söndag 15 juli 2012

Kladdig chokladproteinmuffins på 30 sekunder

Det här måste vara ett av de enklaste recpeten som finns, men så gott när sötsuget sätter in. Finns inget bättre än en varm, lite kletig brownie när man är sugen på något och när receptet då till och med är nyttigt....ja tack!
Jag har sett flera liknande recept på andra bloggar men de flesta använder någon form av mjöl och även olja. Jag vill gärna att receptet ska innehålla mer protein och använde därför proteinpulver. Jag äter detta nästan varje kväll och brukar variera mellan olika smaker på proteinpulver och olika kryddor (kanel, kardemumma etc).


Kladdig chokladproteinmuffins på 30 sekunder
1 port

1 skopa (30g) vassleproteinpulver choklad
1 rågad tsk kakao
2/3 tsk bakpulver
1/2 msk Stevia strö
1/2 dl vatten
Valfritt: några bitar sockerfri choklad, nötter, kanel el det du är sugen på
EDIT: Testade att ha i 1 tsk kokosmjöl och resultatet blev en ännu fluffigare "muffins".

1. Blanda alla ingredienser i en microvågsugns-säker skål. Micra på högsta effekt i 25-30 sekunder. VARNING! Håll koll hela tiden eftersom "muffinsen" har en tendens att resa sig rejält. Tryck då på stopp och vänta tills muffinsen har sjunkit lite och micra igen ett par sekunder. Micra inte för länge utan den ska gärna vara lite kladdig.

Ät på en gång och toppa gärna med lite nötsmör el en klick grädde om du är på det humöret :-)


Vad har ni för "quick-fix" när sötsuget sätter in?

36 kommentarer:

  1. Hej. Vad använder du för proteinpulver? Jag är nybörjare med proteinpulver och har endast smakat på fairings eller vad det nu heter. Kan du ha ett inlägg om olika proteinoulver och vilka du använder till vad?
    Tacksam för svar
    Johanna
    Ps glassen gjorde jag idag, mycket väl godkänt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanna!
      Det står lite grann om vilka proteinpulver jag använder under sidan "ingredienser". Men jag kan absolut skriva ett inlägg med lite mer information.
      Vad kul att du gillade glassen! Jag har fler recept på lager :-)
      /Susanna

      Radera
  2. Hej!
    Jag tål inte laktos. Innehåller proteinpulver laktos?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika!
      Vassle (whey) och casein kommer båda från mjölk men innehåller relativt lite laktos, casein mindre än whey. De flesta som bara är känsliga mot laktos brukar klara av vassle och casein medan intoleranta kanske bör välja en annan typ av proteinpulver, idag finns det massor att välja på: risprotein, sojaprotein, hampaprotein, äggprotein (jag gillar personligen inte äggprotein)osv. En del vassle/caseinproteinpulver har tillsatt enzymer(laktas) precis som de har i laktosfri mjölk. Ju bättre kvalité på proteinpulvret, desto mindre laktos. Vassleisolat (i jämförelse med koncentrat=mer kolhydrater och fett per 100g) innehåller väldigt lite kolhydrater men är i sin tur lite dyrare. Ju mindre kolhydrater i pulvret, desto mindre laktos.
      Är du känslig mot laktos kan du ju även köpa enzymet laktas på apoteket och äta i samband med att du äter/dricker proteinpulver.
      Hoppas det gav dig det svart du behövde :-)

      Radera
  3. TACK ör dina uderbara recept!!!!! <3 <3 <3 Har du nåt tips på substitut för smågodis? Dvs tillfredsställa pendelrörelsen på armen framför en film? :)

    Kram Joey Puttycat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kul att se dig på SM :-)
      Hmmm, ja det där smågodiset ställer till med problem ibland! Jag brukar antingen göra min "nyttiga chokladbollar" eller "protein fudge-bollar" om jag behöver något att tugga på på kvällen. Alternativt att göra egna grönsakschips eller liknande och doppa i guacamole eller tzatziki på kesella.
      Eller så får man bita ihop och bara låta bli, man vet ju att det kommer göra så man går upp de där bort-dietade kilona snabbare än blixten ;-)

      Radera
  4. hej, får man äta detta om man bantar ? (proteindiet )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den består ju i stort sett enbart av protein så det ska gå bra :)

      Radera
  5. Du är fantastisk! Min diet går så mycket lättare med dig i mitt liv! TACK!!!!!
    Måste passa på att tipsa om några faaaantastiska våfflor: 5äggvitor, 1 äggula, 80g havregryn, 250g keso, 1 tsk bakpulver. ev smaksättning som mosad banan, kako el vaniljpulver. Mixa med stavmixer och grädda i våffeljärn penslat m ngn slags fett.
    Åh så goda! Och ynka 53kcal/st(blir ca 8,5st)!
    Kram Linnéa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul att höra! Det är ju så mycket enklare att gå på diet om man får äta lite goda grejer också...som ändå passar in i det strikta schemat :)

      Låter kanongott! Ska absolut testas :))
      Kram

      Radera
  6. Ett tips! www.kunskapskällan.se (med "ä" i webbadressen)

    SvaraRadera
  7. Superbra recept som kan varieras i oändlighet med smaksättning och tillbehör. Måste tipsa om att ersätta vattnet med fil eller yoghurt. Det blir en helt annan konsistens! Brukar söta mina härligheter med sockerfritt vaniljsocker, för lite extra djup.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter spännande, ska jag absolut testa! Det är himla gott att riva i lite apelsinskal eller att ha i en tsk riven kokos....möjligheterna är oändliga ;)

      Radera
    2. Ja, gör det =)
      Åhå! Apelsinskal skall definitivt provas! Får hem proteinpulver med kokossmak snart. Ganska skeptisk till hur det kommer att smaka, men hoppas att det blir gott att "baka" med =)

      Radera
    3. Hoppas verkligen att det är gott! Kokos är ju gott men vissa proteinpulver med kokossmak kan ju smaka lite kemiskt :)

      Jag håller tummarna ;)

      Radera
  8. Åh denna är helt ljuvlig en måndagskväll framför tv:n. Superbra tips med kokosmjöl i, blev hur gott som helst! Jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan din blogg, när kommer boken? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den god!? Vem behöver kladdkaka när man kan äta en sån här varje dag ;)
      Tack snälla!!!
      Den kommer så småningom...måste bara hitta lite tid att sätta mig ner och skriva ett manus ;)

      Radera
  9. Den var supergod, älskar dina recept!! Jag har dock whey vanilj men det fungerade finfint! :) Jag tänkte passa på att fråga om tips när man har ont i benhinnorna. Jag har ett par bra skor från Asics (nya) med mycket stöd och jag springer några gånger i veckan, försöker undvika asfalt och springer bara max 5km åt gången. Ändå har jag jätteont nu och vågar inte springa, utan powerwalkar och cyklar istället. Vore jättetacksam om du kan skriva upp lite tips nån gång du hinner! Kram, Nathalie :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Natalie!

      Vad roligt, jag brukar också göra den med vaniljpulver ibland, supergott :)
      Det kan jag absolut göra. Det är egentligen vila från löpning och att massera vaden/benhinnorna som brukar funka bäst. Stretcha och massera vaden samt "gnugga" på benhinnorna (trots att det gör lite ont) en gång per dag. Du kan smörja med voltaren och eventuellt äta 2-3 Ipren per dag i ett par dagar för att försöka få bort inflammationen.

      Hoppas att det blir bättre.

      Radera
    2. Hej jag undrar hur många kalorier det är i denna proteinmuffins? Den var verkligen jättegod så tack så mycket för receptet!
      Mvh/Axel

      Radera
    3. Hej!

      Det är istort sett bara proteinpulvret som ger kalorierna så det beror på vilket pulver du använder.
      Men i det jag använder är det 117 kcal per 30 g och 1 tsk kakao ger ca 10 kcal så totalt 127 kcal :)

      Radera
  10. Tack, tack, tack underbara fina du för alla dessa fantastiska recept. Du är en sann inspiration och jag och mina vänner kommer fortsätta följa denna super blogg. Önskar dig all lycka och framgång i det du gör och tack för att du delar med dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack tack för din fina kommentar :) Blir så glad att du tar dig tiden att skriva, det uppskattas!

      Radera
  11. Hejhej!

    Näringsvärde på detta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nääringsvärdet är i stort sett samma som en skopa proteinpulver, så det beror på vilket pulver du använder. Kanske 1-2 g extra fett från kakaon :)

      Radera
  12. Cecilia Håkansson14 december 2013 kl. 21:37

    Grymme gottigt var det, det var inte sista kvällen den gjordes!!!

    Underbara recept, så härligt att hittat så mkt gott och nyttigt. Besöker din sida flera ggr per dag :)

    SvaraRadera
  13. Denna är fantastisk! perfekt att göra istället för att bara proteinpulvret med vatten...mycket godare och roligare att äta en kaka! =) Din blogg är jättebra! Gillar verkligen att det står kcal på nästan alla rätter. Tack så mycket för alla bra recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det en enkel chokladfix!? Jag äter hellre den här än en kladdkaka ;)

      Radera
  14. Hej! Tack för dina recept. Inte hunnit testa dem ännu men de verkar jättefina. Skulle vilja fråga om det måste vara vassleprotein i det här receptet eller om man också kan använda casein? eller några andra. Mvh och tack på förhand.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja i det här receptet måste det vara vassle. Om du vill göra något liknande fast med casein så bör du göra min casein fudge kladdkaka :)

      Radera
  15. Detta är undebart gott! Känns som man äter kladdkaka fast ännu godare :) Bjöd min mamma på detta och hon fick en chock, nu vill hon ha det hela tiden! Tack för världens bästa blogg, vet inte vad jag skulle göra utan dina recept. Galen i choklad..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att även din mamma gillar det här receptet! :)

      Vad gullig du är, tack! :)

      Radera
  16. Hej hej!
    Älskar dina recept, super gott!
    Undrar bara om man kan ha naturellt vassle protein I dina recept när du använder smaksatta som vanilj och choklad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja det bör funka, du kanske måste ha i lite mer smaksättning som stevia, vanilj eller kakao bara :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...