torsdag 21 november 2013

#Throwbackthursdays

På torsdagar är det #throwbackthursdays på Instagram vilket betyder att man lägger upp bilder av hur man sett ut, vad man gjort eller hur man levt för x antal månader/år sedan. Många lägger upp före/efter-bilder för att visa sina framsteg, det kan vara bilder på klädstilen man hade när man var liten eller kanske till och med vad man åt innan man började tänka på att äta hälsosamt. Jag glömmer ofta bort att delta i #throwbackthursdays, men tänkte att jag kunde visa hur jag såg ut innan jag hittade till den livsstil jag har idag, och hur mina matbilder såg ut innan jag började få till snitsen med att baka nyttiga bakverk.
Min #throwbackthursday: 2003-2013
Jag fick nämligen precis reda på att jag, efter att röstningen är avslutad, är en av finalisterna som är nominerade till Guldhjärtat och jag blev lite känslosam. Tusen tack till alla er som röstat, ni anar inte hur mycket det betyder! Idag blev det också klart att jag blivit anställd som konsult för Quest Nutrition (företaget som gör Questbars) för att ta fram recept till ett projekt de håller på med. Det känns overkligt att jag, som under hela min ungdomstid kämpade med att gå ner i vikt, som inte hade en aning om vad som var bra att äta för att må bra och som var rätt vilsen och osäker, är nominerad till ett pris som ges till människor som inspirerar andra att leva hälsosammare. Och att jag, som för 5 år sedan aldrig hade bakat något nyttigt i hela mitt liv, nu ska skriva recept åt ett av världens största företag i fitnessbranschen. Det bevisar verkligen att ingenting är omöjligt!

Som 20-åring hade jag aldrig kunnat drömma om att jag skulle jobba med träning, fitness och hälsa. Jag tränade mycket då och trodde att det skulle räcka för att få min drömkropp, men om man äter skit (vilket jag gjorde då) finns det ingen träningsform i världen som kan få en i form. Kost och träning går ju som alla vet hand i hand. Att jag skulle driva en blogg i ämnet hälsa fanns inte heller på kartan. Bloggen kom till genom att jag hittade en passion för att baka nyttigare alternativ till vanliga bakverk och jag ville dela recepten med vänner och kunder som behövde lite tips. Passionen växte och allt eftersom jag fick en massa positiv feedback så kände jag att det är ju det här jag brinner för!! Att hjälpa människor nå sina mål inom träningen genom personlig träning hade jag ju gjort ett bra tag, men det här var något nytt! Att kunna nå ut till många människor och hjälpa fler nå sina mål genom att jag delar mina kunskaper och min passion, är ovärderligt. Jag menar, hur kan man inte bli glad när man läser såna här mail?
Mail från en av våra teammedlemmar
Mail från kund på www.iformonline.se
Alltid när jag blir lite sentimental brukar jag titta på gamla bilder för att "hinna ikapp" med allt som hänt i mitt liv senaste åren. Jag satt precis och tittade igenom gamla filer på min dator och hittade bilder på några av mina första "försök" till att baka nyttigt, jag tror det var 2008. Jag tycker synd om David som fick testa alla mina vidriga experiment. Han försökte vara snäll men det var ganska uppenbart att jag inte var så duktig.
Kolla bara in de här bilderna:
 Ett försök till nyttig smulpaj!? Toppingen var hård och seg och jag tror att jag hade kesella i smeten. Riktigt äckligt blev det om inte annat.
 Tror att det här skulle vara någon form av frallor. Hårda, kompakta klumpar som smakade lite beskt....härligt!
En omelett med keso och melon-fyllning. Då minns jag att jag var ganska nöjd med min kreation men herregud, vilken hemsk smakkombination!

Men, utan dessa  hemska experiment hade jag aldrig lärt mig om vad som funkar och vad som inte funkar. Jag testade, misslyckades, testade igen, blev något bättre, testade igen och fick tillslut fram något som blev gott. Varje gång lärde jag mig något nytt och tillslut började jag förstå hur olika ingredienser reagerade med varandra. Att baka är verkligen som kemi!
Det har hänt lite sedan de första matbilderna jag tog :)
Det jag försöker säga är att det viktigaste är att våga misslyckas! Testa, smaka av, skriv ner, prova igen...man lär sig alltid något! Och brinner du för någon är chansen väldigt stor att du lyckas inspirera folk i din omgivning :)

23 kommentarer:

 1. Grattis till både finalplats och konsultjobb! Underbart!
  /Theresa

  SvaraRadera
 2. Jättestort Grattis till dina framgångar i guldhjärtat och som konsult! Du får gärna lobba litevhos questnutrition för att de tar fram en nyttig och god veganproteinbar. Gärna gluten- och sojafri. Där är utbudet i stort sett obefintligt och de bars som finns smakar apa...
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag ska se vad jag kan göra....håller med, utbudet är katastrofalt dåligt!

   Radera
 3. Vilket härligt inlägg! Stort grattis till din framgång. imponerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marja...har tagit många år, men känns som att jag är på rätt väg :)

   Radera
 4. Stort grattis! Jag är så glad för din skull! Röstade själv på dig och vill passa på att säga att det finns inga ord för hur mycket inspiration, kunskap och glädje du sprider. Tack och lycka till framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Sara, det betyder otroligt mycket!

   Radera
 5. Grattis Sanna, det är du värd! Jag håller tummarna för att du vinner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Det vore kul att vinna men är ändå glad att jag kommit såhär långt :)

   Radera
 6. Stort Grattis! Grym resa du gjort, Du är verkligen en stor inspiration! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja det har varit en ganska lång resa men det är kul att kunna dela med sig av sina erfarenheter :)

   Radera
 7. Ingenting är omöjligt och du är verkligen en sann inspirationskälla när det kommer till allt som har med träning, hälsa och mat att göra! Du kan verkligen se tillbaka och vara stolt över vad du åstadkommit! Stort grattis till både nomineringen och nya jobbet!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ellinor!
   Det är fortfarande lite svårt att ta in att jag kan inspirera andra, men det är ändå det som är det jag strävar efter så att få höra det är helt fantastiskt! :)

   Radera
 8. Stort grattis! Du är oerhört imponerande! :-)

  Generellt äter jag 1-2 chokladbitar per dag, jag går inte upp i vikt av detta men jag undrar om det kan påverka mig på annat sätt? Förhindra/försvåra muskelbyggnad? Skapa celluliter? Annat?

  Tacksam för svar! Och stort grattis!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Nej det tror jag inte, inte om det handlar om en så liten mängd.

   Radera
 9. Jag tycker att du är helt fantastiskt inspirerande och jag bara älskar din blogg! Otroligt generöst och lyxigt att få ta del av dina ljuvliga recept! Hoppas du vinner hela klabbet! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att höra. Och fler recept kommer det bli ;)

   Radera
 10. Åh va kul, grattis :)!

  SvaraRadera
 11. hej!
  köpte idag toms nellie dellies på apoteket. är detta dåligt eller bra? nyttigt eller onyttigt? fattar ej alla ingredienser tänker att du kanske har bättre koll. samt är det laxerande? kram
  skickar länken: http://nelliedellies.dk/Produktet/Salt%20lakrids.aspx

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...