tisdag 4 november 2014

Tack!

I går plingade det till i mobilen och Martin Gustafsson, som driver Facebooksidan Fitnessmat (som för övrigt är en otroligt inspirerande sida med massa bra tips och motivation), skrev och grattade till finalplatsen. Jag visste inte att finalisterna hade utsetts, men jag blev alldeles pirrig i magen när jag såg mitt namn bland de 6 finalisterna till Guldhjärtat.
Tack till alla er som röstat och som läser bloggen! Det är en otrolig känsla att få förmedla mina tankar kring kost, hälsa och träning med er och att ni uppskattar det jag gör.
Även om jag inte skriver om träning i varje inlägg så hoppas jag att mina recept och min syn på begreppet hälsa kan påverka till ett hälsosammare liv och ett sund(are) förhållningssätt till kost och träning. Kosten har ju trots allt väldigt stor påverkan på träningsresultaten. Och något som är otroligt viktigt är att man tycker om det man äter, annars går det inte att hålla dieten (diet betyder ju kosthållning)! För nästan exakt 2 år sedan (den 13:e november 2012) skrev jag just om detta, att det är viktigt att man tycker om det man äter och raderna löd såhär:

"Även om det jag äter ofta inte tar mer än 20 minuter att laga, så blir det en massa fix hit och dit med upplägg, kryddning, tillbehör (och fotning om det är till bloggen) och så vidare. Anledningen till detta är att jag anser att om man inte tycker om maten man äter, utan att man äter den för att man tror att det är bra eller för att man måste, då är inte det något man kan hålla i längden. Och det är ju detta vi bör sträva efter: att äta god, nyttig och näringsrik mat som man mår bra av och som man vill äta resten av livet och ha som livsstil!

Att börja med en "bara-äta-gurka-i-2-veckor-och gå-ner-3-kg-diet" är ju inte hållbart i längden! Vem vill bara äta gurka resten av sitt liv?? Så fort man börjar äta det man åt innan (för du kommer garanterat ha en massa cravings under och efter dieten i och med att du går på svält-diet) så kommer du gå upp de kilona du tappade och kanske till och med mer därtill eftersom du svält din kropp, tappat muskelmassa och därmed sänkt din ämnesomsättning. Låter inte så smart va? Nej, njut av maten du äter men välj det som ger kroppen byggstenar för att må bra, bli stark, pigg och snygg :-)"


Jag har samma inställning idag, 2 år senare. För mig är det inte en uppoffring att äta som jag gör. Jag äter pannkakor, muggkakor, våfflor, proteinmuffins, nyttiga efterrätter, smakrika luncher och middagar och jag njuter av varje måltid. Jag ger min kropp mycket näring och väljer i stort sett alltid ett nyttigare alternativ eftersom jag tycker det är godare, men är jag sugen på godis, glass eller pizza så äter jag det....i rimliga mängder! Detta är en livsstil som funkar för mig och som jag utan problem kan fortsätta med hela livet. Jag menar, hur kan man inte tycka att det här är gott?
Svenska äpplen stekta i kokosolja och kanel, vaniljkvarg (lättkvarg, vaniljpulver och stevia) och hackade mandlar
Fullkornstortilla med tacokyckling (kycklingfärs med hemgjord tacokrydda), grönsaker, salsa, guacamole och lättkvarg
Salma lax med sesamfrön, wokade grönsaker smaksatta med ingefära, vitlök, soja, och chili
Mitt pumpa och kokosproteinbröd med mager ost och kalkon. Recept HÄR.
Jag hoppas verkligen att det jag vill förmedla via bloggen; att nyttig mat är underbart gott och att det går att vara stark och i bra form utan svältdieter, lyser igenom och jag hoppas det räcker hela vägen till ett Guldhjärta :)

12 kommentarer:

  1. Grattis! Jag var en av dom som röstade, har följt dig i ca 1 år. Du är en stor inspirationskälla! Har testat mååånga goooooda recept härifrån �� Hälsningar Cecilia

    SvaraRadera
  2. Förstår att du är i final! Din blogg är grym. Du är grym och du förmedlar en viktig känsla kring maten. Jag själv bloggar ju i ämnet kost och hälsa, läser en hel del träningsbloggar och tyvärr känns inte deras dietande kosthållning så läcker för ögon och gom. Men dessa gör ju det för en sak, tävling. Det som skrämmer mig är då unga bloggande tjejer utser sig om hälsoprofeter och ger kostråd hit och dit och hoppar på dessa "tävlingsditer" men Du sprider sund härlig mat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Katrine, det värmer verkligen att höra och det är precis det jag vill förmedla :)

      Radera
  3. Jag röstade oxå! Du är grym och absolut värd finalplats!!
    :)

    SvaraRadera
  4. Grattis! Tack vare din blogg så har jag fått så mycket idéer och inspiration att äta både nyttigt och gott,framförallt när det gäller bakverk och desserter. Sen måste jag bara säga att jag gjorde en key lime pie variant med ett av dina cheesecake recept som grund. I fyllningen hade jag i riven lime från 2 lime samt saften från en. Vilken lycka när jag upptäckte att det nästan smakade exakt som vanlig key lime pie fast den var nyttig!! Mums

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det låter fantastiskt gott! Måste jag testa! :)

      Radera
  5. Jag har ju rätt nyss hittat hit, men jag håller med dig. Man måste tycka om det man äter, annars funkar det inte alls.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, det är där det brister för många tror jag. Att man äter vissa saker för att man måste, inte för att man tycker om det...

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...