiskt oftast när jag stirrat mig blind på vågen. Så nu för två månader sen så slängde jag ut min våg och har bara fortsatt träna och kollat mig själv i spegeln och försökt vara nöjd med mig själv. Och faktiskt så har jag sett riktigt mycket resultat. Vågen fick mig bara att ge upp eftersom jag inte nådde mitt resultat på vågen så snabbt som jag ville. Men hey muskler väger mer än fett? Så nu vägde jag mig efter 2 månader plus mätte mig och upptäckte 4 kg ner i vikt men hade tappat 8 cm runt mage och rumpa. Så mitt tips är strunta i vågen för den stämmer faktiskt inte alltid, bättre att se dig själv i spegeln och känna dig fin, på vågen står det bara siffror.
  Kram från Izabella
  izabellastaver@gmail.com

  SvaraRadera
 54. Jag har lärt mig att planering är A och O för att kunna hålla motivationen uppe vilket gör att man lyckas uppnå sina mål. Lever helt enkelt efter mottot "If fail to plan, you plan to fail".
  Att ta sig tid till att strukturera upp sin kommande vecka, fixa matlådor, planera in träningspass och alltid se till att det flyter på så enkelt som möjligt gör att det inte känns jobbigt och tungt. Motivationen är på topp och det känns inte ens svårt att gå på diet.

  Mvh Camilla
  camilla.ericson.wik@hotmail.se

  SvaraRadera
 55. mitt tips är att ha en motivationsbild i huvudet, checka in instagram, fb eller någon annan liknande sida för att just få upp synen för vad träning ger dig egentligen.
  Jag brukar ofta slå upp en video på youtube
  tex;http://www.youtube.com/watch?v=lsSC2vx7zFQ&feature=player_embedded
  eller;
  http://www.youtube.com/watch?v=vH0nP4NzS9M&feature=player_embedded

  Jag jämnför mig aldrig med dessa individerna, men vet att dem har kämpat sig genom enormt mycket för att just uppnå sina mål. Slå på en video, lyssna. eller ta fram massa bilder på folk som insprererar, motivationen kommer garanterat.. Iaf för min del!
  Att ha en bild i huvudet när man går in i gymmet, kötta som aldrig förr och gå därifrån med ett leénde, klapp på axeln, you made it today!

  Mvh Louise Ch

  Louisechristensson@hotmail.com

  SvaraRadera
 56. Jag vet inte om jag får vara med och tävla eftersom jag inte bor i Sverige, men jag kör ändå. :)

  Jag håller motivationen även de mörkaste vintermånaderna genom att fokusera på målet. Alla har vi nog en bild i huvudet på hur vi vill se ut och hur vi vill må, detta är vad jag koncentrerar mig på. Sommaren är ju här snart också. ;)
  Om jag ändå känner att motivationen saknas brukar jag fokusera på hälsan. Fokusera på hur mycket bättre du mår om du äter rätt, än om du ger in till de frestande skräpmåltiderna. De är goda för stunden, men det är inte värt det. Fokusera på all goda maten du kan äta som är nyttig.
  Fokusera på hur belåten du känner dig efter ett träningspass!
  Sist men inte minst, som brukar motivera mig mest, är att jag vill vara en bra förebild för min son och ge honom bra vanor i livet. Han tycker mamma är cool som går till gymmet och lagar nyttiga kokosbollar. ;)

  Paulina Wici

  wiciladith@gmail.com

  SvaraRadera
 57. Mitt bästa tips för att hålla motivationen på topp är att läsa olika fitnessbloggar, gå till gymmet med tanken på att man alltid kan bli starkare och självklart försöka baka lite nyttigare proteinbakverk. Jag driver själv en träningsblogg så jag försöker hålla mig motiverad för att motivera mina läsare och har även precis upptäckt tumblr där det finns en stor värld av vackra fitnesskroppar på bild. När strävan finns där, finner sig motivationen av sig självt!

