onsdag 12 november 2014

Mini citron & chia proteinmuffins med kokosfrosting

Jag hade egentligen tänkt skriva om HIIT idag men efter att jag bakade de här i morse kände jag att jag måste dela receptet först, det var för gott för att inte dela med sig :)
Jag såg att @pbeechie på Instagram, som är en av mina favoriter att följa, hade gjort någon typ av bananprotein-munkar till frukost igår och när jag tittade på ingredienserna så såg de ut att passa till min frukost. Min donut-plåt har gått sönder så jag tänkte att jag testar min nya mini muffinsplåt (och formar) som jag köpte i helgen istället. Jag hade inte heller någon banan hemma så jag bytte ut den mot osötat äppelmos och smaksatte smeten med vanilj och citron. Jag hade bara tänkt baka dem lite snabbt på morgonen och sedan äta dem till frukost, men de blev så himla söta så jag var tvungen att dekorera dem lite och dra fram kameran....
Det måste sett riktigt lustigt ut när jag stod där i köket i mitt nattlinne kl 6 på morgonen med kameran i högsta hugg, samtidigt som jag dekorerade och fixade....jag är nog lite knäpp ibland! Men som sagt, de blev så fina och jag ville dela dem med er :)
Det går självklart att göra dem i vanlig storlek, det blir nog ca 3 stycken men jag gillar när de är små, då känns det som att man får äta fler! Jag åt som sagt alla till frukost och hela satsen innehåller endast ca 169 kcal. Passar till frukost, mellanmål eller till fikat. Jag gjorde också en liten frosting på lättkvarg, riven kokos och stevia (inte inräknat i näringsinnehållet) men de är jättegoda utan!
Mini citron & chia protein muffins
ca 6-7 stycken (eller ca 3 stora)

0,5 dl (20g) havregryn
0,5 skopa (10g) whey complete vanilj
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö
0,5 tsk chiafrön
1 tsk rivet citronskal
1 tsk vaniljarom
2,5 msk (40g) osötat äppelmos
2 äggvitor (ca 0,6 dl flytande äggvita)

1. Värm ugnen till 175 C.
2. Ha i alla ingredienser i en bunke och mixa ihop med en stavmixer tills smeten blir slät. Häll smeten i 6-7 minimuffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter. Känn på muffinsen efter 10 minuter och kolla så att du inte bakar dem för länge. Ta ut och låt svalna.

Kokosfrosting: 0,5 dl lättkvarg, 1 msk riven kokos, 1 msk stevia strö
Näringsvärde för hela satsen (utan frosting):
169 kcal
20 g kolhydrater
17 g protein
3 g fett 

4 kommentarer:

  1. Varför i de flesta recept ska man bara ha äggvitan och inte hela ägget? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tar mig friheten att svara, hoppas det är okej :) många tänker att man får äggets goda egenskaper (protein och att det binder ihop) utan att man får den största delen av fett och kcal. Äggulan är förstås jättenyttig den också men många som ligger på ett underskott av kcal väljer att göra på detta sättet. Hoppas att det är svar på din fråga :)

      Radera
  2. My name is Jerry Henry, and I am a student from the United Kingdom who occasionally struggles to complete tasks. However, I recently discovered a fantastic finance dissertation topics service. They are really good at handling and completing assignments, therefore students should go there since they can assist them.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...