söndag 23 februari 2014

Cookies & cream pannkakor, HIIT med släde och orientaliska jumbokycklingköttbullar

Sitter i soffan och halvkollar på hockeyn men det känns lite hopplöst just nu så jag passar på att berätta lite om gårdagen.

Hade en fantastiskt mysig dag med rolig träning och en massa god mat. Dagen började med uppladdning inför dagen arm- och HIITpass med Marie.
Eftersom jag är helt kär i den nya smaken av Questbars, blandade jag i en halv bar i pannkakssmeten och det blev inte äckligt direkt ;)
Cookies & cream proteinpannkakor
1 portion, 8 små pannkakor

1,2 dl (40g) havregryn
1/2 skopa (10g) vassleprotein (jag använde ett optimum nutrition med Graham cracker-smak, men mitt älskade Whey complete i vaniljsmak funkar lika bra)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk stevia sötströ
2 äggvitor
1/2 dl minikeso
3 msk osötat äppelmos
1/2 Questbar cookies and cream 

1. Mixa ihop alla ingredienser utom questbaren med en stavmixer. Bryt baren i bitar och rör ner i smeten. Stek på medelhög värme, ca 45 sekunder-1 minut per sida.
2. Rör ihop 100 g lättkesella med 1 msk sockerfri pannkakssirap (eller valfri sötning) och ha sedan i någon msk mandelmjöl till önskad konsistens.
 Näringsvärde per portion (för allt): 433 kalorier, 49 g protein, 48 g kolhydrater, 9 g fett

Efter frukosten mötte vi upp Marie med familj på Bosön och körde ett riktigt bra armpass och avslutade med HIIT med släde på löparbanorna.
Jag älskar att variera HIIT-passen och detta är riktigt effektivt och sjukt jobbigt!!
Igår körde vi:

Dra viktsläden 25 m (dra med benen, tryck upp vikten med höften)
vila 30 sekunder
Putta viktsläden 25 m
vila 30 sekunder

Upprepa detta 5 ggr (10 vändor totalt).
Efter 10 vändor brände det i benen och lungorna och kroppen skrek efter energi så vi alla åkte hem till oss och vi fixade brunch. Det blev varma mackor gjorda på Nystart Low Carbbröd (tomatsås, kalkon, 5% Västan ost, timjan) och sedan mina Tunna proteinpannkakor med fruktsallad och Lättglass.
Jag fick experthjälp med att skära fruktsallad :)
Tjejerna var lite skeptiska till pannkakorna men vi vuxna gillade dem :) Det blev en riktigt mysig eftermiddag med trevligt sällskap.
Pannkakorna mättade enormt och varken jag eller David var så sugna på att laga mat sen på kvällen, men jag åkte och handlade och tänkte först köpa en grillad kyckling för att slippa krångla. Men det var helt slut och jag fick då en idé när jag gick förbi hyllan med färsk kyckling, nämligen orientaliska jumbokycklingköttbullar.
Superenkla att göra:
1 förpackning kycklingfärs
1 msk spiskummin
2 tsk Santa Maria Chicken & steak krydda
1-2 tsk Santa Maria Umami-krydda
salt och peppar

Blanda ihop färs och kryddor. Ha lite vatten i händerna och rulla till stora bollar, jag fick ihop 9 bollar. Bryn bollarna i en stekpanna och stek sedan färdigt under lock eller i ugn i ca 10-15 minuter.

Kycklingbullarna serverade vi på fullkornstortillas med sallad och mager tzatziki gjord på lättkesella, gurka, vitlök och örtsalt.
Önskar er alla en härlig söndag!!
I morgon har jag lite roliga saker att lotta ut ;)

14 kommentarer:

 1. Dina pannkakor ser alltid så galet goda ut! Och questbar i smeten lät ju helt underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, man äter ju delvis med ögonen ;) Jag kan tänka mig att Cookies & cream questbaren är god att baka med också...:) Dina selmor som du lade upp idag såg inte äckliga ut de heller!

   Radera
 2. jag har en fråga angåense våfflor och pannkakor. är så dålig på skillnaden men visst är det samma smet? skulle man kunna göra dina pannkaks recept men i ett våffeljärn istället? mvh Katrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja oftast går det att göra både våfflor och pannkakor av smeten. Våffelsmeten bör vara lite tjockare så ha i lite mindre vätska bara :)

   Radera
 3. Bra inlägg om de olika mjölsorterna :) Skulle vara kul med ett liknande om ris! Tycker det är en djungel också. Basmati, långkornigt, parboiled osvosv! Bara ett tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Absolut, ska se om jag får till något :)

   Radera
 4. Gud så gott!!! HIIT-passet låter riktigt jobbigt ;) Jag kör själv bara på crosstrainern, tråkig som jag är :)

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Fråga angående cardio och styrketräning och så. Det är alltså denna typ av HIIT som du kör tre gånger i veckan som enda cardio nu eller? Och du kör cardio i samband med styrketräning? Man hör ju alltid en massa om att cardio ska ha negativ inverkan på styrekträning om det körs i samma pass så vad tänker du om det egentligen. Toppensida annars och jag tar gärna fler tips på roliga HIIT upplägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kör sådan här typ av cardio 3 ggr per vecka. Helst kör jag det på dagar då jag inte styrketränar (jag blir helt paj av HIIT), men om jag måste kör jag hitt efter styrketräning. Jag tar bcaa mellan styrka och hiit och passet är ju så kort så det har ingen nämnvärd negativ påverkan på styrketräningen (om du kör hiit innan är det klart att det påverkar din styrketräning negativt)....

   Radera
 7. Hej!

  Vet du var jag kan få tag på den nya questbarsmaken i Sverige och slippa beställa från iherb?

  /Anna

  SvaraRadera
 8. An overall dynamic reformism us had for the approval of the terms for the citizens. The schedule of the ai video editor for the future times. New sort is merged for the fighting for the use of the pitons for all people for the citizens.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...