  jessica-berggren@live.com

  SvaraRadera
 58. Ibland tryter motivationen även för mig som älskar att träna. När dipparna kommer och det känns tungt att komma iväg till gymmet känner jag efter vad det är som tar emot. Är det kroppen som säger ifrån så lyssnar jag på den och kör ett lugnare återhämtingspass, yoga eller rörlighet tillexempel. Sitter begränsningen i huvudet så peppar jag mig på alla sätt som funkar för just mig, det är ofta tanken på synligare muskler eller tanken på känslan och tillfredsställesen efter ett avslutat pass. Jag sätter på mig mina snyggaste träningskläder, laddar MP3:n med peppande låtar och kör mina favoritövningar. När soffan lockar mer än powerwalken lurar jag mig själv genom att tänka att jag bar behöver ta lilla rundan idag. När jag väl kommer ut är det alltid så skönt att jag väljer den långa i alla fall. Vilka sätt man än har tycker jag att det viktigatse är att man väljer de sätten som just en själv och ingen annan. Skriv på facebook, boka in en träningsdejt, kolla in bloggar eller titta på fitspo om det är det du behöver. I kampen mot motivationsbrist är alla medel tillåtna!

  fridaeklund@hotmail.com

  SvaraRadera
 59. Det jag brukar köra när jag känner mig alldeles slut och trött, och ja, lite blekfet helt enkelt, som man oftast känner sig sådär efter jul, är att ta en sväng förbi solariet! Tänk dig en skön sommardag på stranden istället och när man är lite brunare brukar man faktiskt känna sig lite finare, och tightare redan där! Lägg sedan in ny musik på din mp3 och planera nästa gympass, tänk på hur grym du kommer att vara, och hur skönt det kommer bli när våren väl kommer och du redan är halvvägs till beach 2013! Redan där är cirkeln igång ;) Tjoohoo!

  SvaraRadera
 60. Mitt bästa tips för att hålla motivationen uppe är att göra det du tycker är roligt och att ha mål med det du gör. Har du testat en viss motionstyp och inte tycker att den passar dig, försök leta efter något annat! Kanske kan du få något tips via en träningsblogg, eller någon vän som tränar? Är du på ett gym kanske någon av instruktörerna där har något tips och kan hjälpa dig vidare. En händelse som fått mig att bli ännu mer motiverad nu är att jag var på ett privatpass med en elitidrottare i sporten jag utövar och det får mig motiverad och jag tänker att man verkligen kan gå hur långt som helst bara man vill!

  När det gäller maten och att äta hälsosamt är mitt tips att prova att laga en rätt med någon ingrediens du inte använt förut. Våga prova! Leta recept i böcker, i bloggar, fråga vänner och familj vad de lagar för mat. Kanske kan du få inspiration från dem? Sedan jag började läsa den här, och fler träningsbloggar med recept i har jag märkt att jag tycker det är roligare att laga mat än förut, och när jag vet att det dessutom är nyttig mat blir det ännu roligare! Unna dig färgglad mat och att lyxa till det lite emellanåt, även om du bara lagar mat till dig själv!

  Sofia

  Mail: sofia-karlsson@live.se

  SvaraRadera
 61. Mitt tips är att hitta hälsosamma alternativ man tycker om. Exempelvis brukar jag blanda lättkesella med keso och lite bär när jag är sugen på något gott på kvällen. :)

  SvaraRadera
 62. För att behålla motivationen så spenderar jag timmar på att leta efter roliga och mer hälsosamma recept som jag kan testa att göra till mellanmål. På söndagen planerar jag veckans träning och måltider så jag har allting som en plan. Då är det lättare för min hjärna att göra det, för den är redan förberedd.
  Jag målar upp mentala bilder på HUR SNYGG jag kommer vara efter en viss periods träning, med snygga muskler och en stark självkänsla som strålar. När motivationen får sig en dipp så tänker jag på att jag faktiskt kan göra någon nytta istället för att ligga i soffan och kolla på ett program som egentligen inte ens är intressant.
  - Planering
  - Mentala bilder
  - En längtan till förändring

