lördag 7 juli 2012

Sockerfri Bounty

Första dagen på semestern, så härligt! Nu väntar 5 veckor av sovmornar (nu kanske jag kan gå upp kl 7 eller 8 istället för 05.00 som jag annars går upp för att hinna till kl 07.00-kunderna), träning, dagsutflykter och såklart BAKNING :-)

Dagen började med en morgonpromenad, eller ja det blev en morgonjogg eftersom den här lille killen till höger tittade storögt på mig och ville följa med. Dexter vill gärna dra upp tempot lite så det var bara att börja jogga istället. Det blev i alla fall en skön runda på 45 minuter, en bra start på dagen!

Hade jag inte legat i förberedelse inför SM i Body Fitness (som går i slutet av oktober) hade jag tagit ett glas rött vin på balkongen för att fira semestern. Men vin ingår INTE i kostschemat (nähä?! :-) så då fick det bli en lite efterrätt istället!


Vad sägs om....sockerfri Bounty?! Riktigt goda kan jag lova, om man som jag gillar kokos förstås.
Söt kokosfyllning, extra protein och härligt tuggmotstånd från kokosflingorna, överdraget av sockerfri choklad...mm mm mmmmm


Sockerfri Bounty
8 st

3 msk kokossmör
1 msk mandelsmör
1/2-1 msk stevia strö (beroende på hur söt du vill den ska vara)
1 msk vanilj vassleproteinpulver (kan uteslutas)
4 msk riven kokos
2 tsk kokosmjöl
  1. Smält 1/3 av chokladen i en skål i micron. Häll lite i botten av muffinsformar i silikon och med en liten sked se till att det är choklad ca 1 cm upp på kansterna. Ställ i kylen tills chokladen stelnat, ca 15-30 minuter.
  2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen i en skål.
  3. Ta ut formarna med choklad och lägg i fyllning i varje form.
  4. Smält resten av chokladen och häll över fyllningen. Se till att chokladen går ut ända till kanterna och smälter ihop med det första lagret choklad. Jämna eventuellt ut chokladen på toppen. Ställ in i kylen igen tills chokladen stelnat helt.
  5. Ta ut ur kylen och njut!! De är ganska mäktiga så en räcker gott och väl :-)

Näringsvärde per bit:
104 kcal
2,5 g protein
3,5 g kolhydrater
9 g fett








9 kommentarer:

  1. Åhh! Vill testa det här receptet, men mandelsmöret ställer till det. Var hittar jag det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns i de flesta vanliga butiker, Kung Markatta har ett bra mandelsmör. Även hälsokostbutiker har olika typer av nötsmör. Du kan även lätt göra eget genom att rosta mandlar (inte för mycket dock) i ugnen och sedan köra dem i en matberedare tills du har mandelsmör :-)

      Radera
  2. Okej! Frågade på mitt lilla Ica men de hade inget, kunde ev. ta hem. Men då kanske jag testar att göra eget =) Du har en kanonbra blogg med massa roliga recept!

    SvaraRadera
  3. Hej, hur mycket kcal per styck? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag ska räkna ut det...återkommer :)

      Radera
    2. Har lagt till näringsvärde nu :)

      Radera
  4. Fin blogg! :)
    KIka gärna tbx på min om du har lust

    SvaraRadera
  5. Vilken % har du på chokladen när du gör dessa? Hade 85% själv men tyckte det blev himla starkt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag använde 70%-ig sockerfri choklad men vanlig 70-75%-ig blir nog godast. För mörk blir nog som du säger lite bittert.

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...