torsdag 10 januari 2013

Jordnöt & vaniljproteinbollar rullade i kakao

Körde rygg och triceps igår och jäklar var passet tog! Jag och David körde superset (vi gjorde två övningar för olika muskelgrupper som görs direkt efter varandra utan vila) genom hela passet och  efter att inte ha tränat på mer än 2 veckor var flåset inte det bästa...helt sjukt vad snabbt man tappar konditionen! Men det är så skönt att kunna träna igen. Träningsvärken idag är inte att leka med :)
I morse hoppade jag över pannkakorna och det blev gröt istället. Har nästan förätit mig på pannkakorna så nu blir det gröt för fulla muggar ett tag tror jag :)
Havregrynsgröt med färska blåbär, vaniljpulver och psylliumfrön med blåbärsprotein-fluff. Riktigt gott!

Imorgon fyller David år (30) och vi ska baka en tårta ikväll att ta med till jobbet. Vi brukar varje år göra tårtor på varandras födelsedagar och försöka ha i så mycket kalorier utan att det blir äckligt, ha ha! Inte för att vi äter så mycket av dem sen men det är en kul grej. Förra året fick jag en tårta med grädde, nutella, banan, dajm och maryland-kakor!!
Tårtan jag fick för två år sedan :)
 Så vi får se vad kollegorna blir bjudna på imorgon ;)

Igår var jag sugen på något efter middagen och svängde ihop dessa bollar på 2 minuter. Man kan knappt kalla det för ett recept ;) Supergoda och superenkla, de innehåller nyttiga fetter, bra med protein och antioxidanter från kakaon. Kanon till mellanmål tillsammans med en frukt eller som kvällsmål om du är lite sugen.
Jordnöt & vaniljproteinbollar i kakao
2 port

0,5 dl naturellt jordnötssmör (ca 3 msk)
1 skopa whey complete vanilj
0,5 msk stevia strö (kan uteslutas)
1-2 tsk vatten
kakao blandat med lite stevia strö att rulla i (ca 5-10 g kakao)

1. Blanda alla ingredienser i en skål men händerna. Blir det för torrt har du i lite vatten. Rulla bollarna och rulla dem sedan i kakaon. Ställ i kylen en stund och ta fram när du ska äta dem.
Näringsvärde per portion (1 av 2):
215 kcal
19,5 g protein
4,5 g kolhydrater
14 g fett

22 kommentarer:

 1. Skönt att ha kommit igång igen efter sjukdomen. Nog för att träningsvärk sällan är angenämt men jag kan ändå gillar känslan då jag vet att jag gjort mitt bästa och musklerna verkligen fått jobba!

  Lycka till med tårtbaket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så skönt! Håller med, jobbigt när man känner träningsvärken när man går men samtidigt är man så nöjd ;)

   Tack så mycket, resultatet kommer i morrn :)
   Kram

   Radera
 2. Härligt jobbat tjejen =) Kan du inte ge ett exempel på ett sådant pass, med övningar osv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Absolut, kan skriva exempel i helgen.
   Kram på dig!

   Radera
 3. Hej :) Gillar verkligen din blogg!

  Det är såhär att mitt proteinpulver från Scitec Nutrition tar slut när som helst och jag har kollat över lite andra märken. Som fitnessguru och nutramino. Har nog bestämt mig för att köra på fitnessgurus proteinpulver.. Haha, nu till min fråga! Om jag vill göra som du.. Alltså göra proteinpannkakor eller någon form av "kaka". Kan jag använda vilket proteinpulver som helst då? Tacksam för svar och ber om ursäkt för lång kommentar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag har själv aldrig testat Fitnessgurus proteinpulver men du kan i stort sett använda vilket vassleprotein du vill till pannkakor och "bakverk". Självklart kan resultatet variera lite beroende på vilket märke du använder men så länge du använder vassle där det står vassle och casein där det står casein i recepten så ska det gå bra :)