  SvaraRadera
 63. Åh vilken rolig tävling. Där vi alla kan ta del av varandras sätt att motivera sig. Ha , vad motiverad jag blev nu!!
  För egen del använder jag mig av ett helt gäng sätt att motivera mig: träna ofta, bilder på vältränade, nya recept på bra mat, att prata träning och träna med min träningsintresserade familj. Men ett tips jag gärna vill dela med mig av är att göra en träningsbok! Skriv där i ner dina mål och hur och när de ska nås. Läs den ofta. Särskilt Hur! Här kan man klistra in bilder och annat i också!
  axelsson.gate@hotmail.se

  SvaraRadera
 64. Våga vägra vintern över huvud taget? ;) Nä'rå, vad jag menar är att så fort det blir svinkallt ute så finns risken att vi börjar slarva med utseendet lite grann; inte raka benen så ofta, frekvensen för hur ofta fötterna får lite kärlek och uppmärksamhet har en tendens att minska osv. Lätt att glömma hur man ser ut under alla bylsiga kläder.
  Att vara playaredo året om gör gott för min motivation i alla fall! :)
  Solarium lite då och då är bränngött! Kanske inte mest för att bli "brun", utan snarare mer för att inte känna sig så vit så man är genomskinlig..

  Att omge sig med likasinnade och att läsa bloggar av likasinnade/förebilder är också motiverande. Din blogg tex är inte bara inspirerande utan har räddat tex jul och nyår för mig på så sätt att jag använt mig av några av dina recept och på så sätt sluppit en del av släktens masande om vad jag äter och inte tack vare att jag äter saker som ser gott ut även i deras ögon. Du vet garanterat vad jag menar. Att slippa se ut som ett kesella-prottepulver-mongo i omgivningens ögon hjälper faktiskt! Sen om det nu råkar vara kesella eller pp i fikat behöver ju inte dom veta..

  Behöver väl säkert inte ens nämna det, men tydliga målbilder/att ha "projekt", upprättat i en "handlingsplan" är sjukt underskattat! Handlingsplanen hjälper att få en tydligare bild om inte annat.

  Men sen finns det ju, håll hårt i dörrkarmen, ett stort plus med vintern! Svinkallt = spontanfester som så lätt råkar hända sommartid tycks utebli helt, till förmån för hemmamys. Ja, om man nu inte råkar vara en sån där vintersporttyp förstås, som njuter av snö, kyla, mörker och elände. Då får man nog försöka värja sig för afterskis oxå..

  Tack för bra läsning btw! :)

  Kram
  //Jessi

  Mejl: fluorsvavelsyra@hotmail.com

  SvaraRadera
 65. Hej!

  Tack för en intressant blogg med många bra tips!

  För att hålla igång motivationen till att träna så påminner jag mig om att detta är en livsstil och att det finns utrymme för att ibland hoppa över träningen. Jag tänker efter i slutet av veckan hur träningen har sett ut och vad jag kan förbättra inför nästa vecka. Jag är snäll mot mig själv men jag är också ärlig och ger inte upp. Jag läser bloggar, tidningar, ser TV-program och filmer som inspirerar mig till allt roligt som träning för med sig: en stark kropp, frihetskänsla, utmaningar, energi osv. När det är som svårast så säger jag till mig själv att jag ska träna det som är roligt och att jag inte behöver ta i så mycket. Kommer jag fortfarande inte iväg så sänker jag kraven ännu mer och bestämmer mig för att istället gå en väldigt lång promenad, cykla eller gå ut och dansa för att komma i kontakt med min kropp och känna hur skönt det är att röra på sig. Då brukar det vända.

  När det gäller mat så hämtar jag inspiration från hälsosamma recept, unnar mig bra råvaror och äter varierat. Jag dukar upp fint och njuter av maten, utan att göra annat samtidigt. Jag har med mig ett kokt ägg, frukt eller nötter i väskan för att vara förberedd för bra mellanmål. Jag försöker att aldrig handla hungrig. Under vintermånaderna när man är lätt hängig gillar jag att laga extra stark och kryddig mat med chili, ingefära och jag testar nya spännande recept. Jag använder mörkret till att göra måltiderna ännu mer stämningsfulla och mysiga med levande ljus.

  Lycka till alla duktiga därute!
  /Eva

  E-post: sverige.eva@gmail.com


  SvaraRadera
 66. Här kommer mina bästa tips!

