onsdag 5 februari 2014

Pumpkin chocolate chip mini donuts

Gissa vem som klickade hem godbitarna nedan i morse då?
Jag fick nys om att Iherb precis hade fått dem i lager så jag passade på att beställa ett par lådor. Jag vet att Proteinbutiken kommer få in den nya smaken snart, men jag ville ha dem nu! Så jag beställde dem och lite annat smått och gott. Ni som är nya kunder på Iherb kan använda min kod TMC520 för $10 rabatt om ni beställer för $40 eller mer. Det får bli en tidig födelsedagspresent till mig själv (fyller år imorgon) och hoppas på att de kommer snart.
Jag ska baka en chokladtårta imorgon och har ett recept i huvudet som jag ska testa, blir det bra så kommer det upp på bloggen i helgen, om inte så är det bara att experimentera vidare. Ett recept som jag redan testat och som blev riktigt bra däremot, är dessa underbara små mumsbitar....
Jag fick ju två muffinsplåtar i julklapp och hade inte hunnit "provköra" dem än, men förra veckan fick jag ett ryck. Muffinsplåtarna är köpta på Lagerhouse om någon är sugen på att köpa dem och de finns både som minidonuts-plåt och i hjärtformade plåtar.
Jag hade en massa pumpakonservburkar hemma som jag ville göra något med och pumpan gav supergod smak till donutsen, men det går lika bra att använda äppelmos eller banan. Själva smeten är god i sig men det ger en liten extra piff att ha lite hackad choklad i (jag använde stevia-choklad). Trist nog så lyckades min kamera inte fånga upp en enda glimt av några chocolate chips i donutsen, men jag lovar, de finns där ;)
 Har du ingen donuts-plåt går det lika bra att göra dem som muffins!


Pumpkin chocolate chip mini donuts
21 mini donuts eller 7 stora

1,25 dl (60g) havremjöl (mal 60 g havregryn, ca 1,5 dl hela gryn, till ett mjöl)
0,5 dl (30g) mandelmjöl
1,5 skopa (40g) whey complete vanilj
1 tsk bakpulver
2 msk stevia sötströ
1 krm salt
0,75 dl (70g) pumpapuré (eller motsvarande mängd banan eller äppelmos)
0,75 dl osötad mandemjölk
1 ägg + 1 äggvita
15 g hackad mörk sockerfri choklad

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser, utom chokladen, med en stavmixer. Vänd försiktigt i chokladen och häll i donuts-formarna. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter.
Gör du dem som större muffins behöver de lite längre tid i ugnen.
Näringsvärde per mini donut (3 mini donuts=1 stor):
34 kcal
2 g kolhydrater
3 g protein
1,5 g fett

1 stor innehåller alltså:
102 kcal
6 g kolhydrater
9 g protein
4,5 g fett

7 kommentarer:

 1. Vilka fina minidounts! Åh, jag vill också ha den nya smaken på questbars, har velat beställa dom sen första gången jag fick höra om den nya smaken! Ska nog beställa hem ikväll...

  SvaraRadera
 2. Grattis på födelsedagen! :) Jag hoppas att du får en riktigt bra dag!

  SvaraRadera
 3. Jag väntar på mitt första paket från Iherb, hoppas det kommer snart :) Sen gjorde jag ditt recept på tonfiskbollar igår, fast jag gjorde dem platta som hamburgare - det blev riktigt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet hur det känns, man väntar som ett barn på julafton när paketen är på väg :)

   Kul att de blev bra, jag gjorde bollarna till lunch idag!

   Radera
 4. Jag har nyligen upptäckt din blogg och jag har just testat tre av dina recept; helt underbart. Tackar helhjärtat för en jätte fin blogg och underbart goda recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Välkommen hit! Vad kul att de recept du testat blivit bra :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...