onsdag 19 november 2014

Mina favoritrecept!

Jag fick en fråga om jag inte kunde göra en lista på mina favoritrecept från bloggen. Jag vill minnas att jag fått den frågan förut, men det blev liksom inget av det då, jag antar att det glömdes bort mellan alla nya inlägg och recept :)

Jag vet inte hur många recept jag har på bloggen nu men flera hundra är det i alla fall och det skulle nästan vara lite kul att räkna ut hur många timmar jag spenderat i köket för att göra alla recepten som finns i receptarkivet. Det är i alla fall MÅNGA eftersom alla recept inte blir perfekta på en gång. I början av min proteinbaknings"karriär" var säkert 9 av 10 experiment helt oätliga men allt eftersom jag lärt mig hur olika ingredienser funkar ihop så har det blivit bättre och bättre. Nu förtiden blir det mesta lyckat på en gång, thank god!
Jag kommer faktiskt ihåg första gången jag provade att baka med protein. Det var nog typ år 2008 och jag höll på att surfa runt bland en massa amerikanska fitnessbloggar och hemsidor och hittade ett recept på en proteinbakelse som gjordes med vassle, mandelmjölk, bakpulver och säkert något annat som jag glömt bort. Den skulle lindas in i plastfolie och lagas i ca 30 sekunder i micron. Jag testade och det var verkligen asäckligt men jag blev samtidigt nyfiken och började fundera på vad man skulle kunna göra för att det skulle smaka gott. Jag testade i samma veva att göra en kaka med casein och även den var avskyvärd! Ytan var helt blank och kakan hade konsistens som ett traktordäck. Men det var början av vad som skulle bli en av mina största passioner och jag är så glad att jag inte gav upp när jag misslyckades gång på gång.
Bland de första proteinrecepten jag gjorde var DETTA
Det är svårt att välja ut favoriter, vissa recept är speciella för mig på grund av hur de kom till men jag tänkte att jag listar upp de recept jag använder oftast och som jag är nöjdast med, utan någon speciell ordning:

Havre och kesella frallor
Nyttiga semlor
Nyttig skagenröra
Low carb flatbread pizza med keso, avokado och tomat
Kladdkaka
Casein fudge kladdkaka
50 kcal mjuk chokladglass
Ljuvlig midsommartårta med citronkräm och blåbärsfyllning
Dietpizza
No bake proteinkokostoppar
Saffrans-ostkaka
Fylld sötpotatis med krämig garam masalakyckling
Det var mina favoritrecept, vilket/vilka är din favorit/er?

9 kommentarer:

 1. Har hittils bara testat ett recept, blåbär och chia havrerutorna och jag älskar de!! =) så är grymt sugen att testa fler! Måste nog ta mig lite tid för bakning i helgen =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, min helg kommer också spenderas till bakning :)

   Radera
 2. Vilket härligt inlägg fyllt med inspiration! Jag blir så sugen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina! Hoppas du har en fin födelsedag!

   Radera
 3. Underbart inlägg! Min favorit är blomkålspizzabotten :) Förutom att du är duktig på att baka är du också väldigt duktig på att skriva.

  SvaraRadera
 4. Å du proteinets matlagningsgud kanske kan du göra lite magi med detta recept:
  http://56kilo.se/kycklingcurrypaj-langpanna/
  Jag blev bjuden på denna hos en kompis, såå god och jag var bara tvungen att laga den själv. Men av dig inspirerad ville jag testa att göra den mindre fettsnål. Detta var enkelt gjort men konsistensen inte så värst bra (vattnig). Då tänkte jag på dig och denna blogg ang hur du lärt dig hur olika ingredienser funkar. Så kanske kan du, som sagt, utföra lite av din magi!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, guru, det är inte varje dag man blir kallad det ;)
   Jag ska se vad jag kan göra :)

   Radera
 5. I appreciate you sharing Mina's favourite recipe. It appears to be extremely delicious. I attentively read your post, which I did since I thought it was really intriguing. Please keep up the excellent work on your website. I recently checked it out and really liked it, so I urge you to do the same. you can always ask best assignment help online service, who have the greatest experience in the business, I hope they writers will help your with your all assignments.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...