   Radera
 4. Från en mat-älskare till en annan måste jag säga att du har en underbar blogg! Bilderna är fina, recepten får det att vattnas i munnen och när du skriver om träning och mat låter du sund, peppande och motiverande. Får jag ställa en liten fråga? Hurudan mat rekommenderar du för oss som tränar allsidigt ca 5 gånger i veckan? Lyfter vikter men satsar inte på att bygga stora muskler. Har gått från Gi till lchf till på-tok-för-lite mat tillbaka till Gi, men har svårt att hitta det där ultimata... om det överhuvudtaget finns?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tusen tack för den fina kommentaren! Jag önskar jag hade mer tid så jag kunde läsa och leta efter fler bloggar att bli inspirerad av, som DIN! Tack för att du lämnade en kommentar så jag hittade din blogg :)
   Det finns väl egentligen ingen "gyllene väg", ett enda sätt som funkar för alla. Alla svarar olika på olika kost men det som är viktigast är att man använder "rena" ingredienser, dvs inga halvfabrikat eller "processad" mat. Jag tycker att man ska äta av alla näringsämnen, både fett, protein och kolhydrater. Det man bör tänka på är portionsstorlekarna och äta efter hur mycket du rör på dig och tränar. Tränar du mer kan du klara av mer mat, rör du inte på dig bör du äta mindre.
   Jag äter själv mest kolhydrater tidigare på dagen och runt träning, annars äter jag mest protein, grönsaker/frukt och fett resten av dagen.

   Radera
  2. Tack för ditt svar! :) Får jag fråga ännu en fråga... Jag har lite svårt för att kasta bort mat och undrar vad man kan göra med alla överblivna äggulor?

   Radera
  3. Jag brukar göra hemmagjort aioli, sockderfri lemoncurd (recept på bloggen) eller ge dem till hundarna :)

   Radera
 5. ps. TACK för att du skriver ut kolhydrat-, fett- och energiinnehållet!!! Superbra!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Hade varit intressant att veta hur många bollar det blir av receptet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halva satsen är ca 215 kcal, sen om du väljer att äta det som 1 stor boll eller 5 små är helt upp till dig ;) Jag gjorde 10 SMÅ bollar av hela satsen (så 5 per servering) bara för att det skulle kännas som att jag åt fler :)

   Radera
 7. Hej!
  Åh jag vet inte vart jag ska börja. Har följt din blogg ett tag nu och jag måste säga - jag har varit helt fast från första gången jag kikade in här. Blev helt tagen av dina fantastiska recept, alla bilder och den inspiration som du ger mig och med all säkerhet alla andra som läser. Jag blev så inspirerad att jag bestämde mig för att ta tag i mitt liv och bli den allra bästa möjliga mig. Jag har bara den här veckan tränat varje dag än så länge, sprungit totalt 3,5 mil utomhus uppdelat på två dagar, tränat på gymmet som jag varit livrädd för förut flera gånger och framförallt så har jag förändrat min kost. Jag har sådan träningsvärk i både mage, ben, rygg och axlar att jag inte kan skratta utan att det gör ont haha, älskar det! Det är tack vare dig och det fantastiska du gör som får mig att också vilja utföra det som jag så länge skjutit upp. Tack tack tack för en sådan fantastisk blogg och för den inspiration du ger mig!! :) Ska testa dessa bollar i kväll.. Mums!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica!

   Gud vad glad jag blir av din fina kommentar och vad glad jag blir att du har tagit tag i träningen och kosten. Det känns fortfarande lite overkligt att jag och min blogg kan inspirera andra men det är samtidigt min förhoppning så när jag får en sån här kommentar blir jag alldeles rörd! Du får mig att vilja fortsätta blogga, dela tips och inspirera till hälsosammare kostval.

   Tack och åter tack! Lycka till och ge inte upp! Du klarar det!

   Radera
 8. Du inspirerar SUPERMKT med både denna blogg och din Instagramkonto! Varje gång man vill ha nåt nyttigt men kanske inte har en dator då är det Tasty Health på Insta som gäller :) Man får liksom lusten att greja i köket, trixa och fixa och modifiera och testa sig fram!

  TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gullig du är!! Tack snälla, det värmer :)

   Radera
 9. Blev jättegoda! :D Ville äta alla på samma gång, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att de blev bra! Jag gjorde själv en liten sats igår eftermiddag ;)

   Radera
 10. Wow! Hur goda sin helst!! Imponerad jag blev!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...