onsdag 3 december 2014

Fitnessfestivalen 2014

Då var helgen som så många gått och sett fram emot över, men vilken helg det varit!! Årets Fitnessfestival var större och händelserikare än något av de tidigare årens festivaler och det kanske inte är så konstigt eftersom det var 10-års jubileum. Ett stort tack till Ove och Catharina Rytter som organiserat en så fantastisk festival.
Tävlingen Luciapokalen hade över 500 atleter anmälda i de olika grenarna Bikini Fitness, Body Fitness, Classic Bodybuilding, Bodybuilding, Womens Physique och Mens physique och vi hade hela 13 tjejer från Team Proteinbutiken som tävlade!

Vi anlände till Göteborg på fredags eftermiddagen och checkade in på Gothia towers (jag älskar det hotellet!).
Vi började med att kolla formen på tjejerna på vårt hotellrum under kvällen och när vi träffat alla åkte jag och David och åt på den restaurang som vi ätit på varje år vi varit på Fitnessfestivalen (det började som en tradition efter min första tävling i Sverige 2008), A Hereford beefstouw. De har en jättehärlig salladsbuffé och bra kött, rekommenderas!
Lördagen började med en härlig frukostbuffé på Heaven 23 (frukostbuffén är det bästa med att bo på hotell, hi hi) och efter det sminkade jag Camilla och Jessica, två av mina klienter som inte är med i utvecklingsteamet, men som tävlar för Proteinbutiken och som jag coachat inför tävlingen.
Camilla Knief
Jessica Nyman
Strax innan lunch mötte vi upp alla tjejer backstage och tävlingarna började vid 13-tiden. Efter det var det full rulle med alla body fitness-klasser fram tills bikini-klasserna skulle köra igång vid kl 17. Det var väldigt stora klasser i Bikini och det var svåra beslut för domarna vilket gjorde att det drog ut en hel del på tiden. Vid 21 tror jag att den sista klassen var klar!
Jag är så stolt över tjejerna och deras prestationer detta år. Även om det är en individuell sport så är det så kul att se att många av dem blivit nära vänner, att alla stöttat och pushat varandra när det varit jobbigt och det varit en otroligt härlig stämning i teamet under hela detta år. Precis som det ska vara!
Johanna och Petra
Josefin och Katarina
Petra och Lina
Jessica, Nathalie och "hjälpcoachen" Angelica
Elin och Petra
Johanna Edvinsson tävlade i juniorklassen
Sofie Petterson
Lina Axelsson
Backstage fanns det skärmar så att man kunde se de tävlande. Jag var lika nervös som de tävlande när tjejerna skulle upp på scen :)


Katarina Randers Bikini fitness 
Josefin Persson
David, Mahsa och jag
Josefin Persson till vänster
Händerna blev lite lortiga efter all bikini-fix och limning med bikini bite (lim som gör att bikinin inte glider runt när man poserar).
På kvällen var det prisutdelning till Guldhjärtat och även showen Inferno med Joe Labero.
Jag har inte varit så nervös på länge som när de presenterade de nominerande i min kategori, men i år blev vinnaren www.styrkelabbet.se och jag hamnade på en 3:e plats, något jag är otroligt glad över. Tusen tack till alla er som nominerat och röstat på mig, jag tror inte ni förstår hur mycket det betyder! Jag bloggar så klart för att jag tycker det är roligt, men bloggen hade inte varit något utan era kommentarer, mail och feedback!
Det blev en sen kväll och jag valde att gå upp till hotellrummet och få lite mat i mig och sova istället för att stanna på festen som fortsatte efter showen. Jag börjar bli gammal tror jag ;)

På lördag morgon sminkade jag och fixade håret på Linda som skulle tävla i bodybuilding på eftermiddagen.
Medan David coachade Linda backstage drog jag ner på mässan och gick runt och tittade på käder, kosstillskott och livsmedel. Jag testade den godaste proteinglass jag smakat, Whey hey. Nu ska jag bara jobba för att den kommer till Stockholm (och ut i landet!) snart.
Det var så roligt att träffa flera av er läsare på mässan!!!!
På kvällen blev det lugnt med film på hotellrummet och på måndagen var det dags att åka hem, lite vemodigt och jag ser redan fram emot nästa Fitnessfestival.
För er som inte hört det så kommer Fitnessfestivalen slås ihop med Allt för hälsan-mässan och hållas i Älvsjömässan i Stockholm 27-29 november 2015. Det kommer alltså bli en ännu större mässa med fler aktiviteter och tävlingar. Läs mer om detta här.

