måndag 4 november 2013

Magiska proteinpannkakor

I helgen var jag och David i Gävle för att hjälpa Davids bror att flytta. Jag ångrade bittert att jag körde ben i torsdags för vi var tvungna att bära ner allt från lägenheten han flyttade från....3 trappor utan hiss! Och även om det var lite bättre när vi skulle bära upp allt (2,5 trappa utan hiss) så var benen helt paj efteråt. 
Davids föräldrar kom över med inflyttningsfika (princesstårta) på eftermiddagen men jag var inte ett dugg sugen och åt en av mina "Pumpaproteinmuffins med kanelswirl" som jag bakade förra veckan.
Jag har tur som har så härliga och stöttande "svärföräldrar" och det är inget snack eller konstiga miner om man tackar nej till fika, precis som det ska vara! (tack, ni är fantastiska). Min mamma är också väldigt stöttande och det är skönt att slippa behöva förklara hela tiden varför man ofta tackar nej till fika.

Vi hann även med ett möte med Thomas på Proteinbutiken och vi gick igenom lite praktiskt inför Fitnessfestivalen, pratade lite om upplägget för nästa års Team Proteinbutikens utvecklingsteam och även lite om lite planer för framtiden :) Älskar att komma in i butiken i Gävle och jag går alltid därifrån mer betydligt mer saker än vad jag hade planerat från början.
På lördagen hade benen repat sig hyfsat bra och tanken var att jag och David skulle åka till gymmet och träna men vi kände båda att vi inte ville vara inne på ett gym utan bestämde oss för att köra backintervaller i mördarbacken i Hille.
Upplägget blev det vanliga:
10 minuters uppvärmning
Ställde in min timer (appen Gymboss) på mobilen och sedan körde vi:
 • 20 sekunders sprint upp för backen...jag trodde jag skulle hinna halvvägs men kom upp nästa hela vägen. Apjobbigt!!
 • 1 minut och 40 sekunders vila (promenad ner för backen)
 • Upprepa 8 ggr
Riktigt effektiv träning som tog mindre än 25 min totalt. Man får passa på att köra ute så länge vädret tillåter.

Men nu till det som rubriken i inlägget syftade på: Pannkakorna jag gjorde i går morse. Det blev himmelska!
Saftiga choklad & hasselnöts proteinpannkakor med apelsinkräm och hasselnötssås.
Behöver jag säga mer? Trodde inte det :)
Choklad & hasselnöts proteinpannkakor med apelsinkräm och hasselnötssås
1 port

1,25 dl (40g) havregryn
1/2 skopa whey complete choklad
1/2 tsk hasselnötsextrakt alt 1-2 tsk hasselnötssmör (tänk på att kalorierna blir högre)
1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö/sukrin
1 msk lättkvarg/kesella
1/2 dl (50g) pumpapuré (eller osötat äppelmos)
1 ägg
3 msk osötad mandelmjölk
1. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Klicka ut smeten i en het stekpanna (jag använde kokosolja att steka i) och stek i ca 1 minuter per sida.
2. Gör apelsinkrämen genom att mixa:
75 g minikeso, 75 g lättkvarg/kesella, 1 tsk apelsinskal, 1/2 tsk vaniljarom och 1-2 tsk stevia strö/sukrin.
3. Gör hasselnötssåsen genom att blanda 1/2 msk hasselnötssmör med ca 2 msk osötad mandelmjölk.
4. Stapla upp pannkakorna och lägg en klick apelsinkräm mellan varje lager. Häll över såsen. Hugg in!
Näringsvärde per portion:
473 kcal
44 g protein
32 g kolhydrater
17 g fett

Jag vet inte vad det är, men jag blir alltid så inspirerad av att vara i Davids föräldrars kök. Jag vet inte om det är för att det är så mycket större än vårat kök eller om det är ljuset eller atmosfären...men jag kommer alltid på en massa nya recept när jag är där. Senare under veckan/nästa vecka kommer recept på dessa godsaker:


9 kommentarer:

 1. Åh, med de här kan jag äntligen bli av med lite hasselnötsproteinpulver. Ingen favorit precis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de här pannkakorna är perfekt då ju :)

   Radera
 2. Jag har en fråga till dig! Jag undrar om du vet någon produkt som verkar uppiggande och hjälper fettförbränningen lite på traven?
  Kombinationen med mycket studier och mörkare dagar har jag fått dåligt med energi under mina pass. Jag äter bra och sover bra så det har inte med det att göra. Har kollat på en del produkter men jag är skeptisk.. verkar mest vara massa konstgjorda ämnen i. Vet du om någon produkt som du kan rekommendera? Vore super tacksam för svar! /Carro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Om jag ska vara ärlig så skulle jag inte rekommendera fettförbrännare överhuvud taget. Det är lätt att man blir "beroende" eller förlitar sig på dem för energi och använder man dem för mycket kan det skada receptorer i kroppen.
   Koffeintabletter eller grönt te kan hjälpa, annars är det bara sömn, träning, bra kost och träning som gäller :)

   Radera
 3. Herregud!! pannkaksdöden helt klart... :)

  SvaraRadera
 4. Åh! Älskar din blogg!! Har bakat något härifrån varje kväll i snart en vecka nu ;) Har du något bra recept på nyttig kladdkaka? Som man kan bjuda många på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jag har ett recept på en form av kladdkaka, men det finns i min ebok :) Annars har jag recept på flera enportions-kladdkakor på bloggen som du kan göra fler av :)

   Radera
 5. We strive to make your text logical, well-structured, and congruent with the instructions. Hence, our buy essay top-class editors and proofreaders will perfect your paper. Besides, proofreading can be asked for as a separate type of assignment.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...