fredag 13 juli 2012

Ägg-muffins

Jag äter ofta ägg på morgonen men ibland tröttnar man på den vanliga omeletten eller äggröran. Imorse blev det istället ägg-muffins.
Receptet är väldigt enkelt och du kan variera grönsakerna efter vad du gillar och har hemma.

Äggmuffins
8 st
8 ägg, valfritt antal gulor (jag använde 2 gulor och 6 vitor)
Valfria grönsaker, finhackade (jag använde champinjoner, bladspenat och zucchini)
Salt & peppar
Färska kryddor
Min kryddodling på balkongen

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Hacka grönsakerna och kryddorna.
3. Vispa äggen lätt med en gaffel och ha i salt & peppar.
4. Olja en muffinsform och häll i äggsmeten. Toppa med grönasakerna och kryddorna.
5. Grädda i ugnen i 20-30 minuter. Ta ut muffinsen ur plåten och servera med lite ruccola och balsamvinäger-kräm (gör egen genom att recucera balsamvinger i en kastrull).







Redo för en ny dag. Fösta anhalten är gymet och det blir ett axlar/armar-pass. 



10 kommentarer:

  1. Jösses, du har räddat mina dagar med dina fiffiga och roliga recept! TACK :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för din fina kommentar! Vad roligt att du gillar recepten :)

      Radera
  2. Härligt med lite variation! :) Undrar bara vad näringsvärdet är i dessa läckerheter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det?! :)
      Det beror på hur många gulor du använder och vilka grönsaker. Men anväder du det jag skrev i receptet + 3 champinjoner och 25 g zucchini blir det 250 kcal, 37 g protein, 3 g kolhydrater och 10 g fett för hela satsen :)

      Radera
  3. Hur länge håller sig dessa i kylskåp tro? / Ina

    SvaraRadera
  4. Grymt recept!! Hur många portioner skulle du säga att detta är?

    Allt gott!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...