måndag 10 november 2014

Julgröt och nya bakgrejer

Som vanligt har helgen gått lite för fort, jag kan knappt fatta att det är mindre än 3 veckor till Fitnessfestivalen och typ 6 veckor till jul! Känns lite konstigt att vi har jobbat med Team Proteinbutikens utvecklingteam i nästan 1 helt år och att det snart är dags för årets sista tävling. Vid årsskiftet ska vi säga hej då till alla, som då kommer att ha uppdaterat oss varje vecka i 52 veckor om hur träning och kost gått....kommer kännas väldigt tomt utan de där uppdateringarna kan jag säga!
I veckan har vi möte med Proteinbutiken för att diskutera samarbetet inför kommande år så för er som är intresserad av tävlingscoaching under nästa år kommer det mer information om det lite senare.

Söndagen började med Saffransgröt med kanelfrosting och vitt mandelsmör, årets första jul-inspirerade frukost och fler sådana kommer det bli! Gud vad gott med saffran! Jag håller i skrivande stund på att fundera ut nya julrecept, har ni några önskemål?
I helgen har jag också hunnit med ett besök hos bästa salongen Rapunzel, alltid lika nöjd när jag varit där!
Salongen ligger nära Mood-gallerian och där ligger två av mina favoritställen. Först har vi restaurangen IchaIcha som har grymt bra mat för oss som vill äta näringsrikt! Man kan själv välja kolhydratkälla, proteinkälla och sås/dressing. För mig blev det zucchini nudlar med grönsaker, biff och ingefärsdressing till lunch, otroligt gott!
En våning upp ligger Leilas General store, en butik fullt med roliga bakgrejer, kokböcker (kanske inte så hälsosamma men rolig inspiration) och inredning. Ganska dyrt men ibland får det vara värt det. Jag köpte en minimuffinsplåt och små muffinsformar, små flaskor, sugrör, mason-burk, bakplåtsunderlag i silikon och lite pynt. Det går att köpa det mesta av sakerna på deras hemsida också!
Jag köpte också en tidig julklapp till mig själv, ett nytt objektiv till min kamera! Jag är verkligen inte bra på att ta sådana där ursnygga och kreativa matbilder, men med en bra kamera går det ändå att ta bra bilder utan att ha så mycket kunskap i hur kameran egentligen funkar. För er som frågat vilken kamera jag har så köpte jag i alla fall en Nikon D5100 för ca 1,5 år sedan och jag älskar den! Jag borde däremot gå en kurs i både foto och redigering för att få till bilderna som jag vill.....jag får flirta lite med Fanny som alltid tar så himla snygga och drömlika bilder ;)
Men med det här objektivet hoppas jag på att mina bilder blir snäppet bättre, i alla fall.

Träning har det så klart hunnits med, och även om det börjar bli lite väl mörkt så kör jag än så länge mina HIIT-pass utomhus. Förutom att dra släde så gillar jag inte att köra cardio inomhus så jag tänker köra på med mina backintervaller så länge det går. Bara att klä på sig ordentligt och vara vaksam, jag kör aldrig cardio med hörlurar nu när det är så mörkt!!!
Jag körde mitt vanliga upplägg, dvs först 10 minuters jogg/uppvärmning, sedan körde jag 20 sekunders sprint uppför backen och 1,40 min vila/gång ner. Detta upprepade jag 10 ggr. Jag tänkte för övrigt skriva lite mer om HIIT nu i veckan, har fått en massa frågor om det :)
Önskar er en trevlig kväll så länge!

10 kommentarer:

 1. allt med saffran eller pepparkakskrydda =)
  saffransbulle/giffel?

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Mycket bra förslag, det ska jag testa! :)

   Radera
 3. haha åh finis, tack för den – och du är välkommen på foto/redigerings-kurs näääru vill ;)
  Eeh, om vi nu kommer hela vägen dit... med tanke på hur vi alltid lyckas babbla bort några timmar i ett svep är det väl liksom rätt oklart ;) hihi KRAM pårej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra :)
   Ja, det är helt sjukt vad vi kan babbla, ha ha!
   Kram

   Radera
 4. Tack för världens bästa blogg!! Du har verkligen revolutionerat min värld av matlagning! <3

  Jag har tre önskemål om julrecept:
  - Sockerfri glögg
  - Julbord a la Tasty Health
  - Nyttig knäck
  Om det är möjligt alltså! ;)

  Tack igen!! KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla Ola!

   Det ska nog inte vara omöjligt, behöver experimentera lite bara :)

   Radera
 5. Saffransgröt lät ju bara för gott! Det måste jag också göra!, saffranstokig so jag är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Me too! Dina saffranstryfflar såg inte äckliga ut ;) Kram till dig och maggen :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...