söndag 24 november 2013

Bak-helg och lite nya fynd på Goodstore

Jag nämnde ju i ett inlägg i torsdags att jag ska skapa recept åt Quest Nutrition för ett projekt de håller på med. I fredags fick jag veta att jag skulle skapa minst 6 recept och att deadlinen är imorgon bitti! Ni kan ju gissa vad jag gjort hela helgen ;)

Har lyckats få fram en hel del gott och de recept som Quest inte vill ha kommer jag självklart lägga upp på bloggen så småningom.
Träna har jag såklart hunnit göra i helgen, man måste ju ta en paus från bakandet och provsmakandet med jämna mellanrum :)
Medan jag bakade igår kväll satt David och skrev uppläggen för sista veckan för de i Team Proteinbutikens utvecklingsteam som ska tävla på Luciapokalen. Sista veckan är lite speciell, det är då man med hjälp av salt, vatten och kosten försöker manipulera kroppen för att släppa så mycket vätska som möjligt under huden, fylla upp musklerna och ge en fylligare "look" på scen. De flesta är ganska tomma nu efter den långa dieten och musklerna fungerar ungefär som en svamp: utan kolhydrater i kroppen blir musklerna tomma och platta, men så fort man fyller på med kolhydrater och vätska suger musklerna åt sig allt som en svamp och man ser mycket fylligare ut. Det är en hel vetenskap och det finns många sätt att göra det på, ofta måste man prova sig fram och testa vad som funkar, alla är ju olika. Det är i alla fall alltid lika kul att kolla på alla tävlande backstage som äter riskakor med sylt, nutella, kakor, godis och ris. Det är alltså för att fylla upp musklerna man gör det.

Idag träffade jag Fanny och hon nämnde att det hade öppnat en ny Goodstore-butik i Hornstull, den andra ligger ju vid Nytorget på söder.
Vi åkte såklart dit och det fanns en massa roliga saker!
Dagens fynd blev ekologisk rårispasta, sötpotatis & bovetenudlar, raw mandelsmör (älskar det här, det smakar lite som mandelmassa och passar perfekt till mina nyttiga lussebullar) och xanthangum som jag bland annat använder till lussebullarna, mina nyttiga kanelbullar och 50 kcal mjuk chokladglass.

Bra butik som verkligen förtjänar ett besök om ni är i Stockholm!

Nu måste jag återgå till bakandet :)8 kommentarer:

 1. När du inte vill gå till en butik och handla dessa produkter kan du göra det via nätet hos oss. www.shop.sandt.nu

  SvaraRadera
 2. Hej Sanna!
  Jag undrar lite vilka nudlar som är nyttigast. Ris-, ägg- eller glasnudlar...?
  Om du inte redan skrivit en rad om vilken pasta eller ris som är de nyttigare alternativen så får du gärna göra det också. :-D

  Tack för alla tips du delar med dig av!

  Mvh Maria C.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget är väl egentligen nyttigare än någon annan så länge du inte är glutenallergiker. Jag köper oftast risnudlar.
   Allt som är så lite processat som möjligt är det bästa alternativet ur näringssynpunkt. Råris, fullkornsris mm innehåller mer fiber än vitt ris vilket håller dig mättare längre och håller tarmarna igång.
   Jag äter sällan vanlig pasta utan köper rårispasta eller i vissa fall fullkorns/dinkelpasta.

   Radera
  2. Tack Sanna!!
   Är alltid bra med lite nyttig info. Uppskattar verkligen din tid för svar :-D
   /Maria

   Radera
 3. Spännande! Ser som alltid med spänning fram emot dina nya recept. Perfekt med lite mer julinspirerat bak nu när vi går mot de tiderna.
  Hoppas att vi får tillfälle att ses till helgen.
  Kram

  SvaraRadera
 4. User

  "Bak, weekend, and some new finds at Goodstore" is a description of an event or activity at Goodstore, a store or possibly an online platform. It suggests that there is a focus on baking, weekend coziness and new products to explore or discover at Goodstore, which may be of interest to customers interested in healthy food, organic products or the like. It can be a way for Goodstore to promote its goods and attract customers by offering an attractive and enticing experience.
  uncontested divorce in va
  uncontested divorce in virginia
  virginia statute of limitations personal injury
  northern virginia personal injury attorney

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...