söndag 2 november 2014

Omelettrulle med kalkon, ost och grönsaker

Eftersom mina arbetstider ser helt annorlunda ut och jag måste vara mer strukturerad med mina matlådor, har jag senaste veckan letat runt i mitt receptarkiv efter snabba frukostar som jag kan ta med till jobbet. Det finns mycket som man kan förbereda kvällen innan och några av mina favoriter är:
Overnight oats
Äggmuffins
Kesella & havrefrallor
Pannkakstacos (jag tar med mig pannkakor och fyllningen i separata burkar)

I morse gjorde jag ytterligare en smidig frukost, nämligen en omelettrulle med kalkon, ost och grönsaker. Det blev riktigt gott och man kan förbereda den på kvällen och värma den i micron eller äta den kall på morgonen. Det här behöver du för en rulle:

Omelettrulle:
1 ägg
2 äggvitor
timjan eller oregano
salt och peppar

Fyllning:
Rökt kalkon
10% ost
grönsaker

1. Vispa ihop ägg, äggvita och kryddor. Stek i en stekpanna, ca 1-2 minuter per sida.
2. För över omeletten på en tallrik, lägg på grönsaker och riven ost.
3. Rulla ihop rullen.
4. Slå in i platsfolie och förvara i kylen.
Passar till picknick, frukost, snabbt mellanmål eller lunch/middag tillsammans med ett gott fullkornsbröd, quinoasallad, ugnsrostade rotfrukter eller något annat smaskigt tillbehör!

Just det, om ni är sugna på ett riktigt gott proteinpulver kan jag tipsa om att Proteinbutiken har rea på FA Whey protein idag! Proteinet finns i 20 olika smaker så det är ingen risk att man tröttnar ;) En påse kostar 169 kr (ord.pris 249 kr) och ni köper det HÄR.

2 kommentarer:

 1. Bra tips! Dessutom bra om man har extra äggvitor, vilket jag alltid tycks ha! Ska flyga supertidigt i morgon bitti, testar ikväll, så slipper jag de kokta äggen jag annars bär med mig!
  Hälsningar Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag kör oftast äggvita på dunk, blir billigast så :)
   I know, det är inte så populärt att ha med sig kokta ägg på flyget ;)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...