Tack till alla som gjort denna helg till en av de roligaste helgerna detta år och tack till Proteinbutiken och medlemmarna i utvecklingsteamet för ett otroligt roligt år! Jag kommer göra ett inlägg med en mer ingående presentation av alla tjejerna och deras resultat detta år lite senare :)

10 kommentarer:

 1. Hej! Tack för din inspirerande blogg!
  Jag hoppas verkligen att whey glassen kommer till sverige och säljs i vanliga matbutiker, den har så bra näringsvärde och är ju god enligt dig. Jag hoppas att du kan hjälpa till där :)

  Jag har en fråga, det är så att jag en lång period haft uppehåll med min mens. Jag tränar sex gånger i veckan (2 spinningpass och 4 styrketräningspass uppdelat på 1. bröst, 2. rygg & biceps, 3. axlar & triceps., 4. Ben, minst 48 h vila mellan varje muskelgrupp gällande styrketräningen) Jag är precis vid gränsen till normalviktigt enligt BMI och har lite svårt att gå upp i vikt pga jag har IBS och högt energibehov. Jag var hos en gynekolog igår och hon sa att mensen kan göra uppehåll om man väger för lite. Men också att den kan göra uppehåll pga man tränar för mycket, stämmer det? Hon sa att även om man är normalviktig kan man få uppehåll i mensen om man tränar mycket. Hon tyckte att jag ska minska på träningen och äta lite mer. Har du något förslag på hur många gånger i veckan som är "lagom" att träna? Jag tycker om att träna, mår bra av det och vill bli starkare främst, men ska som sagt inte träna lika mycket. Hur ska jag lägga upp träningen tycker du? Jag gillar att dela upp kroppen i olika pass när jag tränar styrketräning. Jag tänkte att du kanske har erfarenheter med detta för att du har tränat/tränar mycket själv och coachar andra som tränar mycket.

  Väldigt tacksam för svar!
  Anna 22 år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!

   Det är ganska vanligt att mensen försvinner bland tjejer som elittränar, tävlar i fitness eller tränar mycket. Det är helt enkelt kroppens sätt att säga att du inte skulle klara av att bära och föda ett barn just nu. I korta perioder är det ingen fara om du har uppehåll i mensen, men fortsätter det under längre perioder är risken större att du kan bli benskör och försvåra möjligheten att få barn i framtiden.
   Vad som är "lagom" att träna är väldigt individuellt, vissa tjejer har mens trots en väldigt låg fett% medan andra får uppehåll i mensen av en ökad träningsdos som av andra ses som normal.
   Jag skulle råda dig till att försöka äta lite mer och få upp kalorierna lite, det kommer antagligen göra att mensen kommer tillbaka. Om inte kanske du bör överväga att ta bort ett spinningpass....

   Radera
  2. Tack så mycket för svar!

   Anna

   Radera
 2. Älskar din blogg!! Kommer recept på pepparkakorna snart :D?

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag var också på fitnessfestivalen och den var verkligen fantastisk! Längtar redan till nästa år och jag tycker verkligen att det är toppen att den ska slå ihop med allt för hälsan och vara i stockholm! Då ska jag även se till att kunna gå på Guldhjärtat och Luciapokalen! Efter alla bilder du lagt upp så vill jag bara ännu mer se det live liksom :) Tycker nog att du förtjänade 1:a plats i din kategori i Guldhjärtat men tredje plats är ju fantastiskt, precis som du! En riktigt fin inspiration<3 Jag testade också den glassen, tyvärr tyckte jag inte alls om den, smakade gummi xD Så jag äter hellre Lohilo :) Det bästa med hela festivalen var att träffa alla vackra inspirationer, tyvärr såg jag inte dig men skulle självklart hälsat om jag hade det! :) Iallafall, tack en toppen blogg och instagram och för alla dessa fina recept och all den inspiration du ger<3 Kram!<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christina, jag hoppas verkligen att vi ses nästa år, det hade varit roligt att byta några ord med dig :)
   Kram

   Radera
 4. Jag tävlade i bikini fitness, gick till final och min klass var inte klar förrän 22:20.. Var inte hemma förrän vid 23.. Så ja, det drog definitivt ut på tiden! Men det var kul, så gjorde inte så mycket för min del. :) Kanske lite mer synd om domarna som suttit där hela dagen. Borde göra som så att de bara för döma en klass och sen så byts dom ut, inte för att de inte kan döma alla klasser utan mer för att de mesta vara riktigt segt att sitta där så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, de lär sig säkert år efter år vad som funkar och vad de bör förändra för att det ska bli effektivare :)

   Radera
 5. Hallå! Jag är förtjust i att spela Sweet Bonanza https://sweetbananza.com/se/ . Denna färgstarka och roliga onlineslot tar mig till en värld av frukt och godis som jag verkligen uppskattar. Det är det perfekta valet för alla som älskar snabba spel med massor av bonusfunktioner. Jag älskar verkligen att pröva lyckan i fruktslotsvärlden, och Sweet Bonanza levererar den fruktiga glädjen på bästa sätt!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...