  - Ta fram penna och papper och skriv VARFÖR du vill förändra din kost/träning/utseende. Är det något DU verkligen vill?! Se verkligen till att du gör det för DIN skull och lycka, ingen annans. Sjukt viktigt!
  Har du kommit fram till att svaret är JA, att du vill förändras för din egen skull, så börja sätt upp RIMLIGA mål. Sikta inte mot himlen och tänk "10-15 kg på 1 månad", för då kommer man bara bli besviken och less när man inser att det är helt omöjligt, dvs om man inte svälter sig själv.. Tänk långsiktigt istället och framförallt (det brukar iallafall jag tänka och det hjälper mig) att DET ÄR JOBBIGT i början. Hade det varit enkelt hade alla gjort det! I början får man även planera vecko/månadsvis, beroende vad som funkar för en själv.. Vill man ha EN unnardag i veckan, så fine. Men då bör man verkligen unna sig det man tycker om MEST och inte unna sig bara för unnandets skull. Viktigt att inte överäta/dricka dessa dagar!
  - Ha andra unningstillfällen istället för mat/dryck! När jag hade klarat mig en månad utan godis, alkohol, chips, läsk unnade jag mig genom att köpa Big bang theory boxen! Varje gång jag tittade på ett avsnitt och njöt tänkte jag att "det här har jag förtjänat!". Det behöver inte alltså bara handla om mat utan man kan göra som jag, köpa sig något man verkligen vill ha/tycker om..
  - Ta ett kort precis i början av träningen och kör på en månad och ta en bild då. Funkar kanon när man insett hur mycket kroppen förändrats bara genom att äta "clean" och röra på sig. Man behöver inte springa 1-2 mil om dagen utan små skillnader gör enormt mycket i längden. Tänk på vardagsmotion! Hoppa av en hållplats innan och gå sista biten, ta trappor istället för hiss, ställ klockan någon timme tidigare och ta en morgonpromenad osv. Jobbigt för stunden, men tänk "har jag någonsin ångrat en träning?!" Förmodligen inte..
  - VIKTIG PUNKT! JÄMFÖR DIG ALDRIG med någon annan, bara med dig själv. Var alltid liiite bättre än du var igår. Du har ingen aning om hur den tighta tjejen/killen på jobbet har tränat för att se ut så som hen gör, de kanske har kämpat i flera år. Tänk istället att en dag kommer du också vara där, så länge du inte ger upp!
  - Ha motivationsbilder/bloggar! Titta runt bland olika kostbloggar/instagram och hitta någon/några som inspirerar dig kost/träningsmässigt. Följ dessa! Jag har alla kostbloggar (bland annat Sannas, hehe) i ett skrivdokument på datorn och varje dag går jag in på dessa för att få recept/träningstips!
  - Tänk på att ALLA människor har börjat någonstans. Tänk aldrig "jag vågar inte gå till gymmet för jag vet inte hur jag ska använda maskinerna/vill inte bli uttittad då jag inte klarar av att springa 10 min i sträck!" So?! Åter igen, alla började någonstans. Min första löprunda på bandet (ever!) höll jag igång 30 minuter utan att stanna, (hade sjukt dålig kondis i början) och det slutade med att jag ramlade ihop när jag skulle hoppa av bandet. Detta bara för att jag ville hålla igång lika länge som jäveln (som förmodligen var elitlöpare, haha) bredvid mig. Våga istället fråga! Fråga om hur maskinerna funkar, fråga folk om tips osv. Jag hade blivit sjukt glad och smickrad istället för irriterad om någon kom fram till mig på gymmet och frågade om tips! Tror alla skulle bli det.
  - Anteckna varje dag EN sak du har gjort framsteg inom/något som gjort dig stolt. Det behöver inte vara något stort, utan så enkla saker som "idag gjorde jag personbästa i benpress/squats/snabbpromenad osv, osv...". När du känner att motivationen är låg tar du fram blocket och läser saker som gjort dig stolt tidigare och du kommer snart hamna på banan och inte vilja sluta! Låter töntigt och klyschigt, jag vet, men tro mig, det fungerar!

