lördag 15 november 2014

Fartlek och 3 rätters

Igår åkte jag och David till Gävle för ett möte med Thomas på Proteinbutiken om samarbetet för kommande år. Förutom mötet så är det väldigt skönt med miljöombyte ibland. På tal om Proteinbutiken så har de rea på Questbars just nu: 229 kr för en hel låda! De har även rea på mitt favorit bcaa, BCAA Stack i deras nya smak Äpple: 159 kr (ord pris 239 kr)

Det var väldigt trist väder i Gävle idag men när man har hundar måste man ju ut ändå och Dexter verkade ha spring i benen så vi körde lite fartlek eftersom jag tycker det är så jäkla trist att jogga i samma tempo hela sträckan.
Fartlek är en löpträning där man springer en sträcka i varierande fart, från jogg till 80-90 % av max. Tanken är att man själv bestämmer hur fort man springer de olika delavsnitten av en sträcka utifrån känsla och energi. Vanligtvis blir den totala distansen mellan 5-10 km. Fartlek är ett utmärkt sätt att kombinera löpglädje med den träningseffekt man vill uppnå. Fartlek kan alltså ha olika syften och beroende på vilka löphastigheter och löpsträckor man väljer tränar man aerob uthållighet, tröskelträning eller VOMax.
Idag kände jag för att varva gång, jogg och sprint så jag ställde min timer på mobilen (appen Gymboss) på 3 intervaller á 45 sekunder och detta på upprepning 10 ggr.
Vi joggade och värmde upp i ca 10 minuter och körde sedan 45 sekunder rask gång, 45 sekunder jogg och 45 sekunder sprint. Det är faktiskt riktigt roligt och ett kul sätt att variera löpningen. Dexter sprang långt före mig på de första 6 intervallerna, sedan började han sacka efter så han tycker också det var hyfsat jobbigt :)

Efter löpningen blev det stretch och foamrolling och sedan var jag ashungrig så nu på kvällen fixade jag en tre rätters middag med karibiskt tema.  Jag älskar att använda färska kryddor och frukt i matlagningen. Enkelt, fräscht och nyttigt!

Till förrätt blev det räkcoctail:
Jag mätte inte upp något, men jag hade i mango, röd lök, röd chili, avokado, lime, räkor, tomat, koriander, peppar och salt. Jag hade i lite rödkål också för färgens skull.

Till varmrätt Fish tacos:
Torskryggfilé kryddad med lime, peppar, salt, citrongräs och torkad koriander. Stek i stekpanna (eller i ugn).
Skär upp rödkål, tomat, mango, röd lök och någon typ av sallad.
Gör en dressing av lättkvarg, chipotle paste (finns i vanliga livsmedelsbutiker) och vitlök.
Ta valfri tortilla (low carb, fullkorn, corn, hemgjorda) och lägg i grönsaker, fisk och dressing.

Och till efterrätt Kokos och lime "panacotta" med tropiska frukter:
Även här mätte jag inte upp något men på ett ungefär till 4 port:

200 g matlagningsyoghurt
1,5 dl lätt kokosmjölk
skalet från 1 lime
2-3 msk limejuice
2-3 msk stevia strö
1 msk riven kokos
1/4 tsk vaniljpulver
några tsk snabbgelatin pulver eller veggogel (så att det stelnar)

Blanda ihop allt och ställ in i kylen i ca 1 timme. Servera med mango, ananas, papaya och rostade kokosflarn.

Trevlig kväll!

5 kommentarer:

  1. Vad gott och lyxigt med trerätters! :)

    SvaraRadera
  2. Hej hej!
    Tack för alla dina super bra recept!
    Undrar om du skulle kunna göra ett inlägg med dina favorit recept?
    Eller ett inlägg med recept för bakad gröt? kanske kanelbullegröt? har för mig att jag läste någonstans att du testat det.
    Tack!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vad blev resultatet av ert möte, kommer ni att fortsätta ert samarbete? (hoppas) Mvh Frida

    SvaraRadera

  4. the all thing is delicious but now I need an assignment and I have decided I will take help from Easy Assignment HelpEasy Assignment Help service I know that service since my childhood because my father took help from this website when I was a child.

    SvaraRadera
  5. Since I am a university student, I appreciate you offering this knowledge on this interesting material Boat game and 3 courses, which I thoroughly love. I will definitely return to read more of your articles after reading this piece. Please continue your excellent work. By visiting here, you may get the best business assignment writing service in the UK. If you are a university student who is having difficulty with your studies, consider using this service. This website is an excellent resource for kids, and I myself utilize it.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...