söndag 6 juli 2014

Lite uppdatering och middagstips

Gud vad veckorna går fort! Senaste veckan har bara flugit iväg och nu är det snart dags för semester för mig. Jag jobbar sista veckan på gymet nästa vecka och sedan är jag ledig några veckor innan jag åker till New York. Eller ledig och ledig, jag jobbar på för fullt med att göra klart alla recept till appen som förhoppningsvis släpps i slutet av sommaren, och så har vi fullbokat med kunder på iformonline.se, så helt ledig är jag ju inte.
Lite sneak peak på recept som kommer finnas i appen :)
Jag håller också på att dra i lite trådar och leta leverantörer till en ny grej jag ska göra i höst....jag låter er vara nyfikna lite till men jag har spännande nyheter :)

Jag vet inte hur många av er som följer Tasty Health på Facebook, men där uppdaterar jag lite oftare än på bloggen. För er som har missat så kommer en liten bildkaskad av saker som hänt senaste veckan:
Förra veckan kom Risenta ut med en receptfolder med recept gjorda med deras glutenfria mjöler. Jag har bidragit med ett recept på morotsfrallor så plocka upp en folder så kan du också göra dessa mumsiga frukost-bullar! Foldern bör finnas där Risentas produkter står.
Äntligen har min vän Desirée kommit hem från ett år i Italien och vi passade på att köra ett yogapass ihop. "Dissan" är världens (enligt mig) bästa yogalärare och jag älskar att yoga med henne! Det var lite ovant, sist jag yogade var nog mer än 6 månader sedan, men kroppen kommer ihåg snabbt. Mer yoga kommer det definitivt bli i sommar. Jag är jäkligt avundsjuk på hennes handstand! Kanske är något jag borde sätta upp som mål i sommar, att kunna stå på händer :)

Dieten flyter på och jag är inne i vecka 20. Kroppen svarar inte alls i den takt jag skulle vilja (man är ju alltid lite för otålig), men jag vet att det kommer ta tid att förbättra min ämnesomsättning och jag kommer behöva flera cykler av reverse diet och diet innan det stabiliserar sig, men det tar sig ändå måste jag säga!! Jag kommer inte skriva ut hur mycket jag äter eftersom det är helt oväsentligt (alla är olika och har olika behov) men jag kan säga att jag äter lika mycket kalorier nu, efter 20 veckor på diet, som jag tidigare börjat mina dieter på. Och jag kör just nu ca 1,5 timme cardio per vecka i form av HIIT, jämfört med tidigare dieter då jag kört mer än så per dag. Jag äter också väldigt varierat i och med att jag följer IIFYM, så med andra ord mår jag riktigt bra. Jag har gått från 20% kroppsfett till ca 15% och inte tappat någon muskelmassa överhuvudtaget vilket verkligen är kanon!
Jag har också lyckats med konstverket att bli starkare på dieten och efter lite axelproblem under ett par månader gjorde jag chins nu i veckan och klarade 4x10 stycken. Känns bra!

Lite enkla middagstips måste jag ju också få med i dagens inlägg. Det här var en sådan där måltid som tog ca 10 minuter att göra och blev underbart god! Älskar när det går snabbt att laga mat!

Jag wokade ihop 250 g Findus wokgrönsaker, 75 g edamamebönor, rivet limeskal, riven färsk ingefära, soja, vitlök och chili. Till detta åt jag ett berg av handskalade räkor.
Jag köper alltid handskalade lyxräkor i lag, det är så mycket godare än vanliga räkor i lag som jag tycker är för vattniga och salta!
Till detta gjorde jag en dressing på lättkvarg, limejuice och lite rivet limeskal, örtsalt och peppar.

Jag måste också tipsa om middagen jag åt igår, en lite "tapas-inspirerad" tonfiskrätt.
Fräsch och gott en varm sommardag och det är ju så mycket roligare att äta med händerna ;)
Den här rätten fixas också ihop snabbt och enkelt. Blanda ihop:
1 påse tonfisk i vatten (eller en burk)
75 g minikeso
1/2 finhackad röd paprika
1/2 avokado
salt och peppar.

Dela upp tonfisken i hjärtsalladsblad (även kallad gem-sallad) och ha även på lite ruccola och persilja om du gillar det. Hjärtsalladen är som romansallad i konsistensen men smakar nästan lite smörigt och är fantastiskt god och krispig.
Till efterrätt blev det en skål med färska bär, lyx! Det är tyvärr jäkligt dyrt med färska bär, men jag har verkligen inget emot att lägga pengar på bra mat som jag vet gör kroppen gott. Jag prioriterar detta före mycket annat och detta är för mig att "unna mig".
Det var en liten sammanfattning av veckan och nu ska jag ta och göra lite nytta, dvs baka lite med den nya laddningen av proteinpulver som jag fick hem från Proteinbutiken :) Trevlig kväll på er mina vänner!

4 kommentarer:

  1. Vilken uthållighet, 20 veckor!!! Vid 15% kroppsfett hade jag nog varit toknöjd:-) Jag tycker att du är grym!! Tack för bra tips! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Är nöjd men vill ändå köra lite längre :)
      Kram

      Radera
  2. Jag blir glad och inspirerad när andra säger att de har kommande projekt, FAST jag inte har en aning om vad det är ;) Snart ska jag också till NY!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här!
      Vilka datum ska du vara där?

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...