  anela_463@hotmail.com

  SvaraRadera
 67. forts...
  - Investera i snygga träningskläder som du känner dig bekväm i och kosta på dig sköna och snygga träningsskor. Med snygga kläder känner åtminstone jag mig lite finare på gymmet! Har du råd är en PT en grym investering också! Denne kan då hjälpa dig att hitta det som funkar för dig och komma på banan! Bara för att en träningsmetod/kostplan funkar för en person behöver den inte funka för dig! Superviktigt. Alla är unika på det sättet och funkar olika. Har du varken råd med PT eller gymkort är promenader/löprundor ute helt gratis! Då räcker det bara med snygga kläder ;)
  - När du känner att "nej fan i mig, jag pallar inte mer. Måste ha godis!" Ta fram motivationsbilderna på de tjejer/killar/kroppar du vill se ut som/ha och tänk "är den här chokladen verkligen värd att sakta ner min process till MIN drömkropp?". Mitt svar är alltid NEJ.
  - Hitta substitut! Jag trodde hela tiden att jag led av "sockerberoende", visst fan älskar jag choklad mer än mycket annat på denna jord men proteinpulver/stevia blev min räddning. Kolla recept på nätet, googla proteinbollar/fudge/kladdkaka osv som inte innehåller onödigt socker/tillsatser. Jag gör Sannas chokladbollar en gång i veckan för att lyxa till det och har inte ätit något som inte tillhör "clean foods" på exakt 6 månader nu. Något jag aldrig trodde var möjligt tidigare! Kan jag, så LOVAR jag att ni kan det också.
  - Gör en skön spotifylista med grymma träningslåtar!
  - Hitta andra fördelar med att äta hälsosamt! Många upplever bättre hy, ökad pigghet, finare hår osv, gör du det också? Om ja, varför gå tillbaka till något som ger dig dålig hy, ger dig blodsockerfall, påverkar ditt humör negativt osv. Är det värt de fem minuterna du kommer njuta av godispåsen? Njae..
  - Låt bli vågen! Denna kan nämligen vara sjukt missvisande. En dag kan du väga en siffra medan dagen därpå kan du väga 3 kg mer (största boven till bristande motivation!). Det många glömmer är att det ofta kan handla om att man har mer vätska i kroppen då, att man har "lingonveckan" osv, osv. Mät dig själv med måttband istället! Där får du mer korrekta och pålitliga siffror. Skriv ner dessa och gör detta exempelvis en gång i månaden. Minskar siffrorna stadigt lovar jag att man blir mer och mer motiverad!
  - Hitta en träningsform som du tycker är kul! Hatar du att springa? Gör det inte då. Testa dig fram. Prova styrketräning, cykling, simning, olika pass osv. Tillslut kommer du hitta något du gillar!
  - Läs på om hälsosam kost och träning vs ohälsosam kost och ingen träning! Läs på vad clean foods gör för kroppen och hur denna mat kommer påverka dig positivt på samma sätt som ohälsosam mat förstör kroppen! När du blir mer påläst kommer du inte bli lika sugen på en Donken Hamburgare/pizza osv.
  - Sista tipset (som också är det absolut viktigaste): ÄLSKA DIG själv och var stolt över dig och dina framsteg! Av någon anledning är det riktigt svårt men det är när man lär sig älska sig själv man inser att motivationen är på topp. Man är hälsosam/tränar för att man själv mår bättre, den viktigaste personen i hela världen ju! Var positiv och ödmjuk mot dig själv, låt denna process ta tid, för det ska ta tid så kroppen hinner vara med på banan, kör inte all in första veckan då det kommer leda till att du förmodligen tappar motivationen rätt fort, börja på en human nivå. Var snäll mot kroppen för det är den som kommer bära dig resten av ditt liv (och då vill du inte att den ska vara ohälsosam!)
  Lycka till och kom ihåg: "pain is temporary, quitting lasts forever"

  anela_463@hotmail.com

  SvaraRadera
 68. Finns mycket som motiverar mig, krävs olika motivationer vid olika tidpunkter. För mig funkar det att inte ha några förbud utan istället hitta många recept som både är goda och nyttiga (där hjälper din blogg till:-)). Variation och glädje är också viktigt. Jag gillar att sätta upp mål, det hjälper när de där riktigt sega dagarna kommer. Då motiverar det mig att tänka på mitt mål och att bara göra det jag bestämt att jag ska göra. Känns något träningspass segt tänker jag på vilken underbar känsla det är efteråt och hur bra jag mår!
  Mailadress: johannesson81@hotmail.com

  SvaraRadera
 69. Spegeln. Titta och beundra din starka vackra kropp. Lär dig att älska dess kapacitet och möjlighet. Uppskatta det du kan göra varje dag. Fortsätt med det. Varje dag. Älska den och belöna kroppen med hälsosam mat och nyttig träning. Kroppen är fantastisk. Inse det, Varje dag.

  zizzy@spray.se

  SvaraRadera
 70. För att behålla motivationen. Ja.. det beror ju lite på hur man är lagd som person. Jag tränar för att jag älskar att träna och självklart för att det är bra för min hälsa. Det hänger ju ihop. Därför tycker jag för min egen del att en god kosthållning kommer av sig självt. Träning, god mat och hälsa är ju min livsstil och för att få ut bästa möjliga resultat gäller det ju att ha koll på vad man tränar, hur man tränar, när man tränar, vad man äter, hur man äter osv.. Men visst är det extra kul att träna när man har köpt nya tights, eller nya skor som man ska inviga, det kan jag ju inte neka. Fantastiskt kul till och med!.. :-)

  SvaraRadera
 71. Det som funkar bäst för mig för hålla bra matvanor är att storhandla en massa nyttiga gottigheter en gång i veckan, allra mest inspirerad blir jag av att gå till marknaden och köpa färsk frukt, grönsaker och nötter i lösvikt! Sedan laddar jag frys och kyl med matlådor så finns det alltid något tillgängligt. Jag ser också till all unna mig något extra varje dag - inte i form av skräpmat utan t.ex. ett av dina recept på snabba 1-portionsdesserer!
  Vad gäller träningen - den är extra nödvändig nu under vintermånaderna för att hålla värmen uppe! Om jag sitter hemma och fryser och inte vill lämna soffan tänker jag på hur skönt det skulle kännas att faktiskt känna blodet cirkulera och svetten rinna i stället för att sitta här och huttra! Har dessutom unnat mig en ny träningsgarderob efter jul (tack REAn!) och jag känner mig aldrig snyggare än på gymmet! Så varför skulle jag inte vilja gå dit varje dag och ego-boosta mig själv lite? :)
  ÅÅh nu blev jag träningssugen ;)

  Kram
  Cecilia

  lindnercecilia@gmail.com

  SvaraRadera
 72. Jag brukar tänka på mina barn, 4 och 2,5 år gamla. Jag tänker att jag vill vara med dem länge och orka leka med dem, dra pulkor upp och ner för backar. Klättra i träd och leka jage. Jag vill vara en aktiv mamma och det vet jag att jag blir när jag tränar och äter hälsosamt. Kramar Jenny
  Jenny.akerblom@gmail.com

  SvaraRadera
 73. Jeg elsker å trene, og gjør det hver dag! Jeg er danser, og har som mål og nå utrolig langt!! Jeg har hatt motivasjon til å trene så lenge jeg kan huske. Jeg spiser også sunt. Det som gir meg motvasjon til å trene, om det gjelder styrketrening så tenker jeg at det er de siste repsa som gjør deg bedre, og når det gjelder intervall så tenker jeg alltid; Om jeg gir ekstra mye nå blir det lettere neste gang, og sånn tenker jeg hver gang og da vil man bli bedre.

  Dessuten funker det kjempebra og se for seg selv når man har nådd målet man ønsket, men å vite hvor hard trening som har ligget bra.

  Ellers får jeg motivasjon til dansen av å høre fantastisk bra musikk, se bilder som inspirer, se framgang og tenke på den dagen jeg har nådd og kommet meg dit jeg vil! Det er så viktig å ha mål her i verden, og det har jeg! :D

  Klem ! :D

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...