fredag 7 februari 2014

Chocolate chip cookie dough mugcake och födelsedagsfirande

Tusen tack för all fina kommentarer och grattis-hälsningar på min födelsedag igår! Jag hade en jättemysig dag som startade med en liten egen komponerad tårta i form av en "Chocolate chip cookie dough mugcake med vanilj"grädde" och strössel"...
Chocolate chip cookie dough mugcake
1 portion

1,25 dl (50g) havregryn
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk stevia sötströ
1/2 tsk smörextrakt
1 msk lättkesella
2,5 msk osötat äppelmos
3 äggvitor
2,5 msk osötad mandelmjölk
1/2 double chocolate chunk questbar

1. Mixa ihop alla ingredienser utom questbaren med en stavmixer. Bryt questbaren i mindre bitar och rör ner dem i smeten. Häll i en liten skål eller en stor mugg och baka i micron på full effekt i ca 1,5 minut.
2. Blanda ihop 100 g lättkesella, 2 msk 3% Philadelphiaost, 1/2 tsk vaniljarom och 2 tsk stevia sötströ.
3. Dela muggkakan på hälften och lägg lite vaniljgrädde mellan. Toppa med mer kräm och lite strössel.
Näringsvärde för allt:
477 kcal
52 g kolhydrater (jag räknar fiber i questbaren som kolhydrater)
11 g fett

När jag kom hem från jobbet hade David köpt en tårta (självklart åt jag en liten bit, supergod!) och jag fick en present, det jag verkligen önskat mig, ett par lyftarskor!!! Längtar till benpasset imorgon då jag ska "provköra" skorna.
På kvällen hade David bokat bord på Farang och vi åt en riktigt god middag med lite olika små rätter, bland annat sashimi och entrecôte med kokosmjölk, sataysås och rostad kokos.
Kan verkligen rekommendera Farang, mycket olika smaker och det finns både "renare" mat och lite mäktigare rätter.

Imorgon kommer hela familjen över på fika och jag ska gå upp tidigt för att baka. Jag har tänkt göra en chokladtårta och någon form av blondie (som brownie fast utan choklad) och kanske lite kakor...om jag hinner. Jag återkommer med recept om det blir bra, om familjen godkänner det jag bakat kommer det upp på bloggen :)

7 kommentarer:

 1. Hur är det där med fibrer och kolhydrater? Du skulle inte vilja göra ett inlägg om kolhydrater och hur det ligger till kring dem?:) skulle vara så intressant! Kram och stort grattis!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det kan jag göra så småningom :)
   Tack! :)

   Radera
 2. Jag har börjat använda mig mycket av chiafrön, bl.a. till att göra chiapuddingar. Det är jag undrar är hur det fungerar med kalorierna i chiafrön? Dom har ju ett ganska högt energivärde men har för mig att jag läst någonstans att fröna går rakt igenom kroppen utan att kalorierna tas upp. Har du någon koll på vad som stämmer? :) Tack på förhand och grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 3. Vilka snygga lyftarskor! Återkom gärna när du testat dem och säg hur du upplever dem. Jag tycker man ser fler och fler ha dem på gymmet nu. Känns lite trendigt med "rustik" träning nu. Basövningar, skrot och sånt :) Vilket är kul!

  Hur var Questbar med oreosmak??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag testade dem igår och det var supersköna och stabila, rekommenderas!!

   Den smaken var gudomlig :)

   Radera
 4. Grattis i efterskott! :)
  Kan man skippa smörextrakt i denna muggkaka? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   Ja, absolut, det är bara till för lite extra